Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted (edited)

keksiu oplacony (dt), nie mam sily tego liczyc.

trzeba oglaszac. prosze bardzo, niech ktos calkiem nowy tekst napoisze dla niego, moze cos nie tak robimy, ze ds sie nie odzywa?
moze napiszemy w stylu, ze z dt do schronu wroci, bo kasy na dt juz nie ma? i zeby go ktos urwtowal. tak na litosc wziasc. oszukac troche.

Dominika, za odrobaczenie mialam placic? mialas przypominac... juz wplacilam za dt tylko... yyyy

Edited by kora78
  • Replies 1.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Satrina']Dziewczyny mam porobione zdjęcia ciuchów na bazarek, ale nie mam czasu się tym zająć. Ktoś chętny kto zrobiłby bazarek dla Keksa i SImona???????
masz juz wszystko wymiary,ceny bo od 15 go bede odcieta od neta wiec na juz i taka 5 dniowke zrobie -jesli pasuje .. jak zdjecia to znaczy wplaty na Twoje konto i wysylka od Ciebie
podaje mail beataczl@tlen.pl

Posted

[quote name='beataczl']masz juz wszystko wymiary,ceny bo od 15 go bede odcieta od neta wiec na juz i taka 5 dniowke zrobie -jesli pasuje .. jak zdjecia to znaczy wplaty na Twoje konto i wysylka od Ciebie
podaje mail beataczl@tlen.pl
Ceny to nie problem, muszę tylko pomierzyć. W takim razie jutro podeślę CI foty, wymiary, ceny i numer konta.Dzięki!!!

Posted

robcie, robcie dziewczyny, bo bieda jest wielka.

Dominika, przypominam sie, obiecywalas oglaszac psy na pdt. a lecimy tylko z bazarkami ogloszeniowymi, za ktore de facto tez sie placi. czy mozesz wiec oglaszac tez, jak mowilas wczesniej?

druga sprawa, chyba musimy pozebrac o jakas znizke za dt, mamy sytuacje podbramkowa poprostu........... :(

wszyscy obecni na watku Keksa, mam prosbe, czy ktokolwiek moze porozsylac watek z poszukiwaniem nowych deklarowiczow? stalych, lub jednorazowych, pożebrac trzeba i nie powiem, ze trochę :(

Posted

kora78 napisał(a):
robcie, robcie dziewczyny, bo bieda jest wielka.

Dominika, przypominam sie, obiecywalas oglaszac psy na pdt. a lecimy tylko z bazarkami ogloszeniowymi, za ktore de facto tez sie placi. czy mozesz wiec oglaszac tez, jak mowilas wczesniej?

druga sprawa, chyba musimy pozebrac o jakas znizke za dt, mamy sytuacje podbramkowa poprostu........... :(

wszyscy obecni na watku Keksa, mam prosbe, czy ktokolwiek moze porozsylac watek z poszukiwaniem nowych deklarowiczow? stalych, lub jednorazowych, pożebrac trzeba i nie powiem, ze trochę :(

zaraz posle :)

Posted

no baaaa. oczywiscie, ze jestes w porzadku i w przod chyba na pol roku :)

dziekujemy wiec za kolejne wsparcie Keksa :)

czy ktos porozsylal watek z prosba o nowych deklarowiczow, lub jednorazowa pomoc?
a moze jakis bazarek ktos wyprodukuje??

Posted

Satrina napisał(a):
Ceny to nie problem, muszę tylko pomierzyć. W takim razie jutro podeślę CI foty, wymiary, ceny i numer konta.Dzięki!!!

nie wiem czy wyslalas bo nic nie mam,ale i tak juz nie dam rady chyba ze pozniej jak mi net przywroca po 15 tym ale nie wiem dokladnie kiedy...

Posted

[quote name='kora78']robcie, robcie dziewczyny, bo bieda jest wielka.

Na spokojnie, bez paniki.

Kora, obiecywałam ogłaszać psy: tworzyłam teksty, które nie odpowiadały, robiłam zdjęcia, które tak naprawdę też nie odpowiadały. Wstawiałam wszystkie najdrobniejsze informacje, pisałam niemal codziennie przez kilka miesięcy, robiłam kilkadziesiąt fot takich jakie umiałam zrobić (ich robienie, przerabianie i wstawianie też zajmuje czasu), drukowałam i rozwieszałam ogłoszenia po lecznicach, działkach, tablicach ogłoszeniowych w różnych wsiach, to nie jest pomoc w ogłaszaniu ? Jak nikt nie miał czasu i możliwości wykupowałam czy umieszczałam teksty i foty na bazarkach ogłoszeniowych. Czy inne domy/hotele robią więcej ? Wydarzenie na fb jest robione przez kogo ? Naprawdę bardzo dużo czasu poświęciłam i poświęcam psom. Tak uważam, widzę to na co dzień (nie mając czasu na inne rzeczy (dlaczego np na wakacje w tym roku nie pojechałam ?) bo trzeba też wyprowadzić, pobawić się, nauczyć czegoś, pogłaskać, pielęgnować, ...), zarówno czasu jak i pieniędzy, bo dobrze wiesz, że większa część kasy z PDT idzie na nie. Ile zostało wydane na ogłoszenia bazarkowe ? Chcesz ? Oblicz, Oddam.

