Jump to content
Dogomania

KLATKA ŁAPKA DLA PSOW - wejdz, pomoz.

Recommended Posts

Posted

Klatka jest u dreag w Białymstoku. Prosze do niej napisac.
Przepraszam, ze nie oddzwoniłam dzisiaj na telefon.

• Replies 670
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dziś usłyszałam, że jest pytanie o klatkę więc odpowiadam. Klatka jest wystawiona obecnie na bardzo przestraszoną młodą sunię, też z ronda, która uciekła do pobliskiego lasu i tam koczuje. Kilka dni na pewno zajmie. Jak będzie wolna, to tu zamelduję.

• 4 weeks later...
Posted

Dziewczyny z Płocka proszą o pożyczenie klatki. W związku z tym, że opiekunką klatki-łapki jest Pipi, proszę o potwierdzenie czy mogę ją wysłać.
I od razu pytanie, bo nigdy nie wysyłałam takiej ciężkiej i dosyć dużej gabarytowo paczki - to trzeba przesyłką kurierską, tak? Gdzie u nas w Białymstoku trzeba się zgłosić i ile to kosztuje??? Może ktoś wie?

Posted

[quote name='dreag']I od razu pytanie, bo nigdy nie wysyłałam takiej ciężkiej i dosyć dużej gabarytowo paczki - to trzeba przesyłką kurierską, tak? Gdzie u nas w Białymstoku trzeba się zgłosić i ile to kosztuje??? Może ktoś wie?
dreag ostatnio klatka do Pipi wysyłana była w ten sposób, ponoć dośc tanio do 20zł moze sprawdź

www.sendit.pl - wypełniasz internetowo, opłacasz internetowo

Posted

[quote name='dreag']Dziewczyny z Płocka proszą o pożyczenie klatki. W związku z tym, że opiekunką klatki-łapki jest Pipi, proszę o potwierdzenie czy mogę ją wysłać.
I od razu pytanie, bo nigdy nie wysyłałam takiej ciężkiej i dosyć dużej gabarytowo paczki - to trzeba przesyłką kurierską, tak? Gdzie u nas w Białymstoku trzeba się zgłosić i ile to kosztuje??? Może ktoś wie?[/QUOTE]Rozmawiałyśmy telefonicznie z Pipi.

Posted (edited)

Uff, klatak spakowana, trochę to zajęło:roll:. Mąż znalazł karton, pasuje jak ulał i jest twardy, więc radzę nie rozrywać go, tylko ponownie wykorzystać do wysłania:).
Tylko chciałam zwrócić uwagę na jedną rzecz, żeby nie było niedomówień.
Klatka ma powyginane druty w "drzwiach", czyli tej części która się zapada i którą złapany pies próbuje się za wszelką cenę wydostać.
W 2 czy 3 m-cach druty "odeszły", a w jednym m-cu brakuje kawałka. Taka do mnie dotarła, Pipi chyba ją w takim stanie widziała, bo to się stało bodajże na początku użytkowania, tak? W każbądź razie trzeba uważać, bo przy łapaniu dużego psa ta część może w końcu nie wytrzymać, pies wydrze całkowicie i się uwolni, jak będzie miał wystarczająco dużo czasu. Rozmawialiśmy z mężem, że te drzwiczki powinny być zrobione z lepszego materiału, jakieś stalowe czy tym podobne, a nie cienkie aluminiowe druciki, które pies w szale gnie... Ale cóż, nie robiliśmy tej klatki, nie;)? Niestety TZ nie miał spawarki (jak to w bloku), bo by naprawił, on złota rączka jest;). Naprostował tylko co się da i ponitował w kilku miejscach, tam gdzie nity puściły lub były luźne.
U mnie nie udało się "upolować" żadnego psa. Jedna sunia wcale nie weszła przez 3 tygodnie i gdzieś przepadła, a druga, ważąca niecałe 5 kg też się na nią nie złapała (bała się nawet podejść), za to weszła do kociej. Na szczęście:). Ale co się naciągałam, to tylko ja wiem;). Podpowiem też, że jeśli ma stać gdzieś ukryta, to warto kupić łańcuch i przywiązać do czegoś;). Powodzenia!
Jakby co, służę słowną "instrukcją obsługi", bo papierowej nie ma.

Edited by dreag
literówki
Posted

[quote name='jolab']Dzięki,mój TŻ jest w delegacji,jak przyjedzie,kwestia tygodnia,to pospawa:)[/QUOTE]
O to superr...bo już chciałam prosić teścia, on bawi sie w takie coś ;)
Jakby co to mam kogo poprosić
Tymczasem trzymam kciuki za łapankę;)

Posted

Super, gdyby dało się naprawić, bo szkoda by było, żeby się szybko rozwaliła:p. Dziś z rana zapłaciłam internetowo i czekam na kuriera, mieli przysłać w mailu list przewozowy i protokól odbioru, ale na razie cisza... Cały czas zaglądam na pocztę. Ja też trzymam kciuki, aby Wam się udało, to cudowne uczucie i ulga, że pies bezpieczny:).
To tą słodziaczkę dorwałam:)

Posted

Bardzo dziękujemy za klatkę,mój TŻ dzisiaj wraca na 9 dni,to co się da pospawać to pospawa.Piesek z ronda dzisiaj się złapał za pierwszym razem.Teraz w kojcu odsypia:)

Posted

[quote name='jolab']Bardzo dziękujemy za klatkę,mój TŻ dzisiaj wraca na 9 dni,to co się da pospawać to pospawa.Piesek z ronda dzisiaj się złapał za pierwszym razem.Teraz w kojcu odsypia:)[/QUOTE]
Ale super!:). Niech mu się teraz wiedzie:). To pokażcie go.

Posted

Madry piesek. . . mial juz dosyc poprzedniego zycia na pewno.
Jednak klatka sie przydaje czasami.
Ja nie moge poradzic sobie z malą ale sprytną suczką. Probuje na kocia klatke, ale wchodzi tylko do polowy, potrafi nawet sprytnie troche zjesc, a na te pułęczke od zapatki nie staje łapkami. Chyba pozostanie mi tylko jej oswojenie. Mam nadzie, ze do zimy zdążę.
Tez bym chciala zobaczyc zdjecie madrego piesa.

Posted

Radość była przedwczesna.Ronduś ,tak go nazwałyśmy,jakimś cudem zrobił sobie dziurę w kojcu i zwiał.Jak myślicie,znajdzie drogę na rondo,to jest około 12 km.I czy drugi raz wejdzie do klatki?

Posted

[quote name='jolab']Radość była przedwczesna.Ronduś ,tak go nazwałyśmy,jakimś cudem zrobił sobie dziurę w kojcu i zwiał.Jak myślicie,znajdzie drogę na rondo,to jest około 12 km.I czy drugi raz wejdzie do klatki?[/QUOTE]
Zostawiajcie jedzenie przy kojcu, może gdzieś się kręci.... O rany, właśnie... te ucieczki są koszmarem, dlatego tak się boję, jak już złapię...:(

• 3 weeks later...
Posted

Prosze osobę, u ktorej jest klatka o kontakt. Potrzebuje klatkę TOZ Włocławek. Mają suczkę ktora potrzebuje pomocy.

Posted

jolab napisał(a):
Klatka jest u mnie.

Napisałam juz do nich, zeby tu weszli. Trzeba bedzie ją do nich odesłac.
A czy piesio sie złapał?

Posted

Pipi napisał(a):
Napisałam juz do nich, zeby tu weszli. Trzeba bedzie ją do nich odesłac.
A czy piesio sie złapał?

Nie ,wsiąkł jak kamfora.