Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

pinczerka_i_Gizmo napisał(a):
Hm, ale pamiętam, że 2 razy Warka była z nami na spacerze - nie było wtedy problemów z transportem? Biedna Wareczka :-(

Nie ma najmniejszego problemu :) Tam gdzie zawsze :evil_lol:

raz była :razz: drugi raz jechałam z Dobcią pkp i miałam tylko Bonnie. Warka wtedy całą drogę wymiotowała :shake: Nie chcę jej narażać na niepotrzebne stresy ;)

ok,no to jesteśmy umówione:)

Posted

Cześć i czołem.

Za trzy tygodnie przenoszę się na stałe do Bielska-Białej. Mam ~12 tygodniowego owczarka niemieckiego i bardzo zależy mi na jego prawidłowej socjalizacji. ;)

Czy ktoś z Was będzie miał ochotę się z nami spotkać? Niestety nie znam nikogo w tym mieście. :oops:

Pozdrawiamy
Tomek i Viggo.

Posted

Tomku, nie będzie Cię 23 maja jeszcze w Bielsku? Bo zbieramy się na spacer Dogomaniaków, a to by była najlepsza okazja, żeby zsocjalizować malucha z innymi psami.

W jakie okolice Bielska się przenosicie? Ja służę pomocą, mój pinczer nadaje się idealnie dla małych szczeniorów bo nie daje sobie włazić na głowę i potrafi pokazać maluchowi gdzie leży granica (oczywiście nieszkodliwie, choćby warknięciem). Jest też Monika ze swoim DONkiem Szarikiem - może i oni nie odmówiliby Vigo towarzystwa w zabawach?

W każdym razie - na pewno ktoś się znajdzie :) Bielsko roi się od psiarzy. Tych prawdziwych jest już trochę mniej :roll: Ale w sumie w każdej okolicy łatwo znaleźć jakiegoś drugiego psa do wspólnej zabawy.

Posted

Dziękujemy za szybką odpowiedź.

W Bielsku będziemy dopiero 1 czerwca, pare dni zajmie nam rozpakowywanie się także powiedzmy od 4-tego będziemy dyspozycyjni. ;)

W parkach pełno jest psów, ale część z nich ma nieodpowiedzialnych właścicieli, a część jest po prostu źle ułożona - z wiadomych względów nie chcemy aby nasz maluszek się z nimi zadawał. owczarek niemiecki

Dlatego zależy mi na znalezieniu choćby dwóch, czy trzech "sensownych" osób, więcej naprawdę nam do szczęścia nie potrzeba.

Pozdrawiamy serdecznie.
Aga, Tomek i Viggo.

Posted

W jakiej części BB będziesz mieszkał ?
My z Loreną - labradorką jestęsmy także chętne na spacery i socjalizację :)

Posted

Iss napisał(a):
W jakiej części BB będziesz mieszkał ?
My z Loreną - labradorką jestęsmy także chętne na spacery i socjalizację :)

Super.

Wstyd się przyznać, ale nawet nie znam nazwy ulicy, przeprowadzkę organizuje moja lepsza połówka. :oops: Zresztą nie jest to istotne, jestem gotowy stawić się w wybrane przez Was miejsce nawet gdyby to było w Żywcu. ;)

Posted

Śledzę wątek i chyba niestety 23-ego nie będzie mnie w BB :( Nie wiem jeszcze dokładnie, jeśli nie wyjedziemy, być może wpadniemy do Was chociaż na małą chwilkę :)

Tomku - napisz, na jakim osiedlu będziesz mieszkał. Jeśli niedaleko nas, jestem chętna na socjalizujący spacer :) Z Licziego też był jeszcze parę m-cy temu straszny "lump", ale dzięki socjalizacji na spacerach zmienił się bardzo na plus i teraz w zasadzie każdy pies dla niego to potencjalny kumpel :)
PS. My z Karpackiego :) Jakby co - polecam szczerze spacery w Gościnnej Dolinie (ciągnie się od Kauflandu na Karpackim aż po Dębowiec) mapka klik

Posted

A ja jeszcze mam pytanie do spacerowiczów - czy 23 sobota o 11:00 pasuje wszystkim, którzy mają się pojawić? :)

Iss, a co z Wami? Będziecie?

