Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 87
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Prosimy o pomoc. Prosimy :(

Psiak już w hoteliku. Na razie w porządku. W pierwszy dzień nie jadł, ale teraz szama michę.
W momencie przekazania był strasznie zestresowany - jeden wielki kłębek nerwów. Uszy na boki, sztywny, niepewny...

Teraz ma etap aklimatyzacji - przyzwyczaja się do hoteliku

• 2 weeks later...
Posted

No tak,coraz więcej dowiadujemy się o psiaku.

Z przykrych rzeczy to takie, że dom zmieniał nie trzy, lecz co najmniej sześć razy :(

Teraz bardzo potrzebuje człowieka. Prawdopodobnie wcześniej mieszkał w domu. Nie ma problemu z innymi psami w hoteliku, dogaduje się z nimi dobrze. Natomiast gdy jest sam, siedzi w kojcu, nawet przy otwartej bramce.
Chodzi po wybiegu, jak chodzi Jola. Jak zniknie w domu, to Brutus wraca do kojca i siedzi w nim smutny :(

Posted

Wyobrażam sobie jak skołowany musi być pies po kilkukrotnej zmianie domu. Niby się mówi, że husky lepiej to znoszą ale ja w to nie wierzę. Zbyt wiele już widziałam i za stara jestem, chociaż przyznaję, że na początku mojej przygody z północniakami byłam skłonna przytaknąć na takie sformułowanie.
Co on czuje, o czym myśli siedząc sam w tym kojcu, nie mając nawet ochoty pójść szukać szczęścia w ucieczce? Strasznie to smutne i strasznie przygnębiające... :(

Posted

Dziś rozmawiałam z Jolą. Podejrzewa że w wieku szczenięcym psa nie uczono żadnych zasad. Niczego.
Później wyrósł, zaczęły się problemy, więc wylądował w schronie. Nieudane adopcje nie pomogły mu zrozumieć ludzkiego świata, niestety....

Posted

Brutus nie był zachwycony sesją foto.Jak to ujęła Ania : "Chodzi za Jolą krok w krok, wpatrzony w nią jak w obrazek". No więc na fotach jest niezadowolony ;)

• 2 weeks later...
Posted

Na konto Fam dotarła wpłata z
bazarku longue 40,00 zł
bazarku Basi+darowizny 100,oo zł

Bardzo Wam w imieniu Brutusa dziękuję :)
On chyba czuje pozytywną energię, bo robi się coraz weselszy i ufniejszy.
Powoli, z zupełnie obojętnego na wszystko psa, zaczyna objawiać się pies męrdający ogonem na widok Joli, przeciągający się w kojcu radośnie w oczekiwaniu na kolejką na wybieg :)

Cieszę się że dostał od Was szansę na to, by być normalnym psem :)
I widać nie zamierza tej szansy zmarnować :)

• 2 months later...
  • 2 weeks later...
Posted

Dziękuję Tyśko. Nie wiem czym to jest spowodowane, ale chłopak tkwi jak zaklęty.
Teraz wykupiliśmy mu nowy pakiet ogłoszeń, może w końcu coś ruszy. Bo to aż niepoważny by fajny pies tak długo czekał...

• 2 weeks later...
Posted

Z najnowszych wieści :D

Wiemy, że Brutus vel Czak, bo tak jest nazywany zrobił się totalnym kanapowcem, jest łagodny, nie ma zamiaru ciągnąć, ani za bardzo pracować, tylko człowiek go interesuje... do przytulania!