Jump to content
Dogomania

2xCAC-Kowno/LT, 21-22.01.2012 r.

Recommended Posts

• Replies 55
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dodam tylko, że słyszałam iż od nowego roku szykuje się porozumienie i będzie mozna zdobyć CHLT za jednego CAC'a na międzynarodówce (nie wiem, czy będzie trzeba zdobyć również CACIB).

Posted

Też planuję tą wystawę i mogę zabrać 1-2 małe psy, mam też miejsce w aucie jeśli ktoś jest chętny zapraszam:)
Wyjazd w piątek, powrót po niedzielnej wystawie. Hotel mam już zarezerwowany więc nie trzeba szukać:)

Posted

Monia85 napisał(a):
Dodam tylko, że słyszałam iż od nowego roku szykuje się porozumienie i będzie mozna zdobyć CHLT za jednego CAC'a na międzynarodówce (nie wiem, czy będzie trzeba zdobyć również CACIB).

a skąd ten cynk i na ile sprawdzony? ja napisłam maila do zkwp w tej sprawie ale standardowo nie odpowiedzieli

Posted

Monia85 napisał(a):
Ja wiem, że w ten sposób można zdobyc Championat Łotwy. O Litwie nic nie słyszałam, ale czy to prawda okaże się już niedługo, w 2012 r.:)

pzdr.

Posted

minumam napisał(a):
a skąd ten cynk i na ile sprawdzony? ja napisłam maila do zkwp w tej sprawie ale standardowo nie odpowiedzieli

Na stronie ZKwP 18.11.2011 została dodana taka informacja (wcześniej wiedziałam o tym od znajomej):
"[FONT=Tahoma]Zaakceptowano zawarcie umowy z Litewskim Związkiem Kynologicznym (LKF) dotyczącej wzajemnego przyznawania tytułu championa wystawowego po uzyskaniu jednego CWC/CAC na wystawie międzynarodowej.
Warunkiem przyznania championatu jest wcześniejsze posiadanie championatu własnego kraju."
[/FONT]

Posted

krzysio napisał(a):
W komunikacie ZG nie ma daty lecz słyszałem od kompetentnej osoby ,że od 1.01.2012 więc załapiecie się już z Kownem:)

W Kownie to krajówki więc jeśli nawet przepis wejdzie tych wystaw nie będzie dotyczył:(

Posted

Dokładnie. To zarządzenie dotyczy jedynie zdobycia CAC na wystawie rangi międzynarodowej. W 2012 takie wystawy odbędą się w Wilnie 2xCACIB; Moletai 2xCACIB; Druskininkai 2xCACIB; Wilno 2xCACIB.

• 2 weeks later...
Posted

[quote name='Asiaczek']Ja jeszcze muszę zorganizować transport...

Pzdr.[/QUOTE]

Asiaczki, a może ja? Dobrze mi się z Wami jechało :)
Będę wdzięczna za PW z kosztem wyjazdu!

Posted

[quote name='Agasia']I ja sie przystawiam do tych wystaw, Asiaczki - jak tam u Was z miejscami :)?
Agasia, pisałysmy do siebie w/s 2xCAC Kowno i zrezygnowałaś. A co do Wilna, to jedziemy na pierwszy dzien tylko. Jak pasuje - miejsce jest, bo 2 panie zrezygnowały...

Pzdr.

Posted

Agasia, pisałysmy do siebie w/s 2xCAC Kowno i zrezygnowałaś.
Tak, ale chyba jednak sie skusze, bo cokolwiek innego ani w styczniu ani w lutym mi nie pasuje, a nie przezyje 2 miesiecy bez wystaw ! ;) A to blisko, sedziowie fajni.. Dlugi termin zgloszen wiec jeszcze bede myslec :)