Klauzunka Posted November 28, 2011 Posted November 28, 2011 jeju to straszne. Ja caly czas wymieniam z pania e-miale i obiecala ze dzis wysle ankiete wypelniona. Pytala tylko czy przed zabraniem psiaka bedzie mozliwosc podejscia do weterynarza by sprawdzic stan zdrowia psiaka... Ale to raczej normalne. Według mnie też i będzie to też z korzyścią dla psa. Z tym ze wiadomo ze ona będzie dopiero w grudniu :-( No i jeszcze musicie podjac decyzje... jeśli to dobrzy ludzie to nie widzę przeciwwskazań a w Gdyni i tak ktoś ich odwiedzi :) Dostałam sms'a od obecnej opiekunki Kadetta z ponagleniem Psiak może zostać tylko do środy. Jutro do Niej zadzwonię poproszę o chociaż kilka dni. Jak nie da rady trzeba będzie szukać tymczasu i to na "wczoraj" o matuniu...:( Quote
Glorien Posted November 28, 2011 Posted November 28, 2011 Klauzunka napisał(a):jeśli to dobrzy ludzie to nie widzę przeciwwskazań a w Gdyni i tak ktoś ich odwiedzi :)( problem w tym że ta rodzina w Polsce będzie dopiero pod koniec grudnia. Jeśli Kadet trafi do schroniska (nawet nie chcę o tym myśleć :( ) to większego wpływu na jego losy mieć nie będziemy :( [SIZE="4"]Potrzebny jest dom tymczasowy dla Kadeta! Quote
Klauzunka Posted November 28, 2011 Posted November 28, 2011 problem w tym że ta rodzina w Polsce będzie dopiero pod koniec grudnia. Jeśli Kadet trafi do schroniska (nawet nie chcę o tym myśleć :-( ) to większego wpływu na jego losy mieć nie będziemy :-( Kochana czytam ze zrozumieniem :-( Quote
sceptiques Posted November 29, 2011 Posted November 29, 2011 Znalazłam Kadecika... Podnoszę chłopaka trochę i całuję w nochalek. Trzymam kciuki za DT. Quote
Klauzunka Posted November 29, 2011 Posted November 29, 2011 Trzymam kciuki za DT. oby, bo inaczej psiakowi grozi schronisko :( Quote
Klauzunka Posted November 30, 2011 Posted November 30, 2011 mam juz ankiete pozniej podesle ;-) dziękujemy, dziękujemy :) Quote
Glorien Posted December 1, 2011 Posted December 1, 2011 Podniosę Kadeta od rana może ktoś kto mógłby go przygarnąć na dt zauważy jego wołanie o pomoc... Quote
Domi000 Posted December 1, 2011 Posted December 1, 2011 witam, Mam na imie Dominika, to ja jestem ta osoba z Finlandii, ktora chce zaadoptowac Kadetta. Koresponduje od kilku tygodni z Wadercia odnosnie adopcji, 4 dni temu wyslalam wypelniana ankiete i czekam na odzew. Rozumiem wasze obawy w zwiazku z planowanym wywiezieniem psa za granice. Nasza decyzja jest przemyslana, to bedzie juz drugi pies w naszej rodzinie. Poprzednia suczka zostala znaleziona na ulicy w Polsce i wyprowadzila sie razem z nami do Finlandii. Rzeczywiscie nie mialam mozliwosci zobaczyc Kadetta na zywo, dlatego staralam sie zdobyc jak najwiecej informacji na jego temat. Z tego co czytam na forach jest to pies bardzo przyjazny i nadajacy sie do domu w ktorym jest dziecko, co jest dla nas najistotniejsze, poniewaz mamy 2 letniego ciekawskiego synka. Nawet jesli zdjecia nie sa aktualne, nie stanowi to dla nas problemu bo wyglad nie byl glownym powodem, dla ktorego go wybralismy. nie chcialabym byc zle zrozumiana, zakupilismy bilet powrotny dla psiaka nie majac jeszcze pewnosci ze uda nam sie adoptowac. Jednak chcielismy byc przygotowani jesli adopcja dojdzie do skutku. bylabym bardzo wdzieczna gdybyscie mogli poinformowac mnie o aktualnej sytuacji Kadetta, czy znalazl DT? czy moge jakos pomoc w tej kwestii? naprawde nie chcialabym zeby trafil do schroniska. Jezeli macie jakies pytania, chetnie na nie odpowiem. pozdrawiam. :):) Quote
