ksara Posted January 22, 2007 Posted January 22, 2007 My dzisiaj dostaliśmy już potwierdzenie zgłoszenia :) To będzie już nasza 4 wystawa w Berlinie. Quote
asanowa Posted January 23, 2007 Posted January 23, 2007 Ksara! Czy hale wystawowe są w centrum Berlina? Jak opłacałaś zgłoszenie: na wystawie czy przelew? To moja pierwsza wystawa w Berlinie, mam nadzieję, że nie ostatnia! W październiku byłam w Rostocku i byłam zadowolona:p Quote
ksara Posted January 24, 2007 Posted January 24, 2007 Opłacałam różnie,na wystawie i na konto.Warto sobie opracować dokładnie dojazd,bo trochę się przez Berlin jedzie,a mały on nie jest :lol: Jeśli będziesz płacić na miejscu to warto być dużo wcześniej bo mogą być kolejki do sekretariatu. Quote
Zeliika Posted January 24, 2007 Posted January 24, 2007 ksara napisał(a):Opłacałam różnie,na wystawie i na konto.Warto sobie opracować dokładnie dojazd,bo trochę się przez Berlin jedzie,a mały on nie jest :lol: Jeśli będziesz płacić na miejscu to warto być dużo wcześniej bo mogą być kolejki do sekretariatu. W zeszłym roku bylam wsciekla - wystawe oplacilam przy zgloszeniu, przelewem, natomiast w ringu i w sekretariacie nie chcieli mi wydac numeru startowego! Stracilam mnostwo czasu i nerwow i dopiero awantura znajomego Niemca pomogla. Nawet nikt mnie nie przeprosil. :angryy: Quote
asanowa Posted January 24, 2007 Posted January 24, 2007 Dzięki za informacje! Wczoraj dostałam maila z Berlina i pan zapewnił mnie, że mogę opłacić na wystawie 45 Euro, gdyż zgłoszenie dotarło w I terminie. Dzięki Ksara za podpowiedź odnośnie trasy. :kiss_2: Quote
ksara Posted January 25, 2007 Posted January 25, 2007 Na wystawę radzę zabrać jakieś krzesełka,jakiś ciepły wygodny sweterek bo w hali jest zimno, a w płaszczu czy w kurtce trochę mało wygodnie się siedzi i chodzi.Przypominam też o "czymś" do przypięcia numerka bo niemieckie numerki nie mają klejącej się drugiej strony. Quote
asanowa Posted January 25, 2007 Posted January 25, 2007 Tak, tak pamiętam o zapince do numeru startowego. Przed wyjazdem do Rostocku sama ją wyprodukowałam z pięknym wizerunkiem posokowca :p Quote
sylwiaskalska Posted January 27, 2007 Posted January 27, 2007 Mam pytanie jak netem wysłałam zgłoszenie czy faxem dosyłam rodowód ? Quote
Martach1 Posted January 27, 2007 Posted January 27, 2007 Ja wysłałam emailem im rodowód i kopie championatów tak jak na rostock, trzeba tylko miec zeskanowane, mi sie wydaje to łatwiejsze:cool3: Quote
bonia Posted January 29, 2007 Posted January 29, 2007 Już jest publikowany katalog i stawki ilościowe. http://www.vdh-bb.de/Dokumente/Klassenstatistik_2007.pdf Quote
Zeliika Posted January 30, 2007 Posted January 30, 2007 [quote name='bonia']Już jest publikowany katalog i stawki ilościowe. http://www.vdh-bb.de/Dokumente/Klassenstatistik_2007.pdf Dzieki za link! Quote
musia Posted January 30, 2007 Author Posted January 30, 2007 Słuchaj cie moi kochani, potrzebuję kogoś niemieckojęzycznego, kto by wyjaśnił tam u nich w sekretariacie naszą sprawę. Chcąc się wycofać z formularza (bo nie było tam naszej rasy gończy polski) nacisnęłam przycisk , który wysłał zgłoszenie. Tak więc 2 tygodnie temu dostałam potwierdzenie przyjęcia psa (jako ogara polskiego). Tymczasem wogóle zrezygnowałam z udziału w tej wystawie. Zgodnie z przeczytaną tu sugestią wystosowałam pismo rezygnacyjne. Na 2 różne maile tutaj przez was podane. Odpowiedzi nie było żadnej (ani mailowej , ani pocztą). Dzisiaj w rozpisce jest 1 ogar polski w klasie otwartej - przypuszczam , że chodzi o mego gończaka. Sama niestety nie władam językiem ichnim ani angielskim by sprawę wyjaśnić. Czy ktoś mógłby mi pomóc. Bo później będzie , że psa zgłosiłam , nie przyjechałam i zalegam z opłatą. PLIZZZZZZZZZZZZZZZZ Quote