Do domu przyjechał na jakiś czas mój brat ze swoją wariatką Tebel - jak zaciągnę jakąś osobę do pomocy, to jeszcze ją wezmę, niech się wybiega bo mi zagryza pinczera w domu :evil_lol:

Posted

o ile się nic nie zmieni to tak, ale czas pokaże.
W którym konkretnie miejscu to jest i jak się tam dostać z lipnika ?
Wieki nie byłam na lotnisku ....

Posted

Iss napisał(a):
o ile się nic nie zmieni to tak, ale czas pokaże.
W którym konkretnie miejscu to jest i jak się tam dostać z lipnika ?
Wieki nie byłam na lotnisku ....

Iss, z Lipnika najlepiej podjechać autobusem nr 6(w kierunku os.Karpackiego). Docelowy przystanek to pętla autobusowa(i też postój taksówek, zaraz obok Tesco) na os.Beskidzkim ;) Stamtąd droga na lotnisko już niedaleka, najlepiej sprawdzić na mapce(np.zumi.pl), albo po prostu możemy umówić się już na przystanku i razem pójść pod Karczmę.

Posted

Melka napisał(a):

...
Tomku - napisz, na jakim osiedlu będziesz mieszkał. Jeśli niedaleko nas, jestem chętna na socjalizujący spacer :) Z Licziego też był jeszcze parę m-cy temu straszny "lump", ale dzięki socjalizacji na spacerach zmienił się bardzo na plus i teraz w zasadzie każdy pies dla niego to potencjalny kumpel :)
PS. My z Karpackiego :) Jakby co - polecam szczerze spacery w Gościnnej Dolinie (ciągnie się od Kauflandu na Karpackim aż po Dębowiec) mapka klik

Przepraszam, że odpisuję dopiero teraz. :oops:

Będziemy mieszkać na ulicy Grunwaldzkiej, niestety nie wiem jaka to dzielnica, ale to chyba (prawie) centrum.

Pozdrawiam
T.

Posted

My też z Negrem postaramy się być!:multi:

Dzięki Pinczerko:loveu:
Normalnie ostatnio wpadłam w pracoholizm i na dogo prawie nie zaglądam:evil_lol:

Posted

Dobcia napisał(a):
My też z Negrem postaramy się być!:multi:

Dzięki Pinczerko:loveu:
Normalnie ostatnio wpadłam w pracoholizm i na dogo prawie nie zaglądam:evil_lol:

Jadziu, ale super!!! :multi: :multi: :multi:

Ja już na 100% biorę dwa czterołapy - i Gizmo i Tebel, więc grono nam się powiększa :)

Posted

Marta&Karmen napisał(a):
a ja się pochwalę - Karmen dziś w Bytomiu lokata 1, ocena doskonała i CWC, a więc będziecie spacerować z Championem Polski:evil_lol:

Gratuluje!

I zazdroszcze spaceru z taką cudowną championką :cool3: ;)

Posted

Czy Bielscy(i nie tylko ;)) Dogomaniacy pamiętają o jutrzejszym spacerze?
Wszystko aktualne?

Zgodnie z obietnicami mają się pojawić:

1. Basia z Esterą i Bonnie
2. Marta z Karmen
3. Jadzia z Negrem
4. Szarikowa Monika jako wyprowadzacz mojego drugiego psa :evil_lol: Tebel
5. Ja z Gizmo
6. Iss ze swoją suczką

Ktos jeszcze? Ktoś rezygnuje? Pogoda obecnie trochę nam nie sprzyja, ale wierzę, że jutro będzie pieknie i słonecznie :) zresztą jak zawsze na Dogo-Spacerach :loveu: Bierzcie aparaty i widzimy się jutro pod Lotniskową Karczmą :)

Prosze o kontakt Basię i Iss, bo nie wiem, jak mam się z Wami umówić :)