Ani Simon ani Keks nie były psami domowymi lub takimi, jakimi ludzie sobie wyobrażają, że powinny być, Simon skrócił mi życie o przynajmniej 10 lat, nie wyolbrzymiam i nie przesadzam kora. Mimo, że to Keks większość życia był w schronisku i na łańcuchu, że tak naprawdę nigdy nie żył w domu, czego jestem na 100 % pewna, to Simon wymagał i wymaga praktycznie maximum uwagi, siły, cierpliwości i nerwów. To jest pies, który n.p. niemal konwulsyjnie szczeka i nic go nie powstrzyma, naprawdę nic! Obydwa zmieniły się nie do poznania, ale nadal i nieustannie potrzebują od opiekuna jego zaangażowania i pracy z nimi. Chętne na miesiąc Ci je oddam i porozmawiamy jeszcze raz o kosztach ogłoszeń bądź PDT.

Druga sprawa, dlaczego nie mam już tyle czasu na dogo ... ponieważ już wszystko zostało napisane i sfotografowane. Popatrz ile czasu i wpisów Ty miałaś przez wakacje. Każdy ma jeszcze swoje prywatne życie. Mam trzeciego psa, który miał być na 99% 2 tygodnie (ale 3 wspaniałe DS rozmyślały się w ostatniej chwili, bo to pies typowy dla swojej rasy, ale za dużo z nim pracy!!! Jak widać nie ma tu różnicy między kundlem a w rasie, ludzie chcą gotowego psa jak towar z półki i to nie Twoja, moja, ani nikogo innego wina) mam i jego na głowie i wolę całej trójce poświęcać czas na spacery i zajmowanie się nim bezpośrednio niż siedzieć na dogo. Od przyszłego tygodnia mam też praktyki u szkoleniowca psów, znowu zaczyna mi się szkoła, z pewnością rozumiesz, dlaczego nie ma czasu siedzieć na dogo. Całe moje życie, zapewniam Cię i innych, którzy myślą, że DT to wyłącznie głaskanie psów, w tej chwili kręci się wokół psów.

Dobrze wiem Kora, że Twój wpis jest dyktowany wyłącznie presją z powodu barku pieniędzy na DT, zdarza Ci się wyrażać w inny sposób niż inni to rozumieją lub chcą zrozumieć, dlatego mój wpis nie jest skierowany przeciw Tobie, tylko wyjaśnienie wszystkim, którzy to czytają, na czym stoimy i dlaczego Simon albo Keks jest u mnie na PDT nie BDT.

Keks i Simon jest Na PDT ponieważ ...nie mam zamiaru sobie kupować za nie zamki... chcę mieć swobodę kupować im kość, smakołyk, zabawkę kiedy tylko zaistnieje taka potrzeba nie prosząc się o nią, nie wyjaśniając dlaczego akurat ta kość a nie inna, tańsza. Chce z nimi pojechać na wieś lub do parku tylko dla nich nie kłócąc się o opłaty za benzynę czy dojazd do weterynarza, kiedy trzeba. Kupuję im dobrą karmę za 80 zł przez neta (najtaniej jak umiałam znaleźć). Myślicie, a, może oszukać i kupować tańszą, próbowałam, nie tyle oszukać, co zmniejszyć koszty PDT, Keks i Simon wymiotowały, łysiały, sierść wypadała, nie godzę się na to za niższa cenę PDT.

Nie rozumiem, dlaczego ludzie uważają, że PDT to płacenie za głaskanie psa. Zapraszam do mnie do weryfikacji zdania, chętnie przenocuję i uświadomię ZA DARMO najlepiej przez cały miesiąc. Chętnie zobaczę i nauczę się od nich jak postępować z Keksem podczas burzy, obsesji na punkcie zabawki podczas spaceru albo Simonem podczas zakładania smyczy albo wielu innych sytuacji. Chciałam zająć się wyłącznie sobą, ale żeby mieć u siebie w miarę zrównoważone psy, jest to niemożliwe w tej chwili.

