Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Podtrzymuję deklarację!
Mam nadzieję, że już niedługo...:cool3:
Keksio taki piękny, musi być w końcu dobrze i do domku cudnego trafić...:lol:
Jak przeczytałam, że wrócił z adopcji :mad: wysłałam kasę, bo o czym tu deliberować....:angryy:

• Replies 1.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='kora78']no i mam takie.
figunia nie potwierdzala, ale wplacila sumiennie :)
agnes na dogo nie zaglada, wysle pm.

216zl za 08.04-07.05 przelane do Dominiki84

[FONT=Calibri]Wszyscy wiemy, że jak pies pokocha, to na zabój. Keks jest jednym z najlepszych przykładów psiej miłości i wierności. Biedaczek już ponad 2 lata siedział w schronisku, a jego oczy prosiły nas o chociaż kapeczkę zainteresowania, dobrego słowa. Został więc zabrany na dom tymczasowy, gdzie nauczył się, jak być domowym psem i ukazał swoje ukryte talenty. Psiak to żywe srebro - uwielbia zabawy, również z innymi psami, aportowanie, skakanie, pokonywanie przeszkód. Zabawa z frisbee okazała się jego prawdziwą pasją. Keks chętnie i szybko uczy się nowych sztuczek, wykonuje niespotykane komendy. Co ważne, nie ciągnie na smyczy i toleruje koty. Lubi też podróżować. Najchętniej zamieszka w domu z innym psem, samcem lub suczką. Obecnie przyjaźni się z labradorką, dogiem i wieloma kundelkami, dogada się z każdym zwierzakiem.
Najlepiej zadzwoń, umów się z tymczasową opiekunką i na własne oczy przekonaj się co to za pies. Podstawowe informacje o Keksie: jest zdrowy, odrobaczony, zaszczepiony,wykastrowany, posiada czip. Jest psem średniej wielkości, waży 20kg, trochę przypomina dobermana. Zanim trafił do schroniska, był trzymany na łańcuchu (musiało to być okrutne dla niego, ponieważ jest to żywiołowy pies). W tej chwili jest w domu tymczasowym we Wrocławiu, gdzie z niecierpliwością czeka na swój nowy dom, który będzie w stanie zapewnić mu odpowiednią dawkę ruchu, prawdziwe zainteresowanie oraz nowe bodźce i wyzwania. Keks nie lubi nudy, marnowałby się w roli psa kanapowego. Jest zbyt inteligentny, by pół dnia leżeć bez zajęcia.
[/FONT]
[FONT=Calibri]Warunkiem adopcji jest zgoda na przeprowadzenie wizyty przedadopcyjnej i podpisanie umowy adopcyjnej. W razie potrzeby pomożemy w transporcie na dalszych odległościach.[/FONT]
[FONT=Calibri]Keks nie zostanie wydany na łańcuch do budy i kojca.[/FONT]
[FONT=Calibri]kontakt z wolontariuszką po godz 17stej !! tel. 668 836 964[/FONT]
[FONT=Calibri]lucyna1981@wp.pl
[/FONT]

Ogłoszenie bardzo dobre, osobiście usunęłabym zdania:
[FONT=Calibri]
Obecnie przyjaźni się z labradorką, dogiem i wieloma kundelkami, dogada się z każdym zwierzakiem.
[/FONT]
[FONT=Calibri](Wcześniejsze zdanie wystarczy w przekazie, że dogaduje się z wszystkimi psami, nie ma co się rozpisywać.)[/FONT][FONT=Calibri][/FONT]
[FONT=Calibri]
Jest zbyt inteligentny, by pół dnia leżeć bez zajęcia.
[/FONT]
[FONT=Calibri](Myślę, że to nawet dla niektórych mogłoby być obraźliwe zdanie, szczególnie dla tych, co już mają takiego kanapowca i jest inteligentny, mimo, ze leży pół dnia na kanapie, bo przecież dla każdego właściciela jego pies jest mądry ;) Wcześniejsze zdanie już zupełnie tu też wystarczy, tak uważam).

Póżniej jeszcze pytałaś, czy napisać o tym, że może zamieszkac z innymi psami, myślę, że to w ogłoszeniu już wyraźnie jest zaznaczone.

Moje ulubione zdjęcie Keksa:

[/FONT]

Dziś na szybkiego zrobiłam małą sesyjkę, obrobie zdjęcia i je tutaj wstawie.

Kora za 5 zł to chyba tylko na 25 stronach internetowych? Jak to kilka dni zajmie to mogę szybciej wstępnie ogłosić na gumtree i tablicy.

