Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted (edited)

Aktualizacja z dnia 14.09.2013r.

Sunia została odebrana przez panią weterynarz z TOZ w Koninie.
Ogłoszenia: w internecie, drukowane na słupach i dwukrotna emisja ogłoszenia ze zdjęciem w gazecie "Metro" nie dały rezultatu.
Dwukrotne badanie weterynaryjne kliniczne i badanie krwi pozwoliły ustalić, że jej ogólny stan zdrowia nie jest zły, jednak ma najprowdopodobniej uszkodzoną wątrobę i weterynarz zalecił leczenie farmakologiczne.
W pierwszej kolejności wydatki były finansowane z bazarku. Zostało 108, 50 zł, które albo zostanie przekazane innemu psu (psom) posiadającym wątki na Dogomanii, albo może zostać zwrócone osobom wpłacającym.

Aktualizacja z dnia 30.07.2013r.
[FONT=times new roman]Sunia już od dwóch dni jest u mnie. Jest zbyt wychudzona, spokojna, coraz bardziej otwarta i poszukująca kontaktu ze mną. Dobrze sobie radzi z życiem w centrum dużego miasta. Więcej w poście nr 190 na stronie 8.

Aktualizacja z dnia 22.07.2013r.

[/FONT]
[FONT=times new roman]Siedem miesięcy temu adoptowałam czarną, wilczkowatą Astrę, która wypatrzyłam na dogomaniackim wątku schroniska w Dalabuszkach. Astra okazała się najbardziej bezproblemowym psem, jakiego do tej pory miałam, co sprawiło, że zdecydowałam się na mojego pierwszego w życiu „tymczasa”. I tak trafił do mnie z Pogotowia dla Zwierząt Ozzie [/FONT][FONT=times new roman] Kilka tygodni temu pożegnałam Ozziego, który znalazł własny dom. [/FONT]
[FONT=times new roman]Teraz, mam nadzieję, PRZYSZŁA KOLEJ NA SUNIĘ. Nie chcę, aby tak fajny pies umarł w schronisku. I chcemy dać jej szansę, bo jej też się należy i ona też chce być szczęśliwa. Wiele wskazuje na to, że tego właśnie pieska Wollygator na przełomie lipca i sierpnia przywiezie do mnie do Poznania na DT.
[/FONT]

[FONT=times new roman]DT u mnie jest bezpłatny, ale Sunia to starszy piesek i dlatego potrzebne będą nam środki na weterynarza: podstawową diagnostykę medyczną (wizyta z badaniem krwi, ewentualnie z USG), odrobaczanie, być może szczepienie lub szczepienie uzupełniające – razem około 200 – 250 zł.
[/FONT]

[FONT=times new roman]Bardzo dobra specjalistka od bazarów, Caryca26, przygotowuje teraz bazarek dla Sunii, na który wkrótce będziemy miały okazję Was serdecznie zaprosić. A na bazarku różności: książki do nauki języków angielskiego i rosyjskiego, drobne AGD, odzież (Reserved i H&M), naszyjnik (z firmy Yes), przybory biurowe- rzeczy zupełnie nowe oraz te prawie nowe. [/FONT]
[SIZE=4][SIZE=3][FONT=times new roman]-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
[/FONT]
[SIZE=4][SIZE=3][FONT=times new roman]Poniżej treści zamieszczone tu przez poprzednią właścicielę wątka (Ag_konin)[/FONT][SIZE=4][SIZE=3][FONT=times new roman]
[/FONT]
[SIZE=4][SIZE=3][FONT=times new roman]Adoptowana 15 kwietnia 2012r. cieszyła się domem aż 4 dni![/FONT]
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
[FONT=times new roman]Znakiem rozpoznawczym Suni jest jej prześliczny uśmiech! Nie można jej pomylić, ale niestety jest trochę zapomnianą psiną...
Sunia trafiła do nas 16 maja 2005 roku z V osiedla w Koninie. Ma około 8 lat, urodziła się w 2003 roku.
Jest bardzo spokojna, cicha, opanowana i zrównoważona. W stosunku do obcych jest nieufna, zazwyczaj nie podchodzi do wejścia boksu, nie chce się pokazać. Jednak gdy Sunia zaufa człowiekowi i obdarzy go swoją miłością, jest bardzo radosna i przyjazna. Daje się pogłaskać i wyściskać, jest bardzo wdzięczna, bardzo ładnie chodzi na smyczy swoim tempem, bez smyczy jest równie grzeczna. Podchodzi na zawołanie, podtyka łepek i zaczepia łapką, cały czas utrzymuje kontakt wzrokowy, boi się gdzieś dalej odejść sama. Sunia akceptuje inne psy, zawsze jest z jakimś dużym samcem, czuje się pewniej przy znajomym psiaku. Jest bardzo łagodna, wrażliwa i spokojna. Dziewczyna jest już po zabiegu sterylizacji. Przydałby się domek dla tej sympatycznej dziewczynki, bo niestety czas leci nieubłaganie a taki potencjał w schronisku się tylko marnuje![/FONT]
[FONT=times new roman]

