Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Hej :) Z tym bilbordem to dziwna sprawa bo Ucho też kiedyś przypatrywał się Panu przyklejonemu do szyby w banku i chyba myślał, że to człowiek. Podeszliśmy i Ucho obwąchał i już nie zwraca uwagi. Co do myślenia Keksa to Ucho ma tak samo, leży i widzę w jego oczach zadumę. Jak będziecie uskutecznić spacer to chętnie się z wami zabierzemy jeśli nas przygarniecie :)

Posted

O super ! Uszko już całkiem wyzdrowiał? Tylko żeby się nie denerwował jak ostatnio ;) Ja w tym tygodniu mogę wybrać się na spacerek w piątek albo w niedziele po 16.00. Pasuje wam ? Perpe-tua masz już swojego pieska na tymczasie ? Z bilbordem nie zauważyłam, ale Sima strasznie samoloty interesują, zawsze patrzy w niebo na nie jak lecą, dziwne ... .

Kizi Szczodryn ? A co to takiego ?

Posted

szczodrow kolo wrocka, czy cos takiego. ale nie wiem dla kogo... czekam, az kizi odpowie :)

piekna milosc na filmiku, piekna :) a moze ds wspolnego zaczniemy szukac? :D marzenia...

wspolny spacerek, bomba, zazdroszcze !!

p.s. niedlugo napisze, ile kaski z bazarku dzieciaczkowego bedzie dla Keksa.
rownoczesnie prosze o wplaty deklaracji, wczoraj wplacilam Dominice 320zl- 50zl= 270zl. za maj.

Posted

Dominika84 napisał(a):
O super ! Uszko już całkiem wyzdrowiał? Tylko żeby się nie denerwował jak ostatnio ;) Ja w tym tygodniu mogę wybrać się na spacerek w piątek albo w niedziele po 16.00. Pasuje wam ? Perpe-tua masz już swojego pieska na tymczasie ? Z bilbordem nie zauważyłam, ale Sima strasznie samoloty interesują, zawsze patrzy w niebo na nie jak lecą, dziwne ... .

Kizi Szczodryn ? A co to takiego ?

Nie (niestety ;p), nie mam jeszcze psinki żadnej. A co? ;>

Posted

Dominika jest misja! Masz czas w niedzielę? W Oleśnicy w niedzielę jest psi piknik, można by zabrać tam Simka i Keksa, może by się udało chętnych na dom znaleźć ;)

Posted (edited)

sluchajcie, porozliczalam Keksa dokladnie.
i wychodzi mi:

figunia ma nadplaty na ogromne 60zl deklaracji stalych!
agnes juz nie placi, a z poprzedniego sezonu miala 10zl nadplaty. wiec to moge jako jednorazowa potraktowac?
monika ma na obecny sezon 1 brak
Panna marple ma zaplacone do czerwca wlacznie
mparsley ma 6 wplat, czyli jest na czysto

i Keks ma doslownie, rowniutko, jak w morde strzelił 0zl.

edit. a wiec w efekcie z tego bazarku mojego daje dla Keksa dochod, czyli 287zl

http://www.dogomania.pl/forum/threads/242190-Dla-chłopczyków-rozliczony

Edited by kora78
Posted

A, Szczodrów, nie Szczodryna, no to teraz znalazłam na mapie. 50 km od Wro :( Akurat za Oleśnicą ;) Ja w tej chwili nie mam jak :(

Perpe-tua bo może na spacerek byśmy się wybrały też ? A może chcesz zaryzykować i go wziąść na wspólny spacerek z innymi pieskami naszymi wszystkimi ;) Bo ja dwójki nie wezmę, nie upilnuje. Albo jednego albo drugiego. Bo z kontaktem z innymi psami trzeba mieć Simka pod kontrolą całkowitą ;)

Monika083 ja mieszkam przy Firleyu. Potrzebuje naprawdę dobrego i taniego, nie tylko dla Keksa, ale też dla wszystkich kolejnych i teraźniejszych :)

Jara dziękuje za informacje, koniecznie dawaj cynk jak się coś szykuje, na pewno będe promować psiaki (jak tylko będzie się dało) na takich eventach. W ten weekend mam szkołę, jakbym miała tam zawitać, to dopiero na ok. 17.00 bym się wyrobiła, to za późno.

