Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted (edited)

Nie wiem jak przy rowerze, trzeba go nauczyć jak ktoś chce, ale jak zobaczy kota to nie ręcze za niego :P Ja uczyć nie chcę szczerze mówiąc, bo nie chcę ponosić ryzyka że wsadzi łapke w szprychy jak było z Uszkiem, zawsze się tego bałam, nawet jeszcze przed wydarzeniem z Uszkiem. Keksio to ogólnie chyba lepiej do domu, gdzie byłaby też kobieta. Chyba, że Pan bardzo kobiecy ;) Nie wiem Kora, Ty decydujesz, ja jestem już z góry uprzedzona po nieudanej adopcji Keksika :-(

Dałam bazarek Keksika do reklam na maj. Ktoś chętny wysłać zaproszenia? Chociaż kilka, strasznie cicho tam... :-(

Edited by Dominika84
  • Replies 1.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Przerobiłam temat "co chcecie kupić na bazarku" i wysłałam kilka wiadomości, szkoda że mamy mało książek z psimi tematami :( Z wątku komu można wysłać zaproszenia też do kilku ostatnich osób wysłałam, to tyle odemnie, ja już do końca tygodnia nie będę miała na to czasu, bo jutro jadę z psiarnią całą na wieś, a jeszcze muszę cały temat Magnuska ogarnąć. Miłego weekendu :loveu: Zdjęcia macie jak w banku w przyszłym tygodniu :)

Posted (edited)

Dominika a dasz radę iść na spacer bez zabawek?
Dzisiaj planujemy spacer: ja i Iskra z naszymi psami. Do Parkru Tysiąclecia, prawdopodobnie ustawimy się w okolicach godziny 17:00 na ul Ostrowskiego (boczna Grabiszyńskiej) pod Wabco (można tam auto zostawić).
Będzie to spacer na jakieś 10km może więcej, fajny teren.

Więcej info we wrocławskim wątku spacerowym ;)

http://www.dogomania.pl/forum/threads/489-Spacer-we-Wrocławiu/page237
Byłaby okazja do nowych zdjęć Keksa ;)

Edited by Jara
Posted

zdjec mamy tyle, ze chyba zaden pies oglaszany na dogo tylu nie ma :D

Domka, milego wyjazdu sielskiego :)

pan juz nie zadzwonil, wiec po temacie. tam pani w domu tez byla.
a to szukamy lepiej domu, gdzie prym wiedzie pani? w sumie racja. jest tego nauczony i dwa, ze troche sie boi mezczyzn w czerni.

a juz trwa bazarek ogrodowy :) tylko 2 cele, albo na barneja, ktorego planuje na dt wziasc, a jak mi sie nie uda, to dochod idzie na keksa.

Posted

Dominika i Jara proponuje przyszły tydzień na spacer :) jak się ciepło zrobi może przyjedziecie do mnie? ja za jazem bartoszowickim chodzę i tam jest spokojnie dużo mniej ludzi to i całą watache można spuścić ze smyczy - łąki i odra :) Kora wyślij mi nr Marty bo niestety nie mogę otworzyć tej wizytówki.

Posted (edited)

i co? dominika na wsi, tam chyba netu nie ma, to ze spaceru pewnie nici Wasm wyszly.

doszla wplata od"
mparsley 10zl :)
Figunia za maj 20zl :) oszalala!!
monika083 10zl :)

proponuje tekst do ogloszen nowy. super krotki. same konkrety.
i wyroznienie na tablicy lub giumtree. trzeba ogloszenia docisnac.

tekst typu"

6letni keks szuka domu. idealny kompan zabaw dla starszych dzieci. uwielbia ganianie za pilka, zabawy piszczykami, skakanie za fresbee. jego ukochana osoba w domu bedzie kobieta. ladnie chodzi na smyczy, jezdzi autem. zdrowy, szczepiony, wykastrownay, ma czip. dogaduje sie ze wszystkimi psami, koty w wiekszosci lekcewazy. chetnie pojedzie na wakacje z rodzina z dziecmi. jest aktywny i ruchliwy, nie lubi nudy. latwo uczy sie nowych komend, skupiony na czlowieku.

takie cos. same konkrety. tylko ubrac to w ladne slowa, ale bez ceregieli. i dopasowac kolejnosc tych informacji.

Edited by kora78
Posted

jeszcze jeden,krotki:

6- latek-Keks szuka aktywnego domu,chetnie ze starszymi dzecmi i innym psem! Mádry i bezprobemowy psiak, bedzie wspanialym kompanem sportu i dlugich spacerow.
Keks jest zdrowy, wykastrowany, zaszczepiony ,oraz zaczipowany.

Warunkiem adopcji jest wizyta przed i poadopcyjna, oraz podpsanie umowy adopcyjnej.

Jestes zainteresowany adopcja? Zadzwon ....

