Anula Posted January 8, 2012 Posted January 8, 2012 Tak tylko,któraś z Cioteczek pisała na wątku,że on taki bidulek,nie może chodzić,czy coś koło tego dlatego tak się martwię o niego.Powinien jak najszybciej trafić do Ciebie roszponka.Benka rozpropagowałam na kilku wątkach ale na razie cisza. A już coś wiadomo kiedy Benek opuści Schronisko? Quote
roszponka Posted January 8, 2012 Posted January 8, 2012 Zrobię mu prześwietlenie na dysplazję.. najlepiej, jak bedzie w narkozie do kastracji, żeby go bardziej nie stresować.. wiesz.. on tam za bardzo nie biegał, mięśnie może nie tak rozwinięte.. na razie nie ma co się martwić.. skupmy się, żeby szczęśliwie dojechał do Olsztyna i się zaaklimatyzował :) Quote
magenka1 Posted January 8, 2012 Posted January 8, 2012 [quote name='roszponka']a co z bazarkiem?? jestem ciekawa jak pójdą ikonki ;) Link do bazarku, jedna ikona się sprzedała: http://www.dogomania.pl/threads/220141-Ciuszki-ikony-zgniatacz-kosmetyki-i-inne-na-psy-ze-Szczytna-12.01.-g.-20 Quote
magenka1 Posted January 8, 2012 Posted January 8, 2012 Nie mamy jeszcze konkretnie daty prawdopodobnie będzie to wtorek , środa albo czwartek czekamy cały czas na informacje ze schronu, Aniu nie wiesz ile będzie kosztowała kastracja dla tak dużego pieska? czuję , że to będzie duża kwota Quote
roszponka Posted January 8, 2012 Posted January 8, 2012 ja połowę się dorzucę.. sądzę że max ze 120zł pogadam jeszcze z Marzenka - moją znajomą wet.. moze a 100 zrobi? Quote
anetek100 Posted January 8, 2012 Author Posted January 8, 2012 (edited) u nas w Olsztynie ejst rehabilitacja piesków, bieznia wodna, niestety jeden zbaieg to dla tak duzych psów ok 100 zł:( co do smyczki to na taką wage to powyżej 60 zl :( może póki co warto kupić jakąs skórzaną mocna lub nawet materiałowa ale dobra na przykład: http://allegro.pl/smycz-dla-duzego-psa-lina-150cm-super-wytrzymala-i2026884615.html smycz ma gwarancje na metalowe częście 12 m-cy i można zamówić także dowolną długośc po uzgodnieniu Edited January 8, 2012 by anetek100 Quote
roszponka Posted January 8, 2012 Posted January 8, 2012 dobra.. to póki co, podejrzewam, ze nie bedzie mial sily ciagnac.. w miedzy czasie kupie inna smycz.. Quote
anetek100 Posted January 8, 2012 Author Posted January 8, 2012 tak myśle, że póki co lepiej kupic krótsza, która będziemocna, silidna bo te flexi to nawet dla duzych psów to z nimi róznie bywa:) pies duzy, nie znamy go, nie wiemy jaki będzie w domu, na dworze:) zawsze na tej krótszej można szybciej zareagować:) taką krótsza możesz wybrac my dołożymy ze skarpety:) Quote
roszponka Posted January 8, 2012 Posted January 8, 2012 weszłam na stronkę allegro.. no kurcze, co z tego, że mocna linka, jak karabińczyk do bani :/ tak sobie myślę, że może poszukać porządnego karabińczyka, a do niego dokupię różnej długości linki ze sklepu dla " wodniaków" .. chyba bedzie najtaniej i bezpiecznie.. Quote
anetek100 Posted January 8, 2012 Author Posted January 8, 2012 no właśnie te linowe smycze solidne, ale te karabińczyki trzeba własnie dobierać:(a one wszędzie podobne czy to taśma czy lina, a smycz solidna:( Quote
Anula Posted January 8, 2012 Posted January 8, 2012 roszponka napisał(a):weszłam na stronkę allegro.. no kurcze, co z tego, że mocna linka, jak karabińczyk do bani :/ tak sobie myślę, że może poszukać porządnego karabińczyka, a do niego dokupię różnej długości linki ze sklepu dla " wodniaków" .. chyba bedzie najtaniej i bezpiecznie.. A może ktoś ma sam karabińczyk od torby podróżnej bo tam przeważnie takie są. Quote
roszponka Posted January 8, 2012 Posted January 8, 2012 a może taki? http://allegro.pl/karabinczyk-stalowy-ocynk-z-zabezpieczeniem-8mm-i1995311475.html albo http://allegro.pl/karabinczyk-bezpieczenstwa-110x40mm-stal-ni-hifica-i2031086185.html <- do psich zaprzęgów.. Quote
anetek100 Posted January 8, 2012 Author Posted January 8, 2012 ten pierwsyz znam i tez na nie patrzyłam, przynajmniej nie urwie się podstawa jego od restzy, czy spręzynka:) Quote
roszponka Posted January 9, 2012 Posted January 9, 2012 jeszcze raz podkreslam, ze chcialabym wiedziec na 100% powiedzmy 2 dni przed przywiezieniem Benka. To dla mnie bardzo ważne, bo musze poumawiac sie z dzieckiem do lekarzy, a nie wiem, kiedy moge :/ Quote
magenka1 Posted January 10, 2012 Posted January 10, 2012 dopiero się dowiedziałam,że jutro jest transport między 10 a 11 byliby w kortowie , wcześniej nie było wiadomo Quote
roszponka Posted January 10, 2012 Posted January 10, 2012 (edited) telefon mi padł :/ ------------------- dobra, o której mam jutro być i gdzie konkretnie? po prostu odbiorę psa, zawiozę na strzyżenie - zostawię tam - zawiozę małą do lek i odbiorę psa.. ty,ko bardzo mi zależy żeby wiedzieć konkretnie o której gdzie być , bo nie wypada mi miec poślizgu z dzieckiem u lek.. ------------ i rozumiem, że Benio odrobaczony? ;) Edited January 10, 2012 by roszponka Quote
magenka1 Posted January 11, 2012 Posted January 11, 2012 no to ja trzymam kciuki za dzisiejszy dzień :) Quote
Anula Posted January 11, 2012 Posted January 11, 2012 I ja też mocno trzymam kciuki i zarazem bardzo cieszę się,że nadszedł ten upragniony chyba dzień dla Benka. Quote
roszponka Posted January 11, 2012 Posted January 11, 2012 a ja czekam od rana na tel od Anetki, że piesio już jedzie :) :) choć wiem, ze to jeszcze trochę.. już jestem umówiona na strzyżenie.. pani też czeka na telefon :) Quote
MARCHEWA Posted January 11, 2012 Posted January 11, 2012 Dzisiaj wielki dzień dla Benia,jest już w Olsztynie;) Teraz czekamy na nowe fotki i zbieramy fanty na bazarek na kastrację chłopaka;) Quote
anetek100 Posted January 11, 2012 Author Posted January 11, 2012 tak Beniutek pojechał po lepsze życie:) ma zaniki mięśni z tyłu, bał sie wsciąść do autka, ale wszyskto poszło, mam nadzieje, że będzie dobrze fotki słabe, bo deszczyk iut padał Quote
magenka1 Posted January 11, 2012 Posted January 11, 2012 Benek już poza schronem, był tam chyba ponad dwa lata, dzwoniłam do Ani, Benek akurat spał, ma coś ze skórą reszta na pewno napisze Quote
Recommended Posts