Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

puli napisał(a):
Nie moga pisac po kilkanascie propozycji, bo można najwyżej 5. A robia to w celu zaoszczedzenia na czasie. Jezeli zdarzy sie,ze zaden z tych 5 nie zostanie zarejestrowany to całą procedure sie powtarza i trzeba czekac kolejne trzy miesiące. Moje 5 propozycji nie dotarło nawet do FCI,bo w ZG sie nie spodobały i wniosek wrócił do oddziału. Kolejne propozycje wysłałam w listopadzie i na razie odpowiedzi brak. :mad: :mad: Próbuje zarejestrowac przydomek od kwietnia ub.roku i jak tak dalej pójdzie,to suki umrą w dziewictwie albo otworzę rozmnażalnię....:mad: :mad: :mad:

poza tym, nie wiem jak gdzie indziej jest. ale u nas w Krakowie TRZEBA podac maksymalną tj 5 liczbę przydomkow... i ja wlasnie w taki sposob "nabawiłam' sie tego niechcianego:shake:

Posted

[quote name='sirion']Oj Puli, to co to za propozycje masz na przydomki ?
Pierwsza piątka to były jednowyrazowe,krótkie nazwy bez polskich znaków,latwe do wymówienia dla każdego ale czytelne (coś znaczące) dla Węgrów.Poniewaz nie podeszły pani w ZG,to drugą piatkę (tez węgierską) wymysliłam bez litowania sie nad tymi,którzy będą toto czytać :evil_lol:

Posted

puli napisał(a):
Pierwsza piątka to były jednowyrazowe,krótkie nazwy bez polskich znaków,latwe do wymówienia dla każdego ale czytelne (coś znaczące) dla Węgrów.Poniewaz nie podeszły pani w ZG,to drugą piatkę (tez węgierską) wymysliłam bez litowania sie nad tymi,którzy będą toto czytać :evil_lol:

:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :multi:

Posted

puli napisał(a):
Nie moga pisac po kilkanascie propozycji, bo można najwyżej 5.

Nie pamietam ile mozna wpisac pozycji ale zasugerowalam sie tym co MartaReksKiwi napisala w podobnym temacie i tam pisze ze podala 10propozycji dlatego sie temu zdziwilam. Puli Ty widocznie sie nie spodobalas pania w ZG:evil_lol: ale dajesz propozycje ktore sa dla Ciebie odpowiednie prawda? Mnie natomiast zastanawia czemu Marta dala 10propozycji w ktorych byly takie ktore jej sie nie podobaly-jaki ma to sens?Rownie dobrze moglas podac nazwy ktore Ci nie odpowiadaja a jedna z nich zostalaby przyjeta.Jednak walczysz od kwietnia o te ktore sa odpowiednie.Wlasnie o to mi chodzilo ze lepiej poczekac dluzej niz sie pozniej meczyc z niechcianym przydomkiem lub kombinowac.

Posted

MartaReksKiwi napisał(a):
poza tym, nie wiem jak gdzie indziej jest. ale u nas w Krakowie TRZEBA podac maksymalną tj 5 liczbę przydomkow... i ja wlasnie w taki sposob "nabawiłam' sie tego niechcianego:shake:

Marta w Temacie Zmiana Przydomka piszesz ze podalas 10propozycji-moze wystarczylo podac te wymagane 5?

Posted

A ja podałam dwa, z tego jeden chyba juz jest w Polsce i panie w Zk też tak przypuszczają,więc czekam cierpliwie, a nuż się uda...i ten drugi fajniejszy zarejestrują:eviltong: Nie widzę sensu w podawaniu propozycji wymyslanych "na siłę", bo bardzo często jest tak, że te właśnie przechodzą. I potem chce się zmienić, a jak widć nie taka prosta to sprawa:razz: A czy te 2-3 miesiące są realne, tyle czeka się na zatwierdzenie?

Posted

Ja, przy rejestracji przydomka, zostałam poinformowana, że lepiej dla mnie będzie jeśli podam od razu wszystkie 5 propozycji, ale nie zostałam do tego zmuszona. Mogłam wpisać jedną, ale wolałam wpisać 5. Wszystkie mniej więcej znaczeniowo były do sieibe podobne (4 z 5 były po angielsku), także było mi "wszystko jedno" który FCI i ZG sobie wybierze, bo wszystkie znaczyły to samo :loveu: I tak uważam, że wybrano mi najlepszy (Dreams Become A Reality), mimo, że trochę długi, bo nie wyklucza tego, że imionka będą krótkie i będzie świetnie wyglądać :)

Aha, a na przydomek czekałam 3 miesiące, jednak pieczątkę na zgłoszeniu (czy jak to nazwać) mam z marca, a składałam w lutym wniosek (zgłoszenie), także chyba to zależy od szczęścia ;-)

Posted

rysiczka napisał(a):
Marta w Temacie Zmiana Przydomka piszesz ze podalas 10propozycji-moze wystarczylo podac te wymagane 5?

składałam dwa pisma z przydomkami - pierwsze z 10, drugie z 5 :)

Posted

Ja wysłałam trzy propozycje. Żeby było śmieszniej, w międzyczasie zaczął mi się najbardziej podobać ten przydomek, który wpisałam jako drugi. Niestety przeszedł ten pierwszy :-) Czekałam na pewno nie dłużej niż 3 miesiące.

• 3 weeks later...
Posted

Elitesse napisał(a):
a jak ci sie znudzi ten nowy to znowu naklamiesz ze slub bierzesz i ci do nazwiska pasowac nie bedzie ?

widze ze Cie zazdrosc zzera bo swojego faceta nie mozesz zmusic do "połączenia na wieki" ... przykro mi ale nie musisz w tym temacie sie wyzłośliwiac- moze Tobie tez kiedyś sie uda :evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Posted

widze ze Cie zazdrosc zzera bo swojego faceta nie mozesz zmusic do "połączenia na wieki" ... przykro mi ale nie musisz w tym temacie sie wyzłośliwiac- moze Tobie tez kiedyś sie uda :evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Może kulturalniej? ;)

Posted

to raczej on mnie zmusic nie moze :evil_lol: choc w sumie moze by wypadalo ? juz prawie 4 lata ze soba mieszkamy :roll: