Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Tak tylko,któraś z Cioteczek pisała na wątku,że on taki bidulek,nie może chodzić,czy coś koło tego dlatego tak się martwię o niego.Powinien jak najszybciej trafić do Ciebie roszponka.Benka rozpropagowałam na kilku wątkach ale na razie cisza.
A już coś wiadomo kiedy Benek opuści Schronisko?

• Replies 371
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Zrobię mu prześwietlenie na dysplazję.. najlepiej, jak bedzie w narkozie do kastracji, żeby go bardziej nie stresować..
wiesz.. on tam za bardzo nie biegał, mięśnie może nie tak rozwinięte.. na razie nie ma co się martwić..
skupmy się, żeby szczęśliwie dojechał do Olsztyna i się zaaklimatyzował :)

Posted

Nie mamy jeszcze konkretnie daty prawdopodobnie będzie to wtorek , środa albo czwartek czekamy cały czas na informacje ze schronu,
Aniu nie wiesz ile będzie kosztowała kastracja dla tak dużego pieska? czuję , że to będzie duża kwota

Posted (edited)

u nas w Olsztynie ejst rehabilitacja piesków, bieznia wodna, niestety jeden zbaieg to dla tak duzych psów ok 100 zł:( co do smyczki to na taką wage to powyżej 60 zl :( może póki co warto kupić jakąs skórzaną mocna lub nawet materiałowa ale dobra

na przykład: http://allegro.pl/smycz-dla-duzego-psa-lina-150cm-super-wytrzymala-i2026884615.html smycz ma gwarancje na metalowe częście 12 m-cy i można zamówić także dowolną długośc po uzgodnieniu

Edited by anetek100
Posted

tak myśle, że póki co lepiej kupic krótsza, która będziemocna, silidna bo te flexi to nawet dla duzych psów to z nimi róznie bywa:) pies duzy, nie znamy go, nie wiemy jaki będzie w domu, na dworze:) zawsze na tej krótszej można szybciej zareagować:) taką krótsza możesz wybrac my dołożymy ze skarpety:)

Posted

weszłam na stronkę allegro..
no kurcze, co z tego, że mocna linka, jak karabińczyk do bani :/

tak sobie myślę, że może poszukać porządnego karabińczyka, a do niego dokupię różnej długości linki ze sklepu dla " wodniaków" ..
chyba bedzie najtaniej i bezpiecznie..

Posted

roszponka napisał(a):
weszłam na stronkę allegro..
no kurcze, co z tego, że mocna linka, jak karabińczyk do bani :/

tak sobie myślę, że może poszukać porządnego karabińczyka, a do niego dokupię różnej długości linki ze sklepu dla " wodniaków" ..
chyba bedzie najtaniej i bezpiecznie..

A może ktoś ma sam karabińczyk od torby podróżnej bo tam przeważnie takie są.

Posted

jeszcze raz podkreslam, ze chcialabym wiedziec na 100% powiedzmy 2 dni przed przywiezieniem Benka.
To dla mnie bardzo ważne, bo musze poumawiac sie z dzieckiem do lekarzy, a nie wiem, kiedy moge :/

Posted (edited)

telefon mi padł :/
-------------------
dobra, o której mam jutro być i gdzie konkretnie?
po prostu odbiorę psa, zawiozę na strzyżenie - zostawię tam - zawiozę małą do lek i odbiorę psa..
ty,ko bardzo mi zależy żeby wiedzieć konkretnie o której gdzie być , bo nie wypada mi miec poślizgu z dzieckiem u lek..

------------

i rozumiem, że Benio odrobaczony? ;)

Edited by roszponka
Posted

tak Beniutek pojechał po lepsze życie:) ma zaniki mięśni z tyłu, bał sie wsciąść do autka, ale wszyskto poszło, mam nadzieje, że będzie dobrze
fotki słabe, bo deszczyk iut padał