Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 273
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
Posted

Sunię pierwszy raz wyprowadziłam ok. rok temu wraz z koleżnką, która wzieła Szamana. Wtedy była bardzo płochliwa.. każdy gwałtowny ruch ją płoszył, bała się obcych, więc postanowiłam ją wyprowadzać i oswajać. Było trudno ale się opłacało.. Później już brałam ich sama i spuszczałam ze smyczy. Suńka to naprawdę wspaniała, kochana i baardzo posłuszna tak jak i jej współlokator Szaman! :D Zmieniła się niesamowicie ! Teraz chętniej wychodzi na spacery, biega jak szalona, przychodzi na każde zwołanie i domaga się pieszczot:) Chętnie bym ją już dawno wzieła tylko rodzice nie bardzo zgadzają się na jakiego kolwiek psa.. :( Ale przekonywania wciąż trwają ;)

Posted

caryca26 napisał(a):
Sunia dzisiaj dostała ode mnie parówy , chociaż trudno jej dać bo jej chłopak Szaman wszystko chce zgarnąć dla siebie:)

chyba powinna zmienić chłopaka skoro ten taki nieokrzesany ;)
czyli mała wróciła od wollygator do schronu?

Posted

Tak, Sunia jest w schronisku.
Takie rozwiązanie było najlepsze. Sunia wróciła do miejsca, które zna i czeka na nowy dom. Tym razem, JAK JEJ SIĘ PRZYTRAFI NOWY DOMEK, będzie jej łatwiej :)
Sunia potrafi odnaleźć w domu spokój i się zrelaksować, a przejażdżki samochodem to dla niej wielka przyjemność.
I Sunia to typ psiaka, któremu potrzeba mało czasu do przyzwyczajenia się do nowych osób - jest przecudowna.

Posted

Przeczytałam cały wątek .Płakać się chce. Jak można z takich powodów oddać sunię z powrotem do schronu???? Gdyby była agresywna, demolowała mieszkanie to jeszcze mogę zrozumieć taki powód ale to że jest trochę wycofana a poza tym grzeczna, załatwia swoje potrzeby poza domem-to sunia ideał. Ludzie są okrutni i bez serca...

• 2 weeks later...
  • 3 weeks later...
Posted

sharka napisał(a):
I to znowu ja :) zastanawiam się czy mają sens takie moje bezsilne odwiedzinki wirtualne :/ zobaczę czy mała ma ogłoszenia :)

mają, mają... za każdym razem przypominasz mi że trzeba oprócz wizyty u Suni jeszcze zadbać o jej rozgłos w internecie... niestety po powrocie do domu czasu mało.. ;( ale się zmobilizuje :) teraz po wakacjach może będzie więcej zapytań... :)

• 3 weeks later...