kora78 Posted July 22, 2013 Author Posted July 22, 2013 Skuter tez robi "dwojke" najmniej 2 razy, czasem trzy. nie bylo mnie wekend na necie i nie wiedzialam o Mangusie. Dominika, mysl tylko o jednym. ze na sam koniec zycia dalas mu na maxa szczescie i radosci i normalnego zycia, milosci i ciepla czlowieka, normalnego zycia. nie nie nudzil sie sam, ze mial towarzystwo psow, z ktorymi zyl w komitywie, ze mial kochajacych ludzi i skosztowal choc na troche normalnego zycia i mial wynagrodzone to, co w zyciu wczesniej wycierpial. Marta tez kiedys miala psa starego ze schroniska, zaledwie 2 dni i musiala go uspic. ona nie zdazyla dac mu tej milosci i normalnego zycia nie mial, bez smutku, itp. a Ty mialas te szanse i Mangus nie pamietal juz zlych chwil z przeszlosci. tylko biegal z zabawkami i sie cieszyl zyciem. nacierpial sie fizycznie moze, bo pewnie go bolalo. ale psychicznie kwitł. nie smuć sie dlugo, tylko sie ciesz, ze pomogłaś!! Javena, dziekujemy serdecznie za expresik :) Dominika, jak sie umawialyscie? 5zl za te ogloszenia? doplacac do oplaty za miesiac dt.? czy kase za leczenie Keksa wysylac na juz, czy z oplata razem? a jak Keks? zdrowy juz? Quote
Panna Marple Posted July 23, 2013 Posted July 23, 2013 Dominika-tak mi przykro...ale jest tak jak pisze kora:dałaś mu nowe życie Quote
Dominika84 Posted July 25, 2013 Posted July 25, 2013 [quote name='Panna Marple']Dominika-tak mi przykro...ale jest tak jak pisze kora:dałaś mu nowe życie Dziękuje, tak, ... na szczęście wiele osób twierdzi, ze pies żyje chwilą i nie rozpamiętuje przeszłości, więc cieszę się, że kilka pięknych chwil mógł u mnie przeżyć. To prawda Kora, na szczęście miał dwójkę naszych psiaków jeszcze. Nie zdążyli się zaprzyjaźnić na dobre i na złe, ale Magnusek uwielbiał Keksa i Simona. Zawsze jak wracaliśmy z nocnego spaceru przybiegał właśnie do tej dwójki, obwąchiwał i machał ogonkiem, nie do mnie ;) Cieszył się, że znowu wrócili :loveu: Na pewno mu pomogły zaaklimatyzować się w nowym domu, wiadomo, zawsze to inaczej jak ma się kumpla swojego gatunku ;) O stanie zdrowia Keksa napiszę dokładnie jeszcze dzisiaj, ale zdrowy jest :) A tu filmik, jaka przylepa z Keksika jest: http://www.youtube.com/watch?v=PT0yDo8L5Pc Wspólne dzisiejsze zabawy są u Simka na wątku. Quote
Dominika84 Posted July 26, 2013 Posted July 26, 2013 Wdłg Keksa to on był zdrowy już z samego rana na następny dzień ;) Wszystko ładnie się zagoiło, nie zrobił się ropień. Byliśmy na kontroli. Następna 05.08. Jeśli same szwy mu się nie rozpuszczą do tego czasu, trzeba będzie znieczulić go i je zdjąć. Keksowi nie przeszkadza chodzić po weterynarzach, nieraz brałam go ze sobą jak przyszły dla Magnusa leki, gdzie indziej go odrobaczali, gdzie indziej był na ostrym dyżurze, wszędzie było :cool1: . Jednak tej kliniki, gdzie był szyty, już ewidentnie nie lubi, chyba, że miał słabszy dzień kiedy kontrola druga wypadła, co też jest bardzo prawdopodobne, bo "coś w powietrzu wyczuwał" i nawet w aucie stał na baczność jak zawsze zasypia po minucie jazdy. Kora w jakim