Posted

Cudne to pierwsze, uśmiechniete szeroko (i wysoko ;)) zdjęcie :multi:
Widać na nim, hmmm, co to właściwie może być...żołądek...?, czy wyrostek robaczkowy? :lol:

Posted

ok, zmiany zrobier jeszcze. ja juz tam 2 razy zmienialam, ale wiadomo, ze perfekcji nie ma nigdy. zmienie, jak bede wysylac.

Figunia, dziekuje za podtrzymanie :):)
hehe wyrostek, zapewne hahaha

dla mnie 1 foto tez jest the best, juz je wczesniej zapisalam sobie do ogloszen.
a teraz dodalam ten profil z neibieskimi oczami, znaczy portretowe.
oraz najlepsze, jak idzie z fresbee, lekko rozmyte, bokiem. super sylwetke widac i milosc do fresbee.
jesli do ogloszen tylko 5 zdjec to trzeba wybrac rozne, domowe i podworkowe, portret i sylwetka. rozne pozycje ciala, czy odniesienie wielkosci wobec czlowieka. ale tez jakies cechy typowe, wlasnie zabawa, czy przyjacielskosc, czy z dziecmi foto, kotami, psami, ludzmi. ew. cos smiesznego, nietypowego.
i takie wszystkie mamy piekne :)

Posted

kora78 napisał(a):
ogarniajcie, ogarniajcie :)

doszlo 90zl od Panny Marple :)

a ja wykupilam pakiet ogloszen za 5zl i wlasnie wstawiam Keksa.

OOO!!! Panna Marple to już nie ciocia tylko mama chrzestna Keksika :)

Posted

Czyli najpierw zrobił Simonkowi manicure, a potem oczyścił uszka...
Kochany Keksio Opiekun i Higienista :lol:
Szkoda, że zdjęć nie ma...

Posted

Figunia napisał(a):
Czyli najpierw zrobił Simonkowi manicure, a potem oczyścił uszka...
Kochany Keksio Opiekun i Higienista :lol:
Szkoda, że zdjęć nie ma...

To trzeba zobaczyć na własne oczy. :razz:

Posted

Tak Kora, tkwią za kratami nieraz do starości. I w końcu tracą radość życia, nadzieje i już niczego nie chcą...
A te Niedobre Psy - też kiedyś były dobre, ufne, wierne. To człowiek zawiódł, skrzywdził, skrzywił...
Ale po co o tym piszę, Ty to wiesz...

Posted

Noo... Keksiu to teraz wszystko chce nadrobić, te stracone dni w boksie wybiegać. Ale on jest śmieszny jak się patrzy na osoby, które go na smyczy trzymają, nawet jak ja się przebiorę to na mnie tak zerka, miny robi. A dziś na spacerze zobaczył ładną panią na bilbordzie i tak się wpatrywał zadowolony. :lol:

Posted

Cudownie, że może nadrabiać!!!
To wkrótce będzie (i oby!!!) najbardziej rozpuszczony pies na świecie.:lol:
Tylko zachwyty i komplementy powinien zbierać.:lol:

Posted

Figunio, ale jakos nie tak bardzo mi zal np uspanego psa agresywnego. zwlaszcza, ze widzialam rozne akcje w schronisku, jak sie psy gryza. jestem tylko czlowiekiem i mam swoje sympatie i antypatie.a agresorow nie polubie nigdy. i wole, zeby takiego uspili, niz ma przez niego fizycznie cierpiec kilka psow, okaleczonych. rachunek jest prosty. jeden pies to nie 3 psy.

Keksiu moj wielki faworyt i pupilek :)
jeszczze ze starej gwardii kilka zostalo, ale juz mniej ukochanych. te,co najwazniejsze i najblizsze mi, juz powyciagane. lub adoptowane bez nas.

moze Keks nie widzial nigdy billboardu i dziwil sie, co to za wielki czlowiek? normalny, domowy pies nie zwroci uwagi na takie rzeczy, a pies kojcowo lancuchowy dziwi sie kazda nowoscia. dla nas takie rzeczy normalne, oni tego nie znaja.
moze tak to mozna tlumaczyc?
a moze pani Dominike przypominala? :)

p.s. kiedy Domka wraca?? dzis chyba?

czekam na nowe ogloszenia. teraz kilka psow oglaszalysmy i jakis ruch na linii tel mi sie zrobil :) zainteresowanie jest :) bo w wakacje bedzie pewnie zastoj.