Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[FONT=Arial]
To ja - Tekla. Nie jestem przedstawicielką określonej rasy, ale wyglądem przypominam psa myśliwskiego. Pewnie ktoś z mojej rodziny był gończym, albo posokowcem... Mam dopiero 3 lata i jestem bardzo spokojną suczką.

[/FONT]

[FONT=Arial][SIZE=3]
[/FONT]

[FONT=&quot][FONT=Arial][SIZE=3]Jeśli istnieje taka potrzeba, pozwalam ludziom dokładnie obejrzeć wszystkie swoje psie zakamarki. To ogromny plus w utrzymaniu higieny - uszy i ząbki trzeba przecież czyścić. Od kilku miesięcy, domem jest dla mnie śląskie schronisko, a tak bardzo pragnę chodzić na spacery przy nodze jednego, mojego tylko pana. I tak strasznie tęsknię do wolności i ciepła... I do dłoni, która będzie mnie głaskała... Uwielbiam być pieszczona jak każde czujące stworzenie.[/FONT]

[/FONT]

[FONT=&quot] [FONT=Arial][SIZE=3]Zgadzam się z innymi psami, jestem posłuszna ludziom, którzy chodzą ze mną na spacery. Nie uciekam od towarzystwa dzieci, po prostu je ignoruję. Wiem, że jest coś co nazywa się kot, tylko nie pamiętam tego stworka... pewnie mi też nie przeszkadza w niczym. Ogólnie rzecz biorąc - jestem jednym ze stworzeń rozpaczliwie szukających kawałka dobrego domu z panem... I gdyby jeszcze malutki ogródek.... pomożecie mi? To zadzwońcie do mojej cioci, ona Wam powie jak mnie mieć. Dziękuję...

[/FONT][/FONT]

[FONT=Arial]Kontakt w sprawie adopcji: [/FONT]

[FONT=Arial]tel. 501 067 173
mail:
b.felux@wp.pl
[/FONT]

Posted

Teklę miałam okazję poznać w jej byłym, drugim domu.

Została adoptowana bezpośrednio ze schroniska chyba w wrześniu. Parę dni później zadzwoniła do mnie kobieta, która chciała adoptować jeszcze jedną sunię od Ginn. Ginn poprosiła mnie o zrobienie wizyty przedadopcyjnej. Trochę mi to w czasie zeszło, ale w końcu tam trafiłam. Może skopiuję Wam to,co napisałam na Czarnych Kwiatkach 11 pażdziernika:

"Byłam na wizycie przeadopcyjnej dla pewnej szczeniorki. No cóż, jednym słowem: masakra... Kobita chcąca adoptować może i chęci ma, ale chęciami to jest piekło wybrukowane. 4 dzieci, mąż umarł w tamtym tygodniu, przeprowadzka do kamienicy komunalnej 20 km od Katowic na głowie. W domu bida z nędzą, sunia wzięta ze schronu w Bytomiu- 8 miesięcy, jak ją głaskałam to strasznie ciepła- nochal miała mokry i chłodny, ale reszta ciała gorąca. Strupki na łapkach- nie wiem czy z pcheł, bo się drapała, czy jakieś AZS, bo brzunio, pachwiny, uszka czerwone. Powiedziałam, że dobrze by było, żeby poszli z nią jutro do weta.

A teraz smaczek- od tej samej baby (skojarzyłam to dopiero dziś w trakcie wizyty) dostałam w piątek sms-a, że złapała w tamtym tygodniu dwa boksery- sukę i psa. Oba trafiły do schronu w: 1 wersja- Bytomiu, 2 wersja-dzisiejsza- Katowicach- ktoś po nie przyjechał. Ja ich na stronie katowickiego schronu nie widzę, ale będę się jeszcze jutro dowiadywać (w Bytomiu i Chorzowie na pewno ich nie ma). Baba miała też kontakt z moją koleżanką, która jest wolontariuszką w naszej fundacji i w schronisku w Bytomiu. I dziś po południu koleżanka dostaje sms-a, że adoptowana sunia terroryzuje jej dzieci, że je ugryzła i co ona ma robić. Słowem- kombinuje jak się suki pozbyć. Mamy już ma włączony alarm i będziemy kontrolować co z sunią.
Dzwoniła też jakiś czas temu do prezesa naszej fundacji w.s. któregoś z naszych boksiów. Odpadła od razu po rozmowie. "

13 pażdziernika Tekla była już ponownie w schronie. Z informacją, że rzuca się na dzieci i je gryzie :/

Widziałam Teklę i jej podejście do dzieci- po prostu je ignorowała. I nie wierzę w to, że je dziabnęła- chyba, że postraszyła w obronie własnej, bo dzieciaki to niezłe gagatki.

Mam nadzieję, że uda się znaleźć dla niej jakiś fajny domek.