odstępie czasu odrobaczasz swoich podopiecznych, bo jak wyczytałam, że co kwartał trzeba. Simon był w lutym, a Keks w grudniu. Co do Simonka, ma bardzo rozwinięty chyba narząd Jacobsona, bo rozpoznaje i zapamiętuje inne psy po lizaniu ich sików, no i sporadycznie mu się zdarzy jakąś kopkę wychwycić ;/ Kora Javena zrobiła dla Simona i Keksa te ogłoszenia za darmo, z tego co wyczytałam tu na wątkach. Prosiłam wcześniej o dane do przelewu, ale nie dostałam, więc myślę, że to potwierdzenie tego, że zrobiła to z dobrej woli. JA NIC NIE PŁACIŁAM NIKOMU ZA OGŁOSZENIA. Na leczenie Keksa założyłam z pieniążków na DT z lipca, więc spokojnie w następnym miesiącu możesz je przelać. Dobrze mieć te pieniążki odłożone w razie jakiegoś nagłego wypadku, odpukać. Quote
kora78 Posted July 29, 2013 Author Posted July 29, 2013 ok, wiec wszystko jasne. a wiec OGROMNE PODZIĘKOWANIA DLA JAVENY ZA OGLOSZONKA DLA NASZYCH PSIACZKOW :)))))))))))))))) masz racje Dominika, trzeba psy odrobaczyc. kupuj tabletki, pisz za ile i zaplacimy na pocz. miesiaca razem z oplata za dt i zwrotem za leczenie Keksa. Quote
Jara Posted July 31, 2013 Posted July 31, 2013 Mam taką znajomą, która jakoś we wrześniu będzie się przeprowadzać na 100m mieszkanie. I będzie szukać psa. Chce abym jej pomogła. Pies miałby być dorosły, łatwy w obsłudze, bo dziewczyna nie ma doświadczenia w prowadzeniu trudnych psów, pies bez leku separacyjnego, ponieważ będzie musiał zostać te klik h w domu sam. Osoba aktywna, bo biegacz ;) Będzie mieszkać blisko dużego parku. Będzie to jedyny pies w domu, powiem tak zamożna osoba. I pomyślałam o Keksie. Quote
Dominika84 Posted July 31, 2013 Posted July 31, 2013 [quote name='Jara']Mam taką znajomą, która jakoś we wrześniu będzie się przeprowadzać na 100m mieszkanie. I będzie szukać psa. Chce abym jej pomogła. Pies miałby być dorosły, łatwy w obsłudze, bo dziewczyna nie ma doświadczenia w prowadzeniu trudnych psów, pies bez leku separacyjnego, ponieważ będzie musiał zostać te klik h w domu sam. Osoba aktywna, bo biegacz ;) Będzie mieszkać blisko dużego parku. Będzie to jedyny pies w domu, powiem tak zamożna osoba. I pomyślałam o Keksie.[/QUOTE] Byłoby wspaniale, gdybyś jej przedstawiła Keksa, mogliby się zapoznać niezobowiązująco i wtedy dopiero zadecydować oczywiście, zobaczyć, czy do siebie pasują. Keks lęku separacyjnego nie ma, ale nie wstawiałabym sobie na początek nowych drzwi w mieszkaniu, bo w pierwszych dniach rozłąki zadrapania będą bez wątpienia. Boi się w nowym miejscu, że nikt do niego nie wróci. Keksik dogaduje się z każdym psem, wyczuwa konflikty między innymi psami i je rozdziela ! Wchodzi między nimi rozluźniając atmosferę lub przykuwa uwagę jednego z nich. Broni też słabsze psy - to wszystko zaobserwowałam ostatnio. Jedynie na smyczy może nieraz na jakiegoś psa zaszczekać, ale mu nic nie zrobi. Byłoby wspaniale gdyby Keksik nareszcie domek znalazł, tylko się boję, że mi go ktoś znowu odda :shake: dlatego wypisuje te rzeczy jak np. drapanie drzwi. Na spacerach spotykam dziewczynę, mającą ogromne doświadczenie z psami i wdłg niej Keks jest idealnym psem, cały czas trzyma się nogi i go nic nie interesuje oprócz zabawki. Nie szczeka też w domu np. w nocy, nie interesują go hałasy z zewnątrz. Nieraz szczeka jak wracam do domu, żebym czasem drzwi nie pomyliła, do których trzeba wejść - woła mnie ;) Ale boi się strasznie burzy. I to wszystko co trzeba o nim wiedzieć. A i jest psem empatycznym, wyczuwa sytuacje, humor, zamiary ludzi i psów. Quote
