Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

melduje, ze doszlo 20zl od Figuni :) czy to stala, czy jednorazowa? bo stalej masz przeciez w przod daleko.

Dominika, a jakies info od ds?

perpe-tua, a ta Twoja znajoma, ktora we wrzesniu miala psa brac? tez miala sie przeprowadzac. i co z nia?

• Replies 1.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted (edited)

[quote name='kora78']

Dominika, a jakies info od ds?

perpe-tua, a ta Twoja znajoma, ktora we wrzesniu miala psa brac? tez miala sie przeprowadzac. i co z nia?

DS milczy, czekamy żeby wziął Keksa na spacer.

To chyba nie chodzi Ci o perpe-tuę tylko o Jarę z tego co kojarzę. Sama mówiłaś, że czekamy na ten dom zdeklarowany w tej chwili, nie mieszaj :eviltong:

Kizi wyczyść skrzynkę

Nie wiem dlaczego jeszcze nie wkleiłam tu tych fotek, całkiem zapomniałam

Edited by Dominika84
Posted

[quote name='kora78']wiec tak poza tym, trzeba oglaszac. Dominika, zrobisz ogloszenia? na krakow moze, co?[/QUOTE]

Myślałam, że już nie trzeba będzie ... . Wczoraj w południe napisałam smsa do DS, nie dostałam odpowiedzi, wieczorem dzwoniłam, nikt nie odbierał.

Posted

[quote name='Dominika84']Myślałam, że już nie trzeba będzie ... . Wczoraj w południe napisałam smsa do DS, nie dostałam odpowiedzi, wieczorem dzwoniłam, nikt nie odbierał.[/QUOTE]

Chyba wszystkich tak zatkało, że nikt nie skomentował
Można by sobie tłumaczyć, że nie mogli bo coś tam, nie lubię mieć czarnowidztwa, ale...............
Od tej pory nic? Cisza?
:roll:

Posted (edited)

[quote name='Dominika84']Jeszcze ostatniego słowa nie powiedziałam w tej sprawie. Nie zostawię tego tak. Złapię ją jeszcze, tak łatwo mnie i Keksika w konia się nie robi.[/QUOTE]

hehe, tak trzymaj :)

Panna Marple, jak to pewne? nic nie jest pewne.

przestancie w ogole juz tu czarowac. nie nakrecajcie sie. moze jeszcze sie uda... ale mowilam, mimo tego chetnego ds, trzeba go oglaszac.................

zaplacone 320zl + 20zl odrobaczenie

Edited by kora78
Posted

no mysle, ze pewne skoro widza ze Dominika dzwoni i nie odpowiadaja.
Super byloby znalesc Keksikowi juz dom ale to chyba nei ten ... :(
No nic musimy na nowo chlopaka oglaszac :)

Posted

doszlo 10zl od mparsley :)

a Keks ma tasiemca. 3 razy z rzedu trzeba go dorobaczac. pisalam z Dominika.
nie wiem, ile znow za to odrobaczanie wyniesie, to jest jakas masakra...
kto sie zna na tasiemcach??

Posted

Panna Marple, jesteś niezastąpiona :D

i drugi pies, jakiego mamy tam na dt tez musi byc odrobaczony. bo sie tym pozarażali na pewno.
ja chyba zmienie tytul na: Pechowiec Keks, ....

Posted

Biedny ten Keks...

To chyba musza byc jakies konkretne tablety na tasiemca? Czy wystarcza takie "zwyke" , ktorymy odrobaczamy psiaki?
Panna Marple,a skad bierzesz te tabletki dla ludzi? Sa na recepte?
Posle tez dodatkowo jakis grosik w tym miesiucu..

Posted

[quote name='monika083']Biedny ten Keks...

