Genia Posted November 15, 2011 Posted November 15, 2011 Byliśmy na tych dwóch prestizowych wystawach tt w Werl -Niemcy razem z moja młodziutka 18 mies. sunia Khyi-Mi Bunti Lamleh. Zgłoszono w obydwa dni ponad 70 tybetów . Były psy z Europy ale takze ze Stanów i Anglii. Cudne i przecietne . Sedziowali specjalisci i experci rasy -Sara CROSS_MOORE /GB/ i Torbjorn SKAAR/S/ 1 dnia na 6 suk zdobylismy 3 miejsce /w tym dostalam wstazke fioletowa -oz. ze Bunti miała najpiekniejsza siersc z wszystkich suk/ a 2 dnia w stawce 4 wygralismy klase posrednia -uzyskujac wniosek na Champ.Niemiec VDH !:multi: Opisy Bunti rewelacyjne -tym bardziej jestem szczesliwa ,ze bardzo duzo psów zchodziło z ocenami bardzo dobrymi a nawet dobrymi!:roll: Wspaniała wystawa -poznałam duzo czołowych hodowców tt . Brat Bunti -Bod-ja juz bardzo utytułowany pies / min. Młodziezowy Zw. Swiata -Paryz 2011 / zwyciezył w klasie posredniej -potem pokonał kl. champ. i został Zw. Tibet Dog Europe SkAR MO 2011 ! :multi: Quote
afik Posted November 15, 2011 Posted November 15, 2011 Wielkie ... ogromne :multi: gratulacje!!! Quote
caha Posted November 15, 2011 Posted November 15, 2011 o tak, gratulacje ogromne! no ale nie ma co się dziwić, piękna sunia :) Quote
Genia Posted November 16, 2011 Author Posted November 16, 2011 Dzięki !! W sumie tez min. celem tego wyjazdu jako hodowcy było zorientowanie sie w poziomie tt z róznych hodowli zagranicznych i wybranie samca dla Bunti. Takze ocena jej przez wysokiej klasy sedziów była dla mnie bardzo wazna . Byłam jedyna hodowcą tt z Polski . Byłam poproszona równiez 2 razy przez innych sedziów spoza ringu o ocene jej na stoliku. Min. przez Petre Keulers z h.Sumanshu -Holandia . I tez była nia zachwycona ! A w koncu zobaczyłąm na zywo Bod-ja i zdebiałam . To fantastyczny pies -przepiekny o lekkim ,płynnym ruchu ...... Quote
rodzice Posted November 16, 2011 Posted November 16, 2011 Serdecznie gratuluję Jolu . Mialas nosa w wyborze Bunti - to piękna suka . Jest jeszcze mlodziutka tym bardziej należą sie gratulacje a tobie za rewelacyjne przygotowanie włosa . Powiedz Jolu jak prezentowały sie inne pieski i jak miały przygotowana szatę ? w Polsce niestety w tej chwili króluje włos prostowany w większosci ras długowłosych .ciekawi mnie jak to tam wyglądało . Quote
Genia Posted November 18, 2011 Author Posted November 18, 2011 Dzieki Ula ! Psy miały naturalna szate w wiekszosci lekko falujaca -w kazdym razie nie było tt prostowanych tak na druta jak to w niektorych hodowlach jest normą. Ale jezeli z doswiadczenia widzę tak przygotowany pies mocno sie odroznia od tego biedaczka naturalnego i wygrywa -bo jest efektowniejszy to dlaczego nie prostowac ?. Na niektorych innych wystawach podejrzewam jest to normalne i sedziowie wasnie preferuja tak przygotowane psy. Takze jestem za prostowaniem . Quote
Recommended Posts