Saskja Posted January 1, 2007 Posted January 1, 2007 Witam serdecznie,Zamierzam nabyć wymarzoną suczkę gończego Hamiltona. Mam już weimarkę po próbach polowych, ale zdaję sobie sprawę, że praca z gończym musi przebiegać zupełnie inaczej. Gdzie znajdę regulaminy dotyczące np. konkursów pracy tropowców albo dzikarzy (na stronie PZŁow są tylko regulaminy dla wyżłów), a także regulamin tych nieszczęsnych testów psychicznych?Pozdrawiam, Saskja Quote
puz Posted January 2, 2007 Posted January 2, 2007 patrzyłas na forum łowieckim www.lowiecki.pl lub www.knieja.pl Quote
Saskja Posted January 2, 2007 Author Posted January 2, 2007 Albo tam nic nie ma, albo ja nie umiem szukać Quote
Marysia_i_gończy Posted January 2, 2007 Posted January 2, 2007 Saskja polecam google :razz: Pierwsza odpowiedź na zapytanie "regulamin konkursu tropowców" to TEN adres . Pozdrawiam Marysia i Una Quote
Saskja Posted January 2, 2007 Author Posted January 2, 2007 Dziękuję. Ja nie jestem taka strasznie tępa, ale widocznie inaczej formułowałam zapytanie w googlach, bo wchodziły mi kompletnie nieprzydatne strony. Quote
Hania Posted January 2, 2007 Posted January 2, 2007 Saskja napisał(a):Witam serdecznie,Zamierzam nabyć wymarzoną suczkę gończego Hamiltona. Mam już weimarkę po próbach polowych, ale zdaję sobie sprawę, że praca z gończym musi przebiegać zupełnie inaczej. Gdzie znajdę regulaminy dotyczące np. konkursów pracy tropowców albo dzikarzy (na stronie PZŁow są tylko regulaminy dla wyżłów), a także regulamin tych nieszczęsnych testów psychicznych?Pozdrawiam, Saskja A jakie testy psychicvzne musi mieć gończy Hamiltona? Quote
Saskja Posted January 3, 2007 Author Posted January 3, 2007 Nie wiem, bo nikt jeszcze nie ma gończego Hamiltona. Ale wolę być przygotowana na to wszystko, co dotyczy gończego polskiego. Zresztą przede wszystkim chciałabym z nią pracować w kierunku konkursów.Hania, czy to, że pytasz, znaczy, że Ty wiesz, że nie musi mieć żadnych? :-) Quote
Hania Posted January 3, 2007 Posted January 3, 2007 Saskja napisał(a):Nie wiem, bo nikt jeszcze nie ma gończego Hamiltona. Ale wolę być przygotowana na to wszystko, co dotyczy gończego polskiego. Zresztą przede wszystkim chciałabym z nią pracować w kierunku konkursów.Hania, czy to, że pytasz, znaczy, że Ty wiesz, że nie musi mieć żadnych? :-) Z tego co wiem to testy psychiczne oboiwiązują tylko ogary i gończe polskie a innych ras gończych nie. A konkursy polecam jak najbardziej. To bardzo poprawia więź z psem. Quote
Saskja Posted January 3, 2007 Author Posted January 3, 2007 A to fajnie w takim razie. Dzięki. Sunię będę miała dopiero latem, a kto wie, czy nie zimą (tak rzadko się gdzieś rodzi hamiltonek), więc chyba zdążę się przestawić ze stójek na tropienie ;-) Quote
Saskja Posted January 12, 2007 Author Posted January 12, 2007 Dziękuję bardzo. Przy okazji dowiedziałam się, że w Polsce są już gończe Schillera :-) Gratuluję szczeniaków.Moja hamiltonka być może właśnie zostaje poczęta. Dziś jej matka w Szwecji ma być kryta. Obym tylko umiała pracować z sunią tak, aby sprostać tym regulaminom ;-) i aby pies był tu ze mną szczęśliwy. Quote
Ewa&Diuk Posted June 19, 2007 Posted June 19, 2007 Regulaminy opracowane przez Zespół Komisji Kynologicznej Naczelnej Rady Łowieckiej można kupić tutaj. Quote
Alter Idem Posted June 21, 2007 Posted June 21, 2007 [quote name='Marysia_i_gończy']Saskja polecam google :razz: Pierwsza odpowiedź na zapytanie "regulamin konkursu tropowców" to TEN adres . Pozdrawiam Marysia i Una Wydaje mi sie, ze to jej POPRZEDNI regulamin Quote
Hania Posted June 21, 2007 Posted June 21, 2007 Alter Idem napisał(a):Wydaje mi sie, ze to jej POPRZEDNI regulamin Tak - ale kiedy Marysia to pisała, to nowego jeszcze nie było :lol: . Quote
Alter Idem Posted June 21, 2007 Posted June 21, 2007 Hania napisał(a):Tak - ale kiedy Marysia to pisała, to nowego jeszcze nie było :lol: . Nie popatrzylam na date :loveu: Quote
Recommended Posts