Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Cudak ma dom :)

I kolejny otwocki biedak :( Zobaczyłam go spacerując z tymczasem po Ługach, kręcił się przy śmietnikach. Gdy zobaczył, że idę w jego stronę podszedł - najpierw niepewnie, potem raźniej gdy zobaczył mojego tymczasa merdającego ogonem. Zaczął bać się z Vegasem, a ja mogłam się mu lepiej przyjrzeć... Psiak w okropnym stanie, cały skołtuniony, brudny, śmierdzący, przez kudły nie widać było jaki jest chudy - żebra, kręgosłup, miednica, wszystko czuć przy dotykaniu go :( Psiak jest bardzo spragniony kontaktu z człowiekiem, po pierwszej nieufności łasi się, przytula, nawet próbuje dawać buziaki. Widać, że nieraz oberwał od człowieka, bo na gwałtowniejszy ruch, podniesienie ręki, krzykniecie - reaguje ucieczką lub skuleniem się w kącie :(
Nie miałam serca go tak zostawić :( Znajoma, która dokarmia tamtejsze psy, nigdy wcześniej go tu nie widziała. Psiak jest młody, na oko max 3 lata, ale strasznie zaniedbany :( Awaryjnie trafił do DT - znalazłam go dosłownie pod balkonem tymczasu... Ale może zostać tam tylko tydzień - po pierwsze to DT płatne, a mnie nie stać na utrzymanie kolejnego psa, po drugie ma tam jechać inny pies, który już od roku czeka na pomoc, i którego musimy jak najszybciej odłowić, bo gdy spadnie śnieg będzie to niemożliwe :( Bardzo, bardzo proszę o pomoc, psiak - Cudak - jest przesympatyczny, nieduży (do połowy łydki, waży ok. 10-12 kg), bardo dobrze dogaduje się z innymi psami, do kotów podchodził z zainteresowaniem, ale ich nie gonił, ładnie chodzi na smyczy. Ma zapas karmy (otrzymało od otwockiego TOZu).

FB: http://www.facebook.com/event.php?eid=187670824649794

Kontakt w sprawie Cudaka:
tel.: 660 116 551
mail: koosiek.psy@gmail.com

Bardzo proszę o pomoc, ten psiak zasługuje na lepsze życie :(

Posted

Wiemy o Cudaku już nieco więcej. W jednym zdaniu: psiak idealny :) A w kilku: psiak, mimo że prawdopodobnie nigdy nie był w domu, zachowuje się wzorowo. Nie brudzi, nie niszczy. Ładnie chodzi na smyczy, spuszczony pięknie reaguje na swoje imię (opiekunka mówi na niego Kuba) i przybiega. Uwielbia ludzi, kumpluje się z psami. Mieszka z kotami i nie ma z tym problemów. Jest wesoły, energiczny. Może nie nadaje się dla osoby starszej, nie jest kanapowcem, ale dla każdego innego będzie idealny!
Niestety, Cudak ma czas tylko do środy. Co potem? Nie mam pojęcia...

Posted

Póki co Cudak jest tam gdzie był, ale nie może tam zostać... P. Joasia do starsza osoba, ma chore biodro, ciężko jej się chodzi... Nie daje sobie rady z Cudakiem, jest dla niej za duży i zbyt żywiołowy. Młoda, zdrowa osoba nie będzie miała z nim problemów (ja spokojnie mogłam prowadzić jednoczesne jego i Vegasa), ale P. Joasię opieka nad nim przerasta... Poza tym jest kwestia finansowa, P. Joasia ma problemy finansowe, nie jest w stanie utrzymywać Cudaka, a ja też nie jestem w stanie się dołożyć...
Psiak jest naprawdę fajny, nie robi problemów, nie niszczy, nie brudzi, garnie się do człowieka, lubi psy, akceptuje koty... Naprawdę nie będzie sprawiał problemów...

Posted

Cudak póki co zostaje w poprzednim DT... Osoba u której przebywa bardzo namieszała, przez co ja (i nie tylko ja...) straciłam masę czasu i nerwów, a Cudak stracił szansę na potencjalny DS. Postaram się pojechać w tygodniu do Otwocka, zrobić Cudakowi porządne zdjęcia i intensywnie go poogłaszam...
Zbieramy też pieniądze na odrobaczenie i szczepienie Cudaka, za każdą złotówkę będę bardzo wdzięczna...

Posted

Do znalezienia domu. Bo pies się do kobiety dostosował, udało im się zgrać, nie było potrzeby szukania nowego DT... Tylko jakoś zapomniała mi o tym powiedzieć. Nawet, gdy rozmawiałyśmy przez telefon, twierdziła, że pies ma tylko kilka dni... A potem nie zgodziła się oddać go do innego DT (potencjalnego DS). Ja mam ręce związane, bo w swojej naiwności nie podpisałam z nią umowy, więc jak zrobię coś nie po jej myśli, psa mi nie odda... A zostać tam na stałe nie może, kobiety nie stać nawet na porządne utrzymanie tych zwierząt, które już ma.