Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 751
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

tak pomyslalam, a fajnie by bylo zrobic taki jeden dzien w roku i takie miejsce kiedy wszyscy dogomaniacy sie spotykaja! i kazdy bedzie mial plakietkie z nickiem swoim... tak bys my sie poznali... malo nas jest, jestesmy swojego rodzaju skarbem na ziemi.... pewnie to niemozliwe ale by bylo fajnie....co?

Posted

ooo, no prosze, juz ktos wpadl widze na ten pomysl... dzieki za linka, moze akurat uda mi sie z urlopem w tym roku w terminie ktory ka wybiore, to pewnie ze tam pojade....

Posted

Iri czytam o Ernusi i nie mogę przestać płakac........nie umiem znalezć slow zeby Cię pocieszyc..bo takie nie istnieją..serce mi pęka na samą myśl o tym co przeżylas.....Wiem jednak napewno ze Twoja Kuleczka jest teraz razem z moją Kuleczką - Tolunią,coreczka mojej Hebusi za TM i napewno się wspaniale razem bawią..Ernusia przeżyła swoje piękne zycie..Tolunia nie miała takiej szansy...zabrano ją tam na gorę..za Tęczowy Most w wieku niespełna 11 miesiecy...to nie fair....nie miala przeciez szansy przezyc tak wielu rzeczy.....wyrwala mi kawalek serca swoim odejsciem,nie byla przeciez ze mna,miala nowy dom,nie byłam z Nią na codzien a mysl ze już Jej nie ma,nigdy Jej nie zobaczę była i dzis po 2 latach jest tak strasznie bolesna..nie do zniesienia wrecz...........Patrze na moja Hebunie,Emisie i tak bardzo bym chciala je na zawsze przy sobie zatrzymac,są calym sensem mojego zycia,nie umiem myslec ze kiedys ja bedę a ich nie......

Ernusiu kochana baw się z Kuleczką moją kochaną,opiekuj się Nia i badzcie tam szczęsliwe..pociesz swoja Panią,daj Jej znak jak Ci dobrze i ze jestes .caly czas jestes przy Niej tylko inaczej....a pewnego dnia będziecie juz razem...wszyscy będziemy już na zawsze i nikt a ni nic nas wtedy nie rozdzieli...............
[']['][']

Posted

[quote name='Hebulka']Iri czytam o Ernusi i nie mogę przestać płakac........nie umiem znalezć slow zeby Cię pocieszyc..bo takie nie istnieją..serce mi pęka na samą myśl o tym co przeżylas.....

Wiem ze wiesz co czulam, tym bardziej ze wiesz jak buldogi potrafia popatrzec w oczy:-(:-(:-(... Erna wierzyla mi do ostatniego wdechu.... ani ja ani ona chyba nie wiedzialysmy rano co sie stanie wieczorem... zawsze wyobrazalam sobie ze Ernusia umrze, ale taka smierc ... znow zaczynam, a obiecalam dac jej spokoj... jade dzis na cmentarzyk do Konika Nowego do Ernusi.... moim marzeniem jest teraz zamienic mieszkanie w miescie na domek i tam przeniesc Erne, musze miec ja kolo siebie....
a Twoim Kochanym Buldozkom zycze dlugich lat zycia! napewno dobrze o nie dbasz!

Wiem jednak napewno ze Twoja Kuleczka jest teraz razem z moją Kuleczką - Tolunią,coreczka mojej Hebusi za TM i napewno się wspaniale razem bawią..Ernusia przeżyła swoje piękne zycie..Tolunia nie miała takiej szansy...zabrano ją tam na gorę..za Tęczowy Most w wieku niespełna 11 miesiecy...to nie fair....nie miala przeciez szansy przezyc tak wielu rzeczy.....wyrwala mi kawalek serca swoim odejsciem,nie byla przeciez ze mna,miala nowy dom,nie byłam z Nią na codzien a mysl ze już Jej nie ma,nigdy Jej nie zobaczę była i dzis po 2 latach jest tak strasznie bolesna..nie do zniesienia wrecz...........Patrze na moja Hebunie,Emisie i tak bardzo bym chciala je na zawsze przy sobie zatrzymac,są calym sensem mojego zycia,nie umiem myslec ze kiedys ja bedę a ich nie......

my nigdy nie przestaniemy za nimi plakac ...