Posted

wlasnie. cos takiego. tylko troche wiecej tam dodac.
on chyb nie tyle na aktywnosc, co na te zabawe sama w sobie. nie, jak dominika pisala, zeby przy rowerze biegal, bo nie taki ruch, jako bieg, tylko sama zabawa i wykonywanie komend za smakolyka.

Posted

Mnie również podobają się takie formy ogłoszeń :lol:. Konkretnie i rzeczowo oddają charakter psa i wiadomo jak dom poszukiwany. Do tego odpowiedni tytuł i ładne zdjęcie zachęcające do otworzenia ogłoszenia.

Posted

Jara przepraszam, że się nie odezwałam, ale dla mnie to za szybko w 2h się zorganizować i przyznam szczerze, że dla mnie 10 km to za dużo, ja widzę, że Ty zrobiłaś się sportsmenka na całego i tylko dziesiątki kilometrów już zaliczasz, bardzo podziwiam, ale ja odpadam, to już wyższa szkoła jazdy :( Myślałam bardziej o spacerku np po Parku Grabiszyńskim, a i Keksio bez problemu chodzi na spacerki bez zabawek :) Zresztą najlepiej jednak na telefon się umówić, przez forum ciężko, dotyczy to też Elli i Uszka (dziękuje, że o nas myślicie):)

Ostatnio nie wyrabiam siedzieć tak dużo na necie jak wcześniej (9 spacerów dziennie i wiele innych rzeczy teraz zobowiązuje), ale za to spędzam więcej czasu z pieskami :) Mam nadzieję, że to nie szkodzi, w sumie to o Keksiku i Simonku już praktycznie wszystko napisałam, jak coś pojawi się nowego, na pewno napiszę.

Kora to podawaj linki z Twoich bazarków, będziemy podnosić :) Bazarek Keksika się skończył, jutro lecę na pocztę, jak wszystko będzie załatwione dam znać i zadecydujemy na jakie potrzeby pieniążki pójdą. Tak ?

Z tekstem super, ale "koty w wiekszosci lekcewazy" - na to bym nie liczyła ;) Może jeszcze, że wymaga dużo miłości i uwagi ?

Posted

probka ostatecznego tekstu. prosze w 2 dni juz wszystko ustalic, bym mogla wyslac do ogloszen.

6- latek-Keks szuka aktywnego domu, chętnie ze starszymi dziećmi i innym psem! Mądry i bezproblemowy psiak, będzie wspaniałym kompanem sportu i długich spacerów. Keks uwielbia zabawy, szczególnie chętnie biega i skacze za fresbee, lub piłeczką. Szybko opanowuje nietypowe komendy, wpatrzony w człowieka. Grzecznie jeździ autem, chodzi na smyczy. Idealny kompan zabaw dzieci, które ............ jakos umotywowac, ze dla starszych dzieci, ktore chcialbyby go poszkolic, tresowac, czy bawic sie, a nie tylko czasem pieska poglaskac i miec go w nosie. ze to typ psa, jak Benji, czy Lessi, ktory pokocha tego dzieciaka i bedzie przyjacielem, a nie tylko zabaweczka, chwilowym kaprysem.
Moze: dla dzieci, ktore pragna wiernego przyjaciela, w pelnym tego slowa znaczeniu,
ktore szukaja przyjaciela, a nie chwilowej zachcianki
wiernego przyjaciela, iscie jak Lessi ??
cos takiego...

dalej;
keks potrzebuje dużo uwagi i miłości, to nie typ pieszczocha, który cały dzień leży na kanapie i nic nie robi.
Keks jest zdrowy, wykastrowany, zaszczepiony ,oraz zaczipowany.

Warunkiem adopcji jest wizyta przed i poadopcyjna, oraz podpsanie umowy adopcyjnej.

Posted

Zredagowałam troszkę:

6-latek - Keks szuka aktywnego domu, chętnie ze starszymi dziećmi i innym psem. Keks jest zdrowy, wykastrowany, zaszczepiony oraz zaczipowany. Mądry, wpatrzony w człowieka i bezproblemowy psiak, który będzie wspaniałym kompanem sportu i długich spacerów. Uwielbia zabawy, szczególnie chętnie biega i skacze za frisbee lub piłeczką. Szybko opanowuje nietypowe komendy, grzecznie jeździ autem i chodzi na smyczy. Idealny przyjaciel dzieci, które marzą o wspólnych treningach i zostaniu treserem psów – Keks z pewnością pomoże im zdobyć doświadczenie oraz będzie wspaniałą motywacją. Marzeniem każdego dziecka jest pies jak Benji czy Lessi – Keks to właśnie taki psiak. Pokochaj go, a zdobędziesz wiernego przyjaciela. Poświęć mu swoją uwagę i miłość.
Warunkiem adopcji jest wizyta przed- i poadopcyjna, oraz podpisanie umowy adopcyjnej.

Posted

[quote name='perpe-tua']Keks poszedł "lulu" a ja wklejam zdjęcia psiaka z prerii. ;)

no i z tych na pewno

a tytul?

Wysportowany Keks, lubiący wyzwania i zabawę