Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='kizimizi']a jak Keksik z Simonem (nowym wspollokatorem) sie dogaduja?
Ps.
co on ma taki pysk w bliznach, to pogryzienia?[/QUOTE]

Keksik ma pysk w bliznach ? Ma kilka lekkich, mało widocznych przebarwień. Może to światło tak dziwnie padało ? Ja muszę się dobrze przyglądnąć, żeby je zauważyć. Teraz u mnie cała trójka: Misia, Simon i Keksik. Keks bardzo dobrze sobie radzi, nie ma żadnych problemów. On do wszystkich psów przyjazny, z każdym chce się bawić, z tym, że tylko Misie nie zaczepia do zabawy, bo widzi, że wystraszona kruszynka. Troszkę zestresowany nowymi pieskami, ale Pańcia też zestresowana zawsze w pierwszy dzień. Wszystkie wykąpane, wszystkie ładnie z tyłu w aucie siedzą i lubią jazdę, dzisiaj pojechaliśmy do Parku Grabiszyńskiego na poranny spacerek. Żadne nie uciekało, wszystkie grzeczne, tylko Simonek to ...., ale o Simoku to na jego wątku będe pisać ;P

Posted

musze przelac kaske do Dominiki, juz minely 2 dni po terminie.
jeszcze tylko Dominike o rozliczenie transpoortu simona poprosze, to zrobie za 1 zamachem, jak nalezy.

Posted

Rozliczenie dzisiaj będzie, przyznaję, że jakoś nie mogę się do tego zabrać. Keksik jest mega zazdrosny o Simonka. Nie reaguje agresją w stosunku do nas, zresztą pisząc o agresji na wątku Keksika tak jakoś dziwnie, bo mały to nawet nie wie, jak być agresywnym. O swoją kileżankę labradorkę nie był nigdy zazdrosny. Więc ja wołam "Simus", a Keks już jest, ja próbuje Simka pogłaskać, a Keksik wchodzi pomiędzy nas i głowę wkłada pod moją rękę na siłe, no nie da się Simonka w spokoju nawet dotknąć.

Posted

Zgodnie z prośbą kory, zamieszczam informacje: jeśli chodzi o rozliczenie za luty to 300 zł za PDT + 20 zł, tak jak sie umówiłyśmy na pomoc na karme. Keksikowi skończyła się karma ok 20 stycznia, którą dostal na wyprawke. Teraz jemu i Simonkowi, nowemu tymczasowi z wałbrzyskiego schroniska sama kupuje średniej jakości karmę w ramach PDT, te 20 zł to opłacenie jej części, to również ustalone z korą, uznałyśmy, że tak będzie najlepiej.

Posted

Dominika84 napisał(a):
ja próbuje Simka pogłaskać, a Keksik wchodzi pomiędzy nas i głowę wkłada pod moją rękę na siłe, no nie da się Simonka w spokoju nawet dotknąć.

Dobrze że masz dwie ręce :D:razz:

Posted

Keksowi zostaje 321zl deklaracji jednorazowych, a stalych mamy wciaz 90zl, o ile wszystko dojdzie na moje konto.
Brakuje nam co miesiac na dt od teraz po 230zl

Mamy wic na jeszcz jeden i pol miesiaca. Teraz zaplacone do konca lutego. Wiec mamy kase do polowy kwietnia. I będzie zero, na ogloszenia, na ewentualny transport do ds.

Trzeba się spiąć koleżanki! Ogłaszamy i to mocno!!!!

Posted

Ale... Keksik miał dostać nowy tekst do ogłoszeń, a wykupienie pakietu? To pakiet czy sami ogłaszamy? Ja już się zamotałam. Przyznam, że jestem jak najbardziej za spinaniem się, bo Keksiczka pokochałam już i z dnia na dzień coraz trudniej będzie mi się z nim rozstać. Już teraz wiem, że będe płakała jak bóbr

Posted

oglaszac trzeba na okraglo. on mial 2 lub 3 teksty, wiec nowego na razie nie trzeba, tylko do tamtych 2 zdania o frisbee dodac.\

kiedy mial ostatnie ogloszenia?