Ernusiu kochana baw się z Kuleczką moją kochaną,opiekuj się Nia i badzcie tam szczęsliwe..pociesz swoja Panią,daj Jej znak jak Ci dobrze i ze jestes .caly czas jestes przy Niej tylko inaczej....a pewnego dnia będziecie juz razem...wszyscy będziemy już na zawsze i nikt a ni nic nas wtedy nie rozdzieli...............

tak bardzo chce i wierze ze tak jest

<*> Ernusiu.....dzis ja Cie odwiedze ,skoro Ty do mnie nie chcesz przyjsc we snie....

Posted

[quote name='szajbus']Ernusiu, teraz może byc juz tylko lepiej. Biegaj wolna i szczęśliwa i nie odwracaj się za siebie, Należy ci sie wszystko co dobre i piękne, Korzystaj z uroków TM.

Naprawde bardzo sie staram... niech lata beztrosko tam za TM....

Posted

Hebulko, zapomnialam napiusac ze masz piekna galerie ... ze na poczatku jak tu bylam dzieki Shefrenkowi wpadlam na Twoj album, ogladalam fotki Twoich Buldoniek, jedna jest bardzo podobna do Erny, pieknie pozuje do zdjec....
wiesz, ze plakalam razem ze swoim chlopakiem.... tak wogole jak na ulicy spotkam buldozka, patrze sie na niego, i zawsze piesek albo sunia sie odwracaja o patrza mi prosto w oczy, tak jak by chcialy mi przekazac ze wiedza... ze Erna jest tam szczesliwa .... ze jest u niej w porzadku... takie niesamowite gremlinsiki..... szkoda, ze na razie mnie nie stac na trzymanie 2 psow w mieszkaniu, mam prace zbyt absorbujaca czas... ale jak tyljko sie wyrwie na wioche, bede mioala 2-3 bulwy, takie slodkie....:-(:-(:-(:-(:-(:-(
strasznie mi brakuje Jej spojrzenia.... i mruczania....

Posted

Wrocilam... mialas zasypany grob... ale odrazu Ciebie znalazlam.... stalam z peknietym sercem i trzymalam znicz, ktora ledwo sie palila.... zostawilam znicz i serce, wzielam kawalek patyczku ktory byl na Twoim grobie i zawiozlam go dodomu... lezy przy Twoim zdjeciu... obok sie pali swieczka... nigdy w zyciu nie myslalam ze tylko tyle mi zostanie ze szczescia bycia z Toba....
Kocham Cie Slonko.... bardzo mi przykro ze tak sie stalo.....obiecalam nie plakac ale nie wytrzymalam... wybacz mi Kochanie, ale zbyt silna i egoistyczna zarazem jest moja milosc do Ciebie....
Kocham Cie! <*>

Posted

[
7 tygodni ....
Spij spokojnie serce moje....:-(:-(:-(

Rybko moja kochana.... chodze od wczoraj pod te drzewa na lace i placze.... dzis stanelam tam gdzie zawsze siedzialas w cieniu i spojzalam na swoj blok i na drzewa ... zobaczylam to tak jak Ty to widzialas.... jak zapamietalas ten widok... czy sni ci sie jeszcze to wszystko? czy widzisz to z gory? co widzialas jak oddawalas ostatni wydech?.....
bylam na Twoim grobie sama bez Karola.... i wczoraj mu sie przysnilas.... przyszlas do niego skoro on nie mogl do Ciebie!
strasznie tesknie i boli coraz bardziej..... Jedyny moj kwiatuszek.... Kochany....

Posted

Slonko.... tesknie... bardzo... ale wiem ze musze dac Ci sie cieszyc bieganiem beztroskim po laczkach.... za TM... i ze czekasz tam na mnie... dlatego sie usmiecham do Ciebie.... Kocham Cie!...

Posted

Iri napisał(a):
Hebulko, zapomnialam napiusac ze masz piekna galerie ... ze na poczatku jak tu bylam dzieki Shefrenkowi wpadlam na Twoj album, ogladalam fotki Twoich Buldoniek, jedna jest bardzo podobna do Erny, pieknie pozuje do zdjec....
wiesz, ze plakalam razem ze swoim chlopakiem.... tak wogole jak na ulicy spotkam buldozka, patrze sie na niego, i zawsze piesek albo sunia sie odwracaja o patrza mi prosto w oczy, tak jak by chcialy mi przekazac ze wiedza... ze Erna jest tam szczesliwa .... ze jest u niej w porzadku... takie niesamowite gremlinsiki..... szkoda, ze na razie mnie nie stac na trzymanie 2 psow w mieszkaniu, mam prace zbyt absorbujaca czas... ale jak tyljko sie wyrwie na wioche, bede mioala 2-3 bulwy, takie slodkie....:-(:-(:-(:-(:-(:-(
strasznie mi brakuje Jej spojrzenia.... i mruczania....