Glorien Posted December 1, 2011 Posted December 1, 2011 Dominika bardzo się cieszę że się tu odezwałaś :) Nie ukrywam że miałam wiele obaw ponieważ bardzo mało do tej pory o Was wiedzieliśmy. Polegałam jedynie na doświadczeniu wadreci i waszych rozmowach :) Mam nadzieję że teraz uda nam się bezpośrednio wyjaśnić wszystkie ewentualne wątpliwości. Wiem ze rozmowa telefoniczna jest pewnym problemem ponieważ ani ja ani Ania nie mamy telefonow stacjonarnych ale może udałoby nam się skontaktować np przez Skype? Nic nie zastąpi spotkania na zywo ale nim będzie ono mozliwe rozmowa telefoniczna bedzie o wiele wygodniejsza niż pisanie wiadomości (już nie raz się przekonałam jak można opacznie zrozumieć intencje drugiej strony opierając się tylko na postach :evil_lol: ). Quote
Domi000 Posted December 1, 2011 Posted December 1, 2011 jeestem dopiero od dzis na tym portalu, jeszcze sie nie odnalazlam :D , wiec przesylam tu mojego skype: domioliie na kiedy sie umawiamy? Quote
Glorien Posted December 1, 2011 Posted December 1, 2011 Domi000 napisał(a):jeestem dopiero od dzis na tym portalu, jeszcze sie nie odnalazlam :D , wiec przesylam tu mojego skype: domioliie na kiedy sie umawiamy? ja jestem od 3 lat a i tak jeszcze nie wszystko tu ogarniam :roll: Mozemy się "spotkać" jutro po 18 (ale nie jestem do końca pewna czy nie będę musiała zostać do późna w pracy) albo w niedziele po południu? Wysłałam na skypa zaproszenie więc mam nadzieję że uda nam się dogadać wspólny termin :) Quote
Wadercia Posted December 1, 2011 Posted December 1, 2011 cieszę się bardzo ze Dominiko się tutaj odezwalas :) U mnie coraz mniej czasu wobec tego ciesze sie, ze bezposrednio porozmawiaszz ciociami Kadetta :) Quote
Glorien Posted December 2, 2011 Posted December 2, 2011 Pani Dominiko niestety dzisiaj nie uda mi się znaleźć wolnej chwili. Do usłyszenia w niedzielę :) Quote
Klauzunka Posted December 6, 2011 Posted December 6, 2011 Emila masz zapchaną skrzynkę, nie mogłam Ci odpisać. Quote
Glorien Posted December 7, 2011 Posted December 7, 2011 Kadet jednak nie będzie miał okazji zwiedzić pięknej Finlandii :( Nałożyło się tu kilka problemów. Zabrakło czasu na dopełnienie formalności, za duże odległości i problem z transportem, brak awaryjnego wyjścia 23 grudnia gdyby adopcja nie doszła do skutku i jeszcze kilka innych pytań i wątpliwości... Bardzo żałuję bo rodzina Dominiki zapewne dałaby wspaniały domek dla psiaka. Może innym razem inny pies znajdzie ciepły kącik w sercach tej rodziny, tego im życzę :) Quote
kasia_wwa Posted December 11, 2011 Posted December 11, 2011 Podbijam Kadeta i cytuję z labomaniaków: Mamy osobę z Wawy która może pojechać 100 kilometrów. Szukamy kogoś kto z Tarnobrzegu odbierze Kadetta i przewiezie 100 kilometrów Quote
Monika_tbg Posted December 14, 2011 Posted December 14, 2011 Wstawiam aktualne zdjęcia kadeta: ( nie najlepszej jakości ) Quote
Basia1968 Posted December 14, 2011 Posted December 14, 2011 Byłyśmy dzisiaj u Kadeta z Moniką i moja sunią. Kadet to przepiekny, ogromny pies. Bardzo zadbany, sierść błyszczy. Naprawdę cudo psinka. Niestety niezbyt dobrze reaguje na inne psy. Po otworzeniu drzwi od klatki schodowej zobaczył moją Biane i od razu się najerzył, zesztywniał. Po chwili był już zakochany w mojej suni. Z tego co mówiła Pani niestety nie toleruje innych samców. Przy jego masie trzeba bardzo uważać. No ja jestem niskiego wzrostu /156 cm/ i zdjęcie zrobione jest przy mnie. Kadet bardzo garnie do ludzi, wyszedł ze mną bez oporów, cieszył się. Nie jestem absolutnie żadnym znawca psich zachowań, bo to trzeba ukończyć odpowiednie szkoły i miec olbrzymie doświadczenie - pisze to co zauważyłam, czyli moje obserwacje i relacje obecnej Pani. Quote
Monisiaczek Posted December 14, 2011 Posted December 14, 2011 Basia1968, Monika_tbg, jeszcze raz bardzo dziękuję za wizytę u Kadetta i świeże fotki. Niestety, w naszym DT, do którego miał jechać Kadett, jest młody, 7-mies. samiec :( Na chwilę obecną innego, wolnego DT brak. Będziemy szukać dalej, bo czas nagli :( Quote
Recommended Posts