Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

a może jakieś DT mu skombinować?
zuzilkowa z jakiego miasta / miejscowości jesteś?
może łatwiej by było coś takiego załatwić i dopiero zrobić mu badania?
może na trzustkę? mój kaukaz zjadał 10 litrów dziennie (wiadro) i gruby nie był...
czy ten tyle zjada? bo może zjada mniej, czyli jednak niedojada ?

• Replies 371
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Nie byłam w Schronisku i nie wiem ale dla mnie to Benek na bank nie dojada,a może też jest chory.By musiał mieć osobny kojec i podawane jedzonko i wtedy by było wiadomo.No ale kto oto zadba-to jest niemożliwością jak tam jest tyle psów bo o ile wiem to 300,że nikt nie zajmie się jednym psem.Dlatego szukamy na cito jakiejkolwiek pomocy dla tego psa.Gdyby dobrze wyglądał nikt by nie zakładał raczej mu wątku,jedynie by był ogłaszany.

Posted

tam oddzielnie są tylko psy agresywne ktore rzucają sie na inne, itp...pewnie dlai innego pieska dla Niego, bo on spokojny....tam niektore psy sa wręcz grube, jedzenia jest az nadmiar, ale on ewidentnie nie chce jeśc, albo zastraszony przez drugiego, albo juz traci nadzieje, albo po prostu coś mu jest, ale nie sprawdzimy tego tam niestety:(

Posted

[quote name='Vutz']a może jakieś DT mu skombinować?
zuzilkowa z jakiego miasta / miejscowości jesteś?
może łatwiej by było coś takiego załatwić i dopiero zrobić mu badania?
może na trzustkę? mój kaukaz zjadał 10 litrów dziennie (wiadro) i gruby nie był...
czy ten tyle zjada? bo może zjada mniej, czyli jednak niedojada ?

Na FB znalazłam taki wpis... dotyczy on innego benka, ale tamten już najprawdopodobniej bezpieczny, więc może warto spróbować?

"Fundacja Pro Equo może dać awaryjny tymczas (ogrodzone podwórze + ciepłe zabudowania gospodarcze jako schronienie), jeśli niczego nie znajdziecie do środy. Kontakt 508 444 734 ".
https://www.facebook.com/event.php?eid=227639210635142

...ja jestem z okolic Oświęcimia... południe...

Posted

hmmm myslę, że warto, jesli tamten już bezpieczny, do środy na bank nie znajdziemy noc, on tak długo siedzi, na arzie żądnego maila nie mam w jego sprawie, MARCHEWA co Ty na to??????

Posted

[quote name='anetek100']hmmm myslę, że warto, jesli tamten już bezpieczny, do środy na bank nie znajdziemy noc, on tak długo siedzi, na arzie żądnego maila nie mam w jego sprawie, MARCHEWA co Ty na to??????

Nie, nie...termin środa dotyczył tamtego benia... przekleiłam dokładnie, by czegoś nie pokręcić... myślę,że warto zapytać, sprawdzić warunki, ustalić zobowiązania jeśli nadal aktualne i próbować realizować... ale najpierw i tak trzeba się dowiedzieć o konkrety w Fundacji Pro Equo...

acha... i taki post na FB także znalazłam:

"DOM DLA BERNARDYNA od zaraz w okolicach Wrocławia. Macie jakieś propozycje?
Kontakt: g.jaros@ekostraz.pl lub 600 947 108.

Dom na wsi za Trzebnicą. Mają tam właśnie bernardyna, który jest w domu i niestety powolutku odchodzi, weterynarz chciał go uśpić. Jest jeszcze kot. Fajnie by było, żeby był taki piesio jak najbliżej."
https://www.facebook.com/pages/Bernardyny-adopcje-Saint-Bernards-adoptions/122870101115744?v=wall#!/pages/Bernardyny-adopcje-Saint-Bernards-adoptions/122870101115744?v=wall

Może i tu warto się podpytać?
Odległość znaczna, ale... nigdy nic nie wiadomo.
Dom nie sprawdzony, ale to można zrobić, jeśli dom zainteresuje się Benkiem.

Posted

anetek100 napisał(a):
hmmm myslę, że warto, jesli tamten już bezpieczny, do środy na bank nie znajdziemy noc, on tak długo siedzi, na arzie żądnego maila nie mam w jego sprawie, MARCHEWA co Ty na to??????

Dziewczyny,wiecie jak u mnie z internetem,czasem nie mam jak wejść na dogo.Jeżeli ktoś zadzwoni to dam znać.

O badaniach w schronisku można zapomnieć dopóki pies chodzi o własnych siłach.
Jedzenia psom nie brakuje,większość psów ma nadwagę,tak więc w jego przypadku to jakaś choroba,deprecha albo drugi pies go nie dopuszcza do michy.Benek ma też problem z tylnymi łapami.

Posted

a co ma z łapami?
czy nie dałoby rady sfinansować jego badań w schronie? nie da rady "wynająć" na zasadach hotelowych boksu i zrobić mu badań?
a te domy w/w przez was są bezpłatne czy płatne?
jak z funduszami dla niego? może jakąś zbiórkę by trzeba robić?

Posted

Szczytno jest specyficzne, nie wydają piesków do tymczasów , nie ma w Szczytnie żadnego dobrego weta są tylko tacy co dają zastrzyki, specjaliści są w Olsztynie (ok.50 km) ale aby go zawieść do Olsztyna, trzeba przede wszystkim kasa na leczenie , na przetrzymanie go tam ,

Posted

Żeby zabrac psa ze schroniska trzeba go na kogoś wyadoptować,u nas w mieście nie ma dt ani hoteli,a o dobrym wecie to już zapomnieć można,dlatego nie jest tu łatwo coś zrobić.
Ania i Kropka go oglądała i powiedziała,że ma zanik mięśni na tylnych łapach,ogólnie pies jest powolny i wydaje się jakby chodzenie sprawiało mu ból.

Posted

anetek100 napisał(a):
Asiu to jak z tą Fundacją??dzwoniń do nich?/wypytac o szczegóły?

Pewnie,akurat może coś z tego wyjdzie.
Ja od wczoraj mam gorącą linię w związku z Rudzią i muszę to doprowadzić do końca.

Posted

dodzwoniłams ie do Pani w sprawie bernarydna..nadal aktualne, ale nestety tylko i wyłącznie pomoc dla łagodnej suni, przygarnięty został piesek, smaiec, który mocno sadzi się do obcych samców..także odpada, TYLKO i wyłacznie suczka:(..no nic szukamy dalej:(

• 2 weeks later...