Jara Posted July 31, 2013 Posted July 31, 2013 Myślę, że nic by nie szkodziło gdyby się poznali. Natomiasta ona chce ze względu na psa wziąć 2 tygodnie urlopu by z psem mogli sobie pobyc razem. Podeślę jej Keksa, może jej się spodoba :) Quote
Dominika84 Posted July 31, 2013 Posted July 31, 2013 [quote name='Jara']Myślę, że nic by nie szkodziło gdyby się poznali. Natomiasta ona chce ze względu na psa wziąć 2 tygodnie urlopu by z psem mogli sobie pobyc razem. Podeślę jej Keksa, może jej się spodoba :)[/QUOTE] Byłabym bardzo wdzięczna, ale niech nie odmawia dopóki go nie pozna osobiście ;) Quote
Figunia Posted July 31, 2013 Posted July 31, 2013 Poleciały 2 miesięczne wpłaty dla Keksia (40zł). Trzymam kciuki za to, by ten idealny piesek znalazł wreszcie swoją przystań... Quote
kora78 Posted July 31, 2013 Author Posted July 31, 2013 ooo fajny domek, fajny :) choc drugi psiak mile widziany :) Figunia, dziekuje, choc to za wczesnie! masz nadplate! Quote
Dominika84 Posted July 31, 2013 Posted July 31, 2013 [quote name='kora78']ooo fajny domek, fajny :) choc drugi psiak mile widziany :) Figunia, dziekuje, choc to za wczesnie! masz nadplate![/QUOTE] Mile widziany, ale nie konieczny, jestem pewna, że Keksik chętnie przejmie całą miłość wyłącznie dla siebie ;) A drugiego pieska zawsze może znaleźć podczas spaceru. Quote
Figunia Posted July 31, 2013 Posted July 31, 2013 [quote name='kora78']ooo fajny domek, fajny :) choc drugi psiak mile widziany :) Figunia, dziekuje, choc to za wczesnie! masz nadplate![/QUOTE] No i dobrze! Lepiej tak, niż zalegać czego się obawiałam. A Keksiur w końcu śmigaj do domku w podskokach, bo czas po temu najwyższy! Oczywiście domku naj, naj naj pod każdym względem... Quote
Jara Posted August 1, 2013 Posted August 1, 2013 Keks się spodobał, ale niestety dziewczyna będzie mogła wziąć psa jak przeniesie się na swoje. Mieszkanie jest już kupione, ale remonty. Więc jeśli za 2-3 miesiące Keksiu będzie wolny to jest chętna. Mimo wszystko szukajmy domu dalej, nie ma na co czekać. ;) Quote
kora78 Posted August 1, 2013 Author Posted August 1, 2013 ale jesli on wciaz bedzie, to ona wybiera na pewno jego? czy jeszcze sie porozglada? widzialam juz takie akcje, ze niby ten pies itylko ten, a zanim byl odbior psa to los sprowadzil na droge ludzi innego psa, szczeniaka od znajomych, czy jakiegos potraconego przez auto i ostatecznie tamten byl zatrzymany na zawsze. wazne, ze jakis znalazl dom, ale zawód mialam i tak. ciesze sie, ze sie keksiu spodobal :) ale racja, szukajmy mimo to. cieszmy sie z furtki awaryjnej. o ile jakis inny jednak nie bedzie wybrany przez ten czas. Quote