elbe Posted February 4, 2007 Posted February 4, 2007 Ja także mam ogronmą ochotę wystawić mego pieska w Berlinie, wiem że jeszcze można wysłać zgłoszenie w drugim terminie . Mam klopot z transportem. Poza tym nigdy tam nie byłam i nie znam języka. Z chęcią bym pojechała z kimś . Mieszkam na Mazowszu, czekam na wiadomość. elbe Quote
sylwiaskalska Posted February 7, 2007 Posted February 7, 2007 No przyszło mi potwierdzenie :) teraz prosze dobre duszyczki napiszcie mi jak trafić na wystawę z Dworca w Berlinie - pliiiiiissssssssss Quote
Musiałek Posted February 7, 2007 Posted February 7, 2007 czy ktoś może mi powiedzieć co to jest ehrenklasse ?? do kiedy jest ostateczny termin zgłoszeń ?? Quote
BooBC Posted February 7, 2007 Posted February 7, 2007 Ja też bym chciała zapytać do kiedy jest ostateczny termin, w jakiej cenie jest zgłoszenie i czy ktoś jedzie z/przez Szczecin ? Ja jak zwykle na ostatnią chwilę się dowiaduję :placz: Pozdrawiam Karolina Quote
sylwiaskalska Posted February 7, 2007 Posted February 7, 2007 Musiałek napisał(a):czy ktoś może mi powiedzieć co to jest ehrenklasse ?? do kiedy jest ostateczny termin zgłoszeń ?? ehren - to znaczy honorowy tak mi sie wydaje moze chodzi o weteranów Quote
Martach1 Posted February 7, 2007 Posted February 7, 2007 :cool3: Czesc ja dostałam równiez zgłoszenie dzisiaj na ich stronie jest podany ostaeczny termin zgłoszeń a co do szczecina ja jadenapewno samochoem i ewentualnie miałabym miejsce dla 1 osoby z małym lub średnim psem:cool3: ( najlepiej pokojowo nastawionym :evil_lol: ) Ja jade w niedziele, a i raczej niezostaje na finały :roll: na to niemam zwykle czasu. Quote
sylwiaskalska Posted February 7, 2007 Posted February 7, 2007 Martus ja mozna ja bym sie pisała na jedno miejsce tym bardziej że na finały też nie zostaje a wchodze zawsze pierwsza bo rasa na b :) i w niedzielke to mój mały jak widac duzo miejsca nie zabierze :) za benzyne oczywiście płace :) Quote
sylwiaskalska Posted February 7, 2007 Posted February 7, 2007 Jakby co odczytam wiadomosć w piąteczek :) Quote
jo-jo Posted February 7, 2007 Posted February 7, 2007 sylwiaskalska napisał(a):ehren - to znaczy honorowy tak mi sie wydaje moze chodzi o weteranów Nie zawsz klasa honorowa to co klasa weteranów ;-) Quote
PARSONRK Posted February 8, 2007 Posted February 8, 2007 [quote name='jo-jo']Nie zawsz klasa honorowa to co klasa weteranów ;-) To jest klasa dla interchampionów strona 5 - klasy wystawowe w Niemczech http://www.vdh.de/media/pdf/zuchtschauordnung_de.pdf Quote
Musiałek Posted February 8, 2007 Posted February 8, 2007 czy jedzie ktos z Warszaway i mógłby mnie zabrac z 1 aussikiem ?? na niedzielę ?? Quote
BooBC Posted February 8, 2007 Posted February 8, 2007 No to ja też jadę :multi: Martach1 będę Ci wdzięczna do końca życia :loveu: :loveu: :loveu: Quote
TANANA Posted February 9, 2007 Posted February 9, 2007 mamy wolne miejsce (1 osoba z małym psem) na Berlin - sobota 24 marca. trasa Kraków -Wrocław-Berlin info na prv Quote
Recommended Posts