Kora w przyszłym tygodniu chyba, wstępnie jadę do domu na chwilę bez psów. Mogłabym zrobić wizyte pa o którą mnie prosiłaś, tam koło Łagiewnik. Podaj mi pytania i info jakiego psiaka ona dotyczy, na co mam zwracać uwagę i pamiętaj, że jeszcze takiej wizyty nie robiłam sama, więc kto jedzie ze mną ?

Posted

Sama jedziesz :)
ok, na ogolny nasz wejdz, tam Ci napisze o nim, itp.

a wizyta dla Korka? za olesnica... juz dawno cieplo, czekamy i czekamy. w kolejny wekend ostateczny termin?

Posted

[quote name='kora78']sluchajcie, porozliczalam Keksa dokladnie.
i wychodzi mi:

figunia ma nadplaty na ogromne 60zl deklaracji stalych!
agnes juz nie placi, a z poprzedniego sezonu miala 10zl nadplaty. wiec to moge jako jednorazowa potraktowac?
monika ma na obecny sezon 1 brak
Panna marple ma zaplacone do czerwca wlacznie
mparsley ma 6 wplat, czyli jest na czysto

i Keks ma doslownie, rowniutko, jak w morde strzelił 0zl.

edit. a wiec w efekcie z tego bazarku mojego daje dla Keksa dochod, czyli 287zl

http://www.dogomania.pl/forum/threads/242190-Dla-chłopczyków-rozliczony

Kora,a obecny sezon to od kiedy do kiedy? :lol:
Ja deklarowalam poki co przez 6 msc, ale przedluzam o nastepne 6 ( jak moja umowa w pracy:) ) I wplacilam w sumie 50 zl ,(5.12(10zl) 14.01(10zl)5.03(20zl)8.05(10zl))
to przeleje jeszcze dyche i bedzie do maja wyrownane.

Dominika, ja cale zycie mieszkalam kolo Stadionu slaska, a do firleja chodzilam na taniec towarzyski:)

Posted

[quote name='kizimizi']ciotki a wy wiecie i nie podnosicie?:
http://www.dogomania.pl/forum/threads/243295-bazarzysko-ksiazkowe-na-latajacego-Keksa-DO-KONCA-MAJA?p=20837455#post20837455

Bazarek od 4 dni a ja nie miałam pojęcia, przecież podnosić trzeba ! :) Przepraszam, ja na kilka dni jestem umysłowo nieosiągalna, mój nowy tymaczasowicz ma bardzo prawdobodobnie nowotwór, choć możliwe, ze to jego ogromne wyniszczenie organizmu wskazuje na takie wyniki badań krwi, jestem w trakcie badań, a przyszłość Fetki też nie jest pewna. Ciężko mi teraz logicznie myśleć, ale podnosić i reklamować bazarek będe.

Posted

Z wetami się wstrzymamy, może z bazarku jakieś pieniażki na to będą, koszt samych badań to 80 zł :( A narazie nie widzę tych objawów co wcześniej, ale może przez to, że teraz mam obraz nędzy i rozpaczy w domu ? Dzwoniłam do polecanych wetów tutaj i tez do kilku innych, ale ceny samych wizyt mnie przeraziły (od 10, 30, 40, 50, 70 ale nawet do 200 zł ??? :shake:. Przy tych 10 zł nawet nie dostałam odp tel o cene morfologii, bo nie ma czasu rozmawiać, mam przyjść. Znalazłam koło mnie weta, który jest tańszy, taką mam nadzieję. Wet za Telepizzą nic nie bierze, bardzo miły, ale przyjmuje 17.00-19.00 i nie robi morfologii. Czekać na czczo do 17.00 to troszkę długo, a i w razie nagłych wypadków mieć go dłużej jako weta czekać na te 2h dziennie przyjęć to nie dla mnie :( Dziękuje za plecenia, bo dzięki temu rozeznałam sie trochę w cenach wetów we Wro :)