Masz rację,też widzę między nimi podobieństwo..jak zobaczyłam Ernusie to wlasnie tak sobie wyobrażam Hebunie za ....kilkanaście lat...mam nadzieje ze będzie nam to dane.......

Posted

ERNUSIU DLA CIEBIE...

bardzo pieknie... Ernusiu, tak Cie kocham Slonko....
dzieki Hebulko za taka piekna karteczke... jest piekna!

Posted

Iri znalazłam ten wiersz na naszym forum. Może już go znasz. Ale jest piękny, więc dla przypomnienia wklejam go. Mam nadzieję, że mogę ?
Właśnie ta strona Nieba
nazywana jest Tęczowym Mostem.
Kiedy umiera zwierzę, które było w szczególny sposób
bliskie komuś tu na Ziemi,
wówczas odchodzi na Tęczowy Most.
Są tam łąki i wzgórza dla wszystkich naszych
Wyjątkowych Przyjaciół
więc mogą biegać i bawić się razem.
Jest tam mnóstwo jedzenia, wody i słońca -
nasi Przyjaciele żyją w cieple i dostatku.
Wszystkim zwierzętom, które były chore i starsze
zostaje przywrócone zdrowie i wigor.
Ranne i okaleczone zostają uzdrowione i znowu są silne,
tak jak wspominamy je w naszych
snach z dni, które minęły.
Zwierzęta są tam szczęśliwe i zadowolone
z wyjątkiem jednej, małej rzeczy:
każde tęskni za kimś dla niego wyjątkowym,
kogo musiało pozostawić.
Wszystkie biegają i bawią się wspólnie,
ale przychodzi taki dzień,
kiedy jedno z nich nagle zatrzymuje się
i spogląda w dal.
Jego lśniące oczy patrzą uważnie,
a jego ciało zaczyna drżeć.
Nagle oddziela się od innych,
zaczyna biec przez zieloną trawę,
a jego nogi niosą go szybciej i szybciej.
Poznał Cię!
I kiedy Ty i Twój Przyjaciel
wreszcie się spotkaliście,
przytulacie się do siebie
w radości ponownego połączenia
- już nigdy nie będziecie rozdzieleni.
Deszcz szczęśliwych pocałunków
na Twojej twarzy,
ręce znowu tulą ukochaną głowę,
znów spoglądasz w ufne
oczy Twojego Przyjaciela,
które tak dawno odeszły z Twojego życia,
ale nigdy nie zniknęły z Twojego serca...
Wtedy przechodzicie przez
Tęczowy Most - razem...

Posted

Szarotko, piekny wiersz.. .pewnie ze go juz znam, ale sie balam wkleic bo nie wiedzialam ze moge! ciesze sie ze Ty to zrobilas.... wiesz ze placze znowu.... wiesz napewno, bo jak tu nie plakac.....
rozszyfrowalam sen ktory mialam raz jedyny z Erna, tydzien po smierci..... prosila mnie zebym nie plakala.... wiec musze sie starac....i nie plakac....
poza tym wierze w to ze Erna na mnie czeka... a na Ciebie Twoj Morus... zaslugujemy na to, prawda?

Posted

14 lutego jest raz w roku,
lecz my możemy przeżywać ten dzień każdego dnia,
bo na zawsze pozostałyście w sercach, które nadal biją.
Płomień tej miłości nigdy nie zgaśnie.

Posted

Dzieki Dziewczyny! dzieki Wam lzej znosic codzinna tesknote i dzieki Wam watek Ernusi wyglada kolorowo!
a ja zyje w biegu, ostatnio w pracy mam bardzo malo czasu i zagladam na chwile tylko, a to poteguje tesknote i bol... ale jakie czuje ukojenie kiedy spotykam tu Was!
Ernusiu! dzis Walentynki! wiesz co czuje.... bezgraniczna milosc ..... Kochanie Moje.... czekaj na mnie! tesknota rozrywa moje serce!

Posted

Ernusiu, znowu mi lzy leca, siedze i placze... wybacz, nie moge, tak strasznie tesknie za Toba. Maszka placze razem ze mna... Kotku moj kochany, zostawilas mnie tu taka nieszczesliwa... juz nie moge sie polozyc kolo Ciebie i wdychac Twoj zapach.... nienawidze ten swiat bez Ciebie... wszystko stracilo sens, czuje sie potwornie, modle sie tylko o to zebys tam byla spokojna, szczesliwa.... beztroska....