To chyba musza byc jakies konkretne tablety na tasiemca? Czy wystarcza takie "zwyke" , ktorymy odrobaczamy psiaki?
Panna Marple,a skad bierzesz te tabletki dla ludzi? Sa na recepte?
Posle tez dodatkowo jakis grosik w tym miesiucu.. Tak, są na receptę. Lek nazywa się Zentel i jest lekiem nowej generacji. Poprzednio stosowano Pyrantelum, ale jest już przestarzałe. Zentel profilaktycznie bierze się tylko jedną dawkę (pełna kuracja kilkudniowa lub dłuższa tylko w przypadku choroby, czyli zarobaczenia). Lek może przepisać lekarz rodzinny i wtedy będzie ze zniżką. Może też dać receptę weterynarz, ale wtedy płatne jest 100%

Posted (edited)

Kizi będę czekać na przelew, nie wszyscy jeszcze zapłacili :shake:

Ciężko powiedzieć, dlaczego nie wyszło z adopcją. Dziewczyna nie taka głupia, nie odbiera też z nieznanego numeru telefonów, zapytałam ją jeszcze na fb o co chodzi, chociaż nie spodziewam się odpowiedzi.

Niestety TZ akurat w tym tygodniu musi zrobić badania okresowe do pracy :flaming:, musimy na szybkiego jakieś tabletki dla nas zapodać. Dziękuje Panna Marple za pomoc i cenne rady. Już wczoraj zagadałam do weta, żeby nam coś przepisał. Mam nadzieję, że fortunę nie kosztują.

Wczoraj dałam im tabletki, a dziś już Simi też w kupie miał kawałki tasiemca, wcześniej nie widziałam u niego :wallbash: . Do tego Roki poszedł do nowego domu i tam odmawia jedzenia, picia, ciągle tylko śpi i tak od piątku kiedy tam pojechał, a był u nas tylko 2 miesiące. Jestem totalnie załamana. Macie z tym doświadczenie ? Co ja mam zrobić ? Mam pojechać po niego ? Mam ogromne wyrzuty sumienia. Czy DT mają sens jeśli psy tak cierpią przez rozłąkę ? Czy to się często zdarza ?

Kora zrobię ogłoszenia, ale dla Keksa nie chciałabym aż w Krakowie, chciałabym mieć go "pod ręką" w razie czego. Spróbujmy raz jeszcze na Wrocław, ok ?

Tylko nie zmieniajcie tytuł na pechowego, przecież chłopak ma ogromne szczęście, że został wyciągnięty ze schroniska, nie ma co mu przypisywać pecha.

Kizi dlaczego nie chwalisz się nowym bazarkiem na wałbrzyskich bid ?http://www.dogomania.pl/forum/thread...0-ZAPRASZAMY-) Zapraszamy na buciki i ciuszki !!!

Edited by Dominika84
Posted

ale co, jest zagrozenie, ze domownicy sie od psow zarażą? chyba co innego tasiemiec ludzi, a psi, prawda? spytam weta swojego jutro.

ale... z google:

[FONT=Verdana]Zarażenie człowieka tasiemcem psim następuje stosunkowo rzadko, ale zdarzają się tego typu inwazje i nie należy lekceważyć tej jednostki chorobowej. Niekiedy pasożytem mogą zarazić się osoby dorosłe. Najczęściej jednak zdarza się to u dzieci,

Dominika, wiec nie martw sie. a to, ze Twoj tz bedzie mial jakies badania... bedzie mial wymazy robione? jak nie to zaden klopoto, nie martw sie tym.

co do ogloszen, to prosze na Krakow. na Wroclaw jest oglaszany od roku i efektow nie ma. oglaszaj na Krakow. i to na cito. bo znow iles dni zlecialo, odkad przypominalam o oglaszaniu. a czas to pieniadz, ktorego nie mamy.........[/FONT]

Posted

Nie jest tak zle z tym tasiemcem. Moja Fifi z Lodzkiego Schroniska tez miala tasiemca. Nas, ani tez Bobi nie pozarazala. U niej kuracja byla dluzsza, bo po pierwszej dawce tasiemiec nie zostal zabity. Kuracja trwala ok. 3 miesiecy i teraz jest wszystko w porzadku. Ale jesli sie uda, to obserwuje jej koope(ona jako prawdziwa dama ucieka na s..ko w krzaczki), czy kapsulki z jajami(wielkosci ziarenek ryzu) nie pojawily sie w jej odchodach. Dostala ona i Bobi lekarstwo doustne ze strzykawek( rozowa masa).