Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 371
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dziś na spacerze Benio szalał jak szczeniak..
szcześliwy piesio się zrobił.. a uszy, to mu jak na jakiejś psiej reklamie " klapały ":)

co do oczek jest 1:1 ;)
także trzeci gość by się przydał, żeby powiedzieć, czy jestem nadwrażliwa, czy faktycznie coś się dzieje nowego...

no oby nie.. :/

Posted

no Beniutek cudny żwawy,wesoły też to zobaczyłam, ja co do oczka potwierdzic nie moge ani zaprzeczyc, w świetle w jakim go widziałam moim zdaniem oba oczka sa takie same, no lewe wiaodmo jets czerwone jak było, ale no ja nie widze nic złego, także lepiej niech lekarz zobaczy

Posted

no tak.. ale wiesz.. wet jak wet.. cośtam zawsze znajdzie... a na siłę, to nie ma co mu wyszukiwać chorób..
są ważniejsze rzeczy..

no a zapytam.. co z tymi receptami na kropelki do oczu?
mam gdzieś po nie podjechać?
bo przydałyby się..

---------
a wiecie co zobaczyłam?
Beniutek na brzuszku jest nakrapiany jak dalmatyńczyk :)

Posted

jeśli chodzi o recepty to ma je Asia, moja koleżanka będzie w ten weekend w Szczytnie więc może je przywieść do Olsztyna,
jak nie zobaczę brzuszka Benka to nie uwierzę :)

Posted

zaraz wyślę adres

wróciłam z wieczornego spaceru..

kurde...
tak się cieszył, był tak radosny, że skakał w miejscu wiecie.. tak hop hop do góry.. przecudny jest ( anulec in love ;)

Posted (edited)

Kurcze.. no chciałabym, ale na razie nie chcę...
póki co poopowiadałam o Beniutku KOMUŚ :)
i podałam tu linka..
w każdym razie, jak się okazało, są u nas, na dogo, zarejestrowani
tylko do tego wątku nie wchodzili..
i mają COŚ wspólnego ze schroniskiem w Olsztynie.. więc bezwzględnie " dobrzy", że tak powiem Ludzie..

kurde...
no mówię Wam.. wg mnie, idealni Ludzie Benka..
bo to się kurcze czuje.. atmosfera w domu.. kurcze.. bym powiedziała, wyczuwalna atmosfera ciepła i miłości.. i w ogóle..
w każdym razie we wtorek pojedziemy z Beniem się TAM pokazać
:D

mocno kciuki trzymać, żeby się zakochali w nim..
chociaż wg mnie trudno się w nim nie zakochać...
to pies idealny

jestem tak podekscytowana, że szok...

Edited by roszponka
Posted

Roszponko,jest problem z maścią.Pojechałam do mamy po tą maść,żeby z rana wysłać jądo ciebie i okazało się,że moja mama poprosiła lekarza i wykupiła detreomycynę a nie gentamecynę:crazyeye:nie wiem,chyba źle mnie zrozumiała.Poczytałam ulotkę i to jest maść na skórę a nie do oczu:oops:

Posted

hmm.. no cóż.. ale wykupmy.. nie dla Benka..
komuś się na pewno przyda..
jeśliby wypalił ten domek, o którym myślę, możnaby kolejnego " podrasować" i znaleźć mu domek..
a coś czuję że i tam będzie grzybica i bakteryjne zmiany....

hmm
z resztą nie wiem.. troszku się martwię.. jakiegoś doła podłapałam :/

Posted

najważniejsze, aby Beniutek trafił bardzo dobrze, innym na razie się nie martw:) jest taki jeden o którym pisałyśmy, ale nic na siłę, najpierw Beniutka trzeba super wyadoptować i dopiero, odpocznij, nie musi byc od razu kolejny.....wiem że każdy tymczasowicz wypełnia nasze serce i zostawia cząstkę siebie tak jak nasze stałe pieski

Posted

Ja też myślę,że nic na siłę,na spokojnie.Dom powinien być dobrze prześwietlony,ponieważ Benek dalej wymaga opieki weterynaryjnej a w związku z tym funduszy,nie jest wykastrowany,potrzebuje dobrej karmy aby go doprowadzić do stanu używalności no i musi przebywać w domu,żadne kojce,czy buda ze względu na jego stan zdrowia.Jeżeli Benek rzeczywiście znajdzie się w nowym domku to niech idzie wraz z ubrankiem bo nie wyobrażam go sobie wygolonego bez zabezpieczenia.A jeżeli Państwa będzie stać na utrzymanie Benka to powinni zwrócić też za ubranko.

Posted

nie no.. jeśli by trafił do Nich, to ja bym oddała pieniążki za ubranko..
ale uwierzcie... kurde.. lepiej by trafić nie mógł.. to są tak " ciepli" ludzie, jak rzadko.. wiem, że niczego by mu tam nie brakowało..

a domek, można powiedzieć, "prześwietlam" co tydzień i pewne jest, że jeszcze dłuuugo długoooo będę ;)

ale nie dzielmy skóry na niedźwiedziu..

na razie umówiłam się tak, że po prostu jadąc tam, przyjadę z pieskiem.. pan wyjdzie na spacerek.. a jaka byłaby decyzja, to już nie nam o tym decydować.. no i zapewne też nie od razu, bo przecież to członek rodziny..

kurde.. no.. mówię Wam.. mam nosa do "wyadoptowań" ;)

a kastrację bym zafundowała najwyżej..
ostatecznie i tak muszę wziąć kredyt.. w wówczas te 100 zł w tą czy w tą...

Posted

no odrasta.. ale wolno..
szczerze mówiąc.. hmm..
jakoś nie widzę .. ale bez przesady.. za jakieś 3 miesiące, to będzie widać..
jak się go jeszcze z raz wykąpie, będzie śnieżnobiały, jak w niektórych miejscach... to łaaaa
facet pierwsza klasa:)

--------------
wiecie.. trzeba go wykastrować..
zaczyna być dominujący... :/

Posted

magenka1 napisał(a):
Aniu a sierść już trochę odrasta? jak tam skóra na grzbiecie? ja tam bede trzymać kciuki za domek Benia

a z resztą przyjedziecie z Anetką, to zobaczysz :P