Posted

Dominika, czy moglabys tam zalatwic te pakiety? poprosic, psa wstawic i fotki, tytul. zaznaczyc, ktora fotka jako glowna. i ze na wroclaw.
tyle. poznij nr konta, ktory dostaniesz Panni Marple przekazac, by zaplacila.
i tyle.

dziekuje serdecznie za chc sfinansowania ogloszen Pannicy :))))))

Posted

Dobrze, tylko zanim to zrobię, proszę o potwierdzenie zmian, które dokonałam lub o własną zmianę tekstu do ogłoszeń:

[FONT=Times New Roman][/FONT][FONT=Calibri]Wszyscy wiemy, że jak pies pokocha, to na zabój. Keks jestjednym z najlepszych przykładów psiej miłości i wierności. Biedaczek już ponad2 lata siedział w schronisku, a jego oczy prosiły nas o chociaż kapeczkęzainteresowania, głaskania, chociażby dobrego słowa. Pytamy jak długo możnaczekać na osobę, która pokocha? Mamy nadzieję, że nasz Keksik znajdzie ją wTobie, bo 2 lata w schronisku to już wieczność. Psiak to żywe srebro - uwielbiazabawy, również z innymi psami, aportowanie, skakanie, pokonywanie przeszkód. Jegoukrytym talentem okazała się zabawa w frisbee. Chętnie i szybko uczy się nowychsztuczek. Co ważne, nie ciągnie na smyczy i toleruje koty. Najlepiej zadzwoń ina własne oczy przekonaj się co to za pies, a może to właśnie Ty zapewnisz muten upragniony dom. Trochę suchych informacji o nim to to, że jest odrobaczony,zaszczepiony, wykastrowany, posiada czip. Jest średniej wielkości, trochęprzypomina dobermana. Spędził kilka ostatnich lat w schronisku, wcześniejtrzymany był na łańcuchu (musiało to być okrutne dla niego, ponieważ jest tożywiołowy pies). W tej chwili jest w domu tymczasowym we Wrocławiu, gdzie zniecierpliwością czeka na swój nowy dom, który będzie w stanie zapewnić muodpowiednią, dzienną dawkę ruchu. [/FONT][FONT=Times New Roman][/FONT][FONT=Calibri]
Warunkiem adopcji jest zgoda na przeprowadzenie wizytyprzedadopcyjnej i podpisanie umowy adopcyjnej.[/FONT]
[FONT=Calibri][/FONT]
[FONT=Times New Roman][/FONT][FONT=Times New Roman][/FONT][FONT=Calibri]
kontakt tel. 668 836 964[/FONT]
[FONT=Calibri][/FONT]
[FONT=Times New Roman][/FONT][FONT=Calibri]lucyna1981@wp.pl[/FONT][FONT=Calibri][/FONT][FONT=Times New Roman][/FONT]

Posted

I przydałoby się dopisać, że jest to pies domowy, który nie zostanie wydany na łańcuch do budy ani do kojca.

Niektóre bazarki ogłoszeniowe wymagają takich informacji w tekście do ogłoszeń.

Posted

cos bym dodala wczesniej w tekscie, ze jest w dt. bo wciaz opis o schronisku,a tu nagle, ze uwoelbia zabawy, takie i takie. a skad to wiadomo? nasuwa sie uparta mysl, skad to wiadomo. dopiero na koncu jest, ze przebywa w dt.

po zdaniu- to juz wiecznosc, dodalabym: dlatego zabraliśmy do na dom tymczasowy. Tam Keks pokazuje swoj charakter i szkoli go ze swoja tymczasową pańcią. .. .psiak to zywe srebro.....bla bla

takie cos wz tam wklej.

a na samym koncu po zdaniu o wizycie przeadoopcyjnej dodaj to,ze nie zostanie wydany na lancuch, itp.
i ze mieszka we wroclawiu, ale w razie potrzeby pomozemy z transportem na ternie kraju.

ja takie regulki zawsze pisz na samym koncu.
i git. i wysylaj.

tylko tytul wymysl.
moze cos z uzyciem slowa fresbee, albo sportowiec, skoczny. cos takiego niietypwoego, zeby bylo. przykuwajacego wzrok.