Keksio ma się dobrze, ale zazdrosny o wszystkie pieski w domu, nic tylko by się miział i podstawiał główkę, to taka duża przytulanka :loveu:

Posted

Dominika84 napisał(a):
Wet za Telepizzą nic nie bierze, bardzo miły, ale przyjmuje 17.00-19.00 i nie robi morfologii. Czekać na czczo do 17.00 to troszkę długo, a i w razie nagłych wypadków mieć go dłużej jako weta czekać na te 2h dziennie przyjęć to nie dla mnie :( Dziękuje za plecenia, bo dzięki temu rozeznałam sie trochę w cenach wetów we Wro :)

Wet zza Telepizzy do godziny 17 przyjmuje na klinikach na ul. Grunwaldzkiej ;)

Posted

Jara my tu gadu-gadu a kiedy ten obiecany spacer ? A Ella Uszko gotowy ? Bo Keks zwarty i gotowy 24h na dobe :)

Kto może niech prosze pomoże w bazarku dla Keksika, chociażby podnosząc :loveu:

Keksik dalej jest chodzącą przytulanką. Jest dumny i szczęśliwy mając swojego człowieka. To taka mała przylepa. W domu zrobił się spokojniejszy odkąd jest Magnus, więcej śpi, odpoczywa, już nie trzeba się nim ciągle zajmować, chociaż pewnie nie przeszkadzałoby mu to ;) Uwielbia być czasany, tak ja Simo, obydwa się podstawiają, wystawiają brzuszek i przysypiają wtedy :) Jest grzeczny podczas kąpieli.

Na osiedlowym podwórku jest uwielbiany przez dzieci, które jak go widzą z daleka do nas biegną i rzucają mu jedno przez drugie frisbee, Keksio bardzo grzecznie się z nimi bawi i bardzo je lubi, nie wiem (domyślam sie tylko) dlaczego w miesięcznym ds dziecko nie miało z nim dobrych relacji. Przybiega zawsze na zawołanie i daje sobie zapiąć smycz, również jak ma frisbee, piłkę czy patyk.

Ma "instynkt łowcy". Wiadomo, że lubi biegać za patykami czy zabawkami, więc za jeżami czy kotami również. Nie wiem, czy potencjalny ds z kotem miałby ochotę i cierpliwość tłumaczyć Keksikowi, że za kotkiem nie można biegać. Jak jechałam z nim i z kotkami piszczącymi w transporterze nie zwracał na nie uwagi, ale one nie uciekały przed nim ;) W byłym ds też nie zjadł kotka, ale jak widzi kota na podwórku biegnie za nim.

Może następne ogłoszenie jednak wyróżnione zrobić ? Wiem, że to kosztuje, ale lepiej zapłacić za takie, które rzuca sie w oczy i dzięki temu znajdzie nowy domek niż płacić za kolejne miesiące w dt.

Posted

mysle, ze wyroznione na gumtree bedzie najlepsze. lub na tablicy.

a ja mialam dzis tel o Uszka, bo pan na rowerze duzo jezdzi. ze uszko w ds, to polecilam keksa, pan mial w necie go poszukac i oddzwonic, jak sie spodoba z ogloszen. no i cisza :(

a to z dziecmi to fajna nowina, cos nowego sie dowiedzielismy :) i dzieci maja radoche i pies sie cieszy :)

Doma, a jak on przy rowerze?

aha, ten pan ma kota w domu. wiec chyba srednio taki ds.