Kontakt: Schronisko dla Bezdomnych Zwierząt w Koninie, ul. Gajowa 7a,
tel: /36/ 243 80 38, email: ag@schronisko.konin.pl

[/FONT]
Sławny śliczny uśmiech Suni:

Rozliczenie:
Wpłaty:
50 zł : zakonna
40 zł : wollygator (na karmę i ogłoszenie)
35 zł : krolik (na ogloszenie)
252,60 zł : z bazarku

Razem : 377, 60 zł
Serdecznie dziękujemy!!!! :) :)

Wydatki:
86,10 zł - dwukrotna emisja ogłoszenia w gazecie " Metro" w Poznaniu
60 zł - analiza krwi w laboratorium
70 zł - koszt szczepionki (za pobranie krwi, próbówki, same wizyty i dwukrotne badanie kliniczne weterynarz nie chciał pieniędzy)
23 zł - druk kolorowych ogłoszeń - plakatów (wyszły 43 takie ogłoszenia)
30 zł - dofinansowanie do karmy i gryzaków czyszczących zęby
Jeszcze nie zdążyłam kupić leku Silimax
Dotychczasowe koszty to łącznie: 269, 10 zł

Zostało 108, 50 zł

Edited by mroze
aktualizacja
  • Replies 273
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ona jest jedną z najwspanialszych psich istot jakie znam. Jest grzeczna , cichutka i śliczna.Ma piękną figurę i śliczny wzorek na stópkach.Na smyczy chodzi pięknie , wogóle nie ciągnie , praktycznie się nie czuje ,że ma się psa na końcu smyczy.
Ja jestem nią poprostu oczarowana.
Ogłaszam ją na gratce,moruski i gumtree wielkopolska.
Fajnie ,że doczekała się wątku na dogo.

Posted

Sunia była dzisiaj na spacerku z Adasiem - psem z łatką "agresywny". Spokojniejszego psa nie znamy... Bez psa boi się wyjść ze schroniska, ale z nieznanym się boi iść, chce wracać i nie czuje się pewnie. Spuszczona ze smyczy idzie bardzo ładnie, pilnuje się człowieka, ale przy nieznanym psie chce zwiewać pod schron.

Posted

Sunia zawładnęła moim serce bez reszty , wiem ,że nie powinno się mieć ulubieńców ale jej nie sposób nie kochać.
Dla mnie synonim psa idealnego.
Ona kocha Szamana i zawsze bralismy ich w duecie i ona w niego zapatrzona , może dlatego z innym facetem czuła się niepewnie i chciała wiać do ukochanego. Poprostu wierna z niej kobieta:)

Posted

[quote name='caryca26']wiem ,że nie powinno się mieć ulubieńców[/QUOTE]

Dziwne spostrzezenie... To, ze sie ma ulubiencow nie przeszkadza w tym, zeby pomagac wiekszej ilosci zwierzat :) Im wieksza wiez ze zwierzakiem (ulubiencem) ze schronu tym wieksze mozliwosci znalezienia mu niwego domu.

Posted

W sumie Roy masz rację. No i oficjalnie potwierdzam ,że uwielbiam Sunię i jest moją ulubienicą:)
Agata skoro miała kilku facetów i za każdym szła w ogień to znaczy ,że jak kocha na na zabój:)
Mówiłam ,że ideał psa a teraz jeszcze widzę ,że ideał kobiety:)

• 2 weeks later...
  • 2 weeks later...