Dziewczyny, zachowuje wszystkie rachunki (przynajmniej te, które udaje mi się uzyskać) z utrzymania na PDT naszej dwójki. I to fakt, że większość kasy wydaje na nie. Tydzień temu po raz pierwszy zostawiłam je w hotelu na jedną noc - 75 zł ( zniżkowa cena bo z rottkiem), nie wymagam od nikogo oddania pieniędzy, bo to moja sprawa, że nie ma je z kim zostawić, to ja podjęłam się opieki nad nimi. A 2 obroże przeciw kleszczowe w ostatnim czasie? A smakołyki ? A zabawki, maskotki ? A karma, która jest dobrej jakości ? A obroże, które Simon rozrywa albo kaganiec, najpierw z materiału później z plastiku, żeby nie jadł kup i trzeba go było znowu odrobaczać ? Nie chce się godzić na kłócenie o każda złotówkę dla psów, tylko dlatego prowadzę PDT, a nie BDT. Jest tak, ponieważ kierowałam się doświadczeniem z przeszłości.

Ja mogę brać 150 zł za każdego i na podstawie rachunków resztę, ale zapewniam, że wyjdzie więcej niż teraz płacicie za całość. Nie na tym polega dla mnie DT, żeby był jedynie kontynuacją schroniska, z tą samą karmą, bez bodźców zewnętrznych czy czasu, jakim im się poświęca. Bez zabawek, smakołyków, pokazywania nowych miejsc i wielu innych.

Posted

kizi, ja mam wciaz sporo tamtych ciuchow. a teraz mam bazar ogrodowy, wiec drugiego nie moge. wez Ty wystaw sama, wez ostatni, jaki mielismy i nie wystawiaj ciuchow, ktore sie sprzedaly, a sprzedalo sie malo. to sa glownie letnie ciuchy, wiec juz po ptakach. do tego mam sporo kosmetykow wciaz. i mam nowe ciuszki po dziecku, ale nic nie przygotowane, foty itp. w 3 dni to moge zrobic.
wyslac Ci na pm linki i nr fantow, z ktorych masz bazar zrobic? tzn mozesz zrobic, nie masz zrobic.

jakbysmy mieli wiecej deklaracji stalych to byloby o wiele latwiej. mamy 90zl, brak co miesiac po 230zl. to jest bardzo duzo. trzeba nowych deklarowiczow.

Posted

zdublowalysmy sie postami, czasem pisania.

przeczytalam. zdziwilam sie epopeja w odpowiedzi na moje 1, czy 2 zdania na temat oglaszania, bo sadze, ze o to idzie, mam racje? nie widze podstawy tego opisu. nikt tego nie wymagal chyba. i nie żądal.
Dominika, ja nie mam zadnych wielkich pretensji do Ciebie przeciez. napisalam typowo do Ciebie tylko zdanie o oglaszaniu, przypomnialam, ze obiecywalas robic ogloszenia w necie od siebie, mowilas, ze na kolo 20 stronach potrafisz i tylko to chcialam przypomniec. bo juz od dawna chyba nie robilas, no chyba, ze robisz, ale o tym nie powiadamiasz, to zwracam honor.

piszę rozpaczliwe posty, bo sytuacja finansowa jest krytyczna, a pies siedzi, niebawem bedzie rok, jak na dt siedzi. a jest adopcyjny, fajny, dobrze wychowany. tylko nie za mlody. zakladalam, ze ds znajdzie w kilka miesiecy, a nie rok. i przeliczylam sie.
wakacje, czas zastoju, ja teraz jestem tutaj wiecej, dlatego mam zamiar rozruszac watek, poszukac tej kasy brakujacej, przycisnac oglaszanie, bo czuję i widac, po zerowych efektach, ze cos robimy nie tak, jak trzeba. za 2 miesiace bedzie rok, jak grzeczny pies w dt siedzi. i zycie mu ucieka, a mi nerwy o kase i wyrzuty sumienia i poczucie porazki.

zreszta, *******y pisze, koncze juz. moze jutro cos madrzejszego naskrobię.

Posted

obiezyswiat75 napisał(a):
Przychodzę na zaproszenie. Nie czytałam jeszcze całego wątku- dlaczego wrócił z adopcji?

wrocil bo Panstwu sie nie podobalo ze na spacerach "ucieka" ale nie pofatygowali sie nigdy by trzymac go na smyczy.
W sumie to caly zcas cos bylo nie tak ... jak sie okazalo pies :(

Posted

Ludzie są dziwni, biorą psa i myślą, że będzie idealny... A jak dziecko jest niegrzeczne to co mają zrobić? Ja mam obecnie w domu uciekającego psa, psa gryzącego rzeczy i psa tarzajacego się w padlinie i sikającego w domu... Jest super. :loveu: aa Keksik to grzeczny piesek, ale jak ktoś nie ma podejścia to z każdym by tak było. Ja myślę, że nie powinniśmy wspominać o tym, że wrócił on z nieudanej adopcji (w ogłoszeniach), bo to odstrasza.