Dharma Posted January 12, 2007 Posted January 12, 2007 Przepraszam ze nie pisze, ale bylam kilka dni na urlopie a teraz mam takie zaleglosci w pracy ze brakuje czasu. Felka całuśnica nadal u mnie. Hania sie nie odzywala wiec rozwieszanie ogloszen w miejscu gdzie byla znaleziona nie dalo efektu w postaci odnalezienia wlasciciela. Mimo to nadal wydaje mi sie ze sucz jest raczej zguba niz ze zostala porzucona. Byla napewno dobrze traktowana, dobrze odzywiona; troche niestety zaniedbane jesli chodzi o zdrowie, ale wiem ze nie kazdy zdaje sobie sprawe ze takie rzeczy jak ma Fela nalezy leczyc. Sucz jest kochana dla nas, ale nie odwazylam sie ani razu probowac polaczyc jej z reszta stada. Ona potrafi uwolnic sie nawet z szelek. I moglaby zrobic wtedy krzywde Stefowi lub Grubci. Dlatego min mysle ze mogla po prostu zwiac wyciagajac glowe z obrozy. Na spacerach nie specjalnie interesuja ja psy. Z niektorymi nawet normalnie sie wita, macha ogonkiem. PILNIE potrzebny domek. Dla rodziny bez psow bedzie aniolkiem. Mamy tez szczurasy w klatce - czasem sie im przyglada, ale w zasadzie w ogole nie jest nimi zainteresowana. W weekend porobie nowe fotki i wstawie. Nie mam doswiadczenia w oglaszaniu psow. Jak to robicie? Wystawie ja w weekend na allegro i na portalach ze zwierzakami. Co poza tym mozna zrobic?? Quote
la_pegaza Posted January 12, 2007 Posted January 12, 2007 Dobrze jest dac bezpłatne ogłoszenie do wyborczej, Bodziulka ma chyba namiary mailowe na Warszawe :lol: Quote
Iza i Avanti Posted January 13, 2007 Posted January 13, 2007 Jak to nikt? A my? Monika, a możemy liczyć na jakieś zdjęcia? Quote
Dharma Posted January 13, 2007 Posted January 13, 2007 Babinka wyglada za brame A tu zapoznaje sie blizej z mrowkami: Kto da domek slodkiej Felci?? Quote
Dharma Posted January 13, 2007 Posted January 13, 2007 To fotki robione dzis rano. Felka glownie kreci sie w kolko wiec ciezko jest zrobic dobre foto, ale postaram sie jeszcze :) Quote
Dharma Posted January 15, 2007 Posted January 15, 2007 :cool3: Ona nie moze u mnie zostac :( Bardzo prosze o domek dla suni Quote
Flaire Posted January 15, 2007 Author Posted January 15, 2007 Dharma napisał(a):Hania sie nie odzywala wiec rozwieszanie ogloszen w miejscu gdzie byla znaleziona nie dalo efektu w postaci odnalezienia wlasciciela. Bardzo, bardzo Cię za to przepraszam... :-( Niestety ten weekend miałam zawalony - wychodziłam z domu przed 7 czy ósmą, a wracałam po północy... :-( Teraz jest jest już trochę lepiej i mogę się aktywniej zająć próbowaniem znalezienia właścicieli "Feli". Co do ogłoszeń mam następujące przemyślenia. Po pierwsze, ogłoszenia na terenie, gdzie została znaleziona (wywieszone przez znalazcę) pozostały bez odzewu. Myślę, że suka mogła się spory kawałek przemieścić... Na przykład, kilka dni temu czytałam o foxterierze, który został znaleziony 25 km od domu... :roll: Może należałoby pomyśleć o obwieszeniu większego terenu, angażując w to więcej pomocy. Na przykład Kora ofiarowała się przed weekendem poobklejać swoją okolicę, ale ja wtedy nie miałam dla niej gotowego ogłoszenia. Teraz może ułożę nowe ogłoszenie, wstawię je tutaj w wersji do wydrukowania i poproszę o pomoc w jak najszerszym rozprowadzeniu. Dharma, czy moge na ogłoszeniu użyć kontaktu do Ciebie i jeśli tak, to jakiego? Należałoby obwiesić co się da, zwracając szczególną uwagę na "psie" miejsca, takie jak lecznice wet. i parki. Może ktoś ją pozna. :niewiem: Poza tym, przydałoby się wstawić ogłoszenie w gazetach - ja mogę się tym zająć, tylko daj mi znać, co wstawić jako numer kontaktowy. A może ktoś inny ma z tym więcej doświadczenia i podjąłby się tego zadania? Można ją chyba również pokazać w TV - kiedyś był taki specjalny program, nie wiem, czy jeszcze jest - tu znów przydałyby się osoby z większym doświadczeniem. Należałoby też pojechać na Paluch i tam poszperać w zgłoszoniach o zgubach osobiście, bo przez telefon często trudno się z nimi dogadać. To ja też mogę zrobić, chyba że jest tu kotś, kto tam bywa (ja już nie). To by było na tyle jeśli chodzi o moje pomysły w szukaniu jej starych właścicieli - może ktoś ma inne? Niektóre z tych sposobów mogą również być pomocne w znalezieniu dla niej nowego domu, jeśli właściciele się nie znajdą. Quote
la_pegaza Posted January 17, 2007 Posted January 17, 2007 Dharma daj znac czy rozmawiałaś z ludźmi od doddy :) Quote
Dharma Posted January 18, 2007 Posted January 18, 2007 Dzwonilam do tych Panstwa ale telefon na razie jest wylaczony. Na Paluchu dowiedzialam sie ze nie zostalo zgloszone zaginiecie, ale zostawilam o niej info i gdyby ktos chcial adoptowac takiego psiaka to bede do mnie podawali kontakt. DOwiedzialam sie tez ze w mysl ustawy po 14 dniach od znalezienia, stajemy sie wlascicielami psa i traci on status bezdomnego. Quote
la_pegaza Posted January 20, 2007 Posted January 20, 2007 Fela na pierwszą! pilnie dom potrzebny! Quote
Iza i Avanti Posted January 22, 2007 Posted January 22, 2007 .......................................... Quote
Dharma Posted January 23, 2007 Posted January 23, 2007 Felutka na poczatku lutego zostanie wysterylizowana, zostana wyciete guzki na sutkach i usuniety zabek. Dziewczatko bardzod pieknie prosi o domek bo panoszace sie Grubcia i Stefan dzialaja jej za bardzo na nerwy ;) Na widok pileczki :evil_lol: : A to juz po rozpracowaniu pileczki Quote
la_pegaza Posted January 28, 2007 Posted January 28, 2007 nikt nie chce pięknego piłkożerce?? :cool3: Quote
Ulka18 Posted January 30, 2007 Posted January 30, 2007 Mam powaznie zainteresowane bokserem do lat 2, najlepiej, zeby byl pies, ale jesli bedzie sterylizowana sunia, to tez. Pan kupil na allegro naszego mieleckiego boksia, ale pies juz ma domek. Pan ma 6 letnie dziecko. Mowilam panu przed chwila, ze bedzie mial maile z kandydatami. Pan Sebastian Gąsiorowski, seba_1976@wp.pl, Warszawa Quote
Recommended Posts