Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 167
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ksara!
Czy hale wystawowe są w centrum Berlina? Jak opłacałaś zgłoszenie: na wystawie czy przelew?
To moja pierwsza wystawa w Berlinie, mam nadzieję, że nie ostatnia!
W październiku byłam w Rostocku i byłam zadowolona:p

Posted

Opłacałam różnie,na wystawie i na konto.Warto sobie opracować dokładnie dojazd,bo trochę się przez Berlin jedzie,a mały on nie jest :lol:
Jeśli będziesz płacić na miejscu to warto być dużo wcześniej bo mogą być kolejki do sekretariatu.

Posted

ksara napisał(a):
Opłacałam różnie,na wystawie i na konto.Warto sobie opracować dokładnie dojazd,bo trochę się przez Berlin jedzie,a mały on nie jest :lol:
Jeśli będziesz płacić na miejscu to warto być dużo wcześniej bo mogą być kolejki do sekretariatu.

W zeszłym roku bylam wsciekla - wystawe oplacilam przy zgloszeniu, przelewem, natomiast w ringu i w sekretariacie nie chcieli mi wydac numeru startowego! Stracilam mnostwo czasu i nerwow i dopiero awantura znajomego Niemca pomogla. Nawet nikt mnie nie przeprosil. :angryy:

Posted

Dzięki za informacje! Wczoraj dostałam maila z Berlina i pan zapewnił mnie, że mogę opłacić na wystawie 45 Euro, gdyż zgłoszenie dotarło w I terminie. Dzięki Ksara za podpowiedź odnośnie trasy. :kiss_2:

Posted

Na wystawę radzę zabrać jakieś krzesełka,jakiś ciepły wygodny sweterek bo w hali jest zimno, a w płaszczu czy w kurtce trochę mało wygodnie się siedzi i chodzi.Przypominam też o "czymś" do przypięcia numerka bo niemieckie numerki nie mają klejącej się drugiej strony.

Posted

Słuchaj cie moi kochani, potrzebuję kogoś niemieckojęzycznego, kto by wyjaśnił tam u nich w sekretariacie naszą sprawę.

Chcąc się wycofać z formularza (bo nie było tam naszej rasy gończy polski) nacisnęłam przycisk , który wysłał zgłoszenie.
Tak więc 2 tygodnie temu dostałam potwierdzenie przyjęcia psa (jako ogara polskiego). Tymczasem wogóle zrezygnowałam z udziału w tej wystawie.
Zgodnie z przeczytaną tu sugestią wystosowałam pismo rezygnacyjne. Na 2 różne maile tutaj przez was podane. Odpowiedzi nie było żadnej (ani mailowej , ani pocztą). Dzisiaj w rozpisce jest 1 ogar polski w klasie otwartej - przypuszczam , że chodzi o mego gończaka.

Sama niestety nie władam językiem ichnim ani angielskim by sprawę wyjaśnić.
Czy ktoś mógłby mi pomóc. Bo później będzie , że psa zgłosiłam , nie przyjechałam i zalegam z opłatą.

PLIZZZZZZZZZZZZZZZZ

Posted

Ja także mam ogronmą ochotę wystawić mego pieska w Berlinie, wiem że jeszcze można wysłać zgłoszenie w drugim terminie . Mam klopot z transportem. Poza tym nigdy tam nie byłam i nie znam języka. Z chęcią bym pojechała z kimś . Mieszkam na Mazowszu, czekam na wiadomość.
elbe

Posted

Ja też bym chciała zapytać do kiedy jest ostateczny termin, w jakiej cenie jest zgłoszenie i czy ktoś jedzie z/przez Szczecin ?

Ja jak zwykle na ostatnią chwilę się dowiaduję :placz:

Pozdrawiam
Karolina

Posted

:cool3: Czesc ja dostałam równiez zgłoszenie dzisiaj na ich stronie jest podany ostaeczny termin zgłoszeń a co do szczecina ja jadenapewno samochoem i ewentualnie miałabym miejsce dla 1 osoby z małym lub średnim psem:cool3:
( najlepiej pokojowo nastawionym :evil_lol: ) Ja jade w niedziele, a i raczej niezostaje na finały :roll: na to niemam zwykle czasu.

Posted

Martus ja mozna ja bym sie pisała na jedno miejsce tym bardziej że na finały też nie zostaje a wchodze zawsze pierwsza bo rasa na b :) i w niedzielke
to mój mały jak widac duzo miejsca nie zabierze :) za benzyne oczywiście płace :)