Jara Posted August 2, 2013 Posted August 2, 2013 Nie, to nie jest ten i tylko ten ;) Pokazałam jej Keksa i mówi, że super, pasowaliby do siebie. Jednak w obecnej chwili psa może wziąć jak przeprowadzi się do mieszkania po remontach. Na dzień dzisiejszy mówi 2-3 miesiące. Jeśli Keks nie znajdzie domu do tego czasu to chętnie się z Keksem zapozna. W obecnej chwili nie szuka innego psa tzn nie szuka w ogóle. Nie ma co psa rezerwować dla kogoś, bo przecież dom się jakiś może znaleźć, a psów do adopcji jest od groma. Znajoma znajdzie wtedy innego psiaka :) Keksa dobro na pierwszym miejscu. Quote
Dominika84 Posted August 2, 2013 Posted August 2, 2013 Dziękuje Jara, że nie zapominasz o naszym Keksiku :loveu: Quote
Dominika84 Posted August 6, 2013 Posted August 6, 2013 Keksik był dzisiaj na ostatniej kontroli. Został mu 1 szew z 3, ale wet mówił, że nie będzie go z powodu jednego szwa znieczulał itp itd, więc miejmy nadzieje, że sam się rozpuści tak jak pozostałe. Później zawiozłam go nad rzeczkę, żeby sobie trochę popływał i się odprężył ;) Quote
Figunia Posted August 6, 2013 Posted August 6, 2013 Kora, napisz proszę, czy pieniądze dotarły. Bo jak sprawdziłam historię przelewów bankowych, to tego akurat nie widzę. a nie chce mi się dyrdać do banku w te upały (w ogóle nie lubię tam chodzić...) Quote
kora78 Posted August 6, 2013 Author Posted August 6, 2013 [quote name='Figunia']Kora, napisz proszę, czy pieniądze dotarły. Bo jak sprawdziłam historię przelewów bankowych, to tego akurat nie widzę. a nie chce mi się dyrdać do banku w te upały (w ogóle nie lubię tam chodzić...)[/QUOTE] dotarlo, dotarlo 40zl. chyba zapisalam wtedy w 1 poscie. ... ? nie mam teraz ciocie glowy do niczego, moja babcia umarla i 1 papuga i druga chora. wszystko na raz. wyslalam dopiero teraz kase do Dominiki, przepraszam bardzo za zwloke. 240 za simona 320 za keksa i tego weta 229 i 18,7. dominika napisz, czy dobrze policzylam. pozniej policze, ile z tego ze Skarpety mam odjac. ehhh moze ktos chcialby ode mnie finanse przejac keksa? ;) Quote
Figunia Posted August 6, 2013 Posted August 6, 2013 Dobrze, że dotarły - dziękuję! I bardzo współczuję straty Babci a także reszty nieszczęść. Niech ten zły los już się odwróci!!! Quote
Dominika84 Posted August 7, 2013 Posted August 7, 2013 [quote name='kora78']dotarlo, dotarlo 40zl. chyba zapisalam wtedy w 1 poscie. ... ? nie mam teraz ciocie glowy do niczego, moja babcia umarla i 1 papuga i druga chora. wszystko na raz. wyslalam dopiero teraz kase do Dominiki, przepraszam bardzo za zwloke. 240 za simona 320 za keksa i tego weta 229 i 18,7. dominika napisz, czy dobrze policzylam. pozniej policze, ile z tego ze Skarpety mam odjac. ehhh moze ktos chcialby ode mnie finanse przejac keksa? ;)[/QUOTE] Bardzo mi przykro :-( Ten 2013 rok jakiś pechowy jest :shake: Bardzo dobrze wszystko policzyłaś. W piątek odrobaczamy Keksa i Simona razem z ich nowym towarzyszem (którego mam na przetrzymanie): [IMG]http://imageshack.us/a/img547/7089/f9dv.jpg[/IMG] Quote
Recommended Posts