Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted (edited)

[FONT=Comic Sans MS][/FONT]
[FONT=Comic Sans MS]Benek w typie bernardyna p[/FONT][FONT=Comic Sans MS]rzebywa w schronisku od kilku lat. [/FONT]
[FONT=Comic Sans MS]Nie wykazuje agresji, ale podobno lepiej z nim uważać, [/FONT]
[FONT=Comic Sans MS]zachowanie niepewne. [/FONT]
[FONT=Comic Sans MS]Miałam okazje wejść do niego (cała w strachu, bo to wielki pies), [/FONT]
[FONT=Comic Sans MS]gdy był na wybiegu poza boksem. [/FONT]
[FONT=Comic Sans MS]Przebywał z psami tej samej płci, mniejszymi, większymi, starszymi [/FONT]
[FONT=Comic Sans MS]i równolatkami, nie było problemu, nawet, gdy dostawały smakołyki [/FONT]
[FONT=Comic Sans MS]i któryś spadł, nie rzucał się, nie biegł, taki spokojny, powolny ciapek bym powiedziała. [/FONT]
[FONT=Comic Sans MS]Kiedyś przebywał w boksie z rotkopodobną Kają, która go odpędzała. [/FONT]
[FONT=Comic Sans MS]Do ludzi jak najbardziej ok. Tzn do dziewczyn, nie wiem jak do facetów.[/FONT]

[FONT=Comic Sans MS]Pies jest wykastrowany.[/FONT]

[FONT=Comic Sans MS]Niestety Benek chudnie coraz bardziej. Jak na jego wielkość, powinien sporo więćej ważyć-nie znam się na rasie, ale jak na mój chłopski rozum tak powinno być. [/FONT]
[FONT=Comic Sans MS]On wydaje mi się nawet w budowie dość długi, ale to każdy ma swoje obserwacje, moge się mylić.[/FONT]

[FONT=Comic Sans MS]Kto pokocha Benka??[/FONT]
[FONT=Comic Sans MS]kontakt:[/FONT]
[FONT=Comic Sans MS]Asia (MARCHEWA z dogo) - 693 960 672[/FONT]

Beniutek od 11 stycznia 2012 r. tymczasowo zamieszkał u roszponka w Olsztynie. Został ostrzyżony, wykąpany, będzie leczony na skórę, potzrebne pieniązki na wszelkie zabiegi, badania, leki i kastrację.
W poście nr 4-5 będą wstawiane wpłaty, wypłaty, rachunki itp:)

Edited by anetek100
  • Replies 371
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted (edited)

[FONT=Palatino Linotype]Beniutek zabrany ze schroniska do domku tymczasowego w Olsztynie, ostrzyżony, wykąpany, szczegóły strona 6[/FONT]

[FONT=Palatino Linotype][/FONT]

[FONT=Palatino Linotype]Wpływy:[/FONT]
[FONT=Palatino Linotype]- Anula - 50 zł[/FONT]
[FONT=Palatino Linotype]- skarpeta Szczytno - 89,99 zł[/FONT]
[FONT=Palatino Linotype]- kaj - 100 zł[/FONT]
[FONT=Palatino Linotype]- bazarek - 154 zł ( [SIZE=1]http://www.dogomania.pl/threads/221662-ROZLICZAM!Sloiczki-w-ubrankach-gry-ciuszki-itd.-na-leczenie-Benka-1.02. )[/FONT]

[FONT=Palatino Linotype]Wydatki:[/FONT]
[FONT=Palatino Linotype]- karma Brit 15 kg - 89,99 zł (zakupiona ze skarpety szczytna)[/FONT]
[FONT=Palatino Linotype]- strzyżenie - 50 zł[/FONT]
[FONT=Palatino Linotype]- weterynarz z "pierwszymi" lekami, bo kuracja będzie dalej trwała - 90 zł[/FONT]
[FONT=Palatino Linotype]- linka/smycz - 12 zł[/FONT]
[FONT=Palatino Linotype]- druga partia leczenie Benka - 94 zł[/FONT]
[FONT=Palatino Linotype]- trzecia partia leczenia - 76 zł[/FONT]

[FONT=Palatino Linotype]W skarpecie Benka : 32 zł[/FONT]

Edited by anetek100
Posted

Ja nie wiem to są tak fajne przyjazne psy a nie ma na nich chętnych.Benie chyba wymagają dużą ilość karmy ze względu na swoje gabaryty a w schronisku nie wiadomo jak to wygląda.On ma swoją jakąś budę?Przydał by mu się wet.

Posted

On siedzi z drugim psem w takim małym,narożnym boksie.Widać,że jest chudy......może ten drugi pies go terroryzuje i niedopuszcza do michy?nie wiem......ale jest bardzo chudy,więc przyczyna jakaś musi być.

Posted

Jestem... zaznaczam ... Benek wstawiony na stronę adopcyjną FB... ale tu potrzeba bezpośrednich działań. :)

Czy ktoś może pomóc i ogłaszać chłopaka?
... nie koniecznie na dużej masie stron, ale choć: allegro, ale gratkę, tablicę, gumtree i jakieś regionalne portale...
Oczywiście z dokładną informacją w jakim rejonie psiak przebywa.

Tekst do ogłoszeń(przykładowy taki)...:

Piękny olbrzym, mix. bernardyna- BENEK, czeka na swego człowieka(ok. Olsztyna)!

[FONT=Arial]BENEK, to ogromny, dorosły bernardyn- w wieku ok. 4-6 lat.
Niezwykle piękny nie tylko ze względu na wygląd i postawę,
ale także ze względu i na charakter:
łagodny, delikatny, otwarty, chętny do kontaktu z człowiekiem i innymi psami, spokojny, zrównoważony, kontaktowy!

To olbrzym, który najbardziej potrzebuje człowieka-
jego obecności, opieki, bliskości...
potrzebuje pokochać i zaufać swojemu człowiekowi!
Ze swoim człowiekiem i dla swojego człowieka zrobi bardzo wiele-
nauczy się tego, czego jeszcze nie umie,
zapomni o doświadczeniach przeszłości!

Początkowo, może być nieco nieufny , jak każdy pies w nowym miejscu,
ale konsekwencja, wychowanie, odpowiednia opieka,
pozwolą mu zaufać nowemu opiekunowi.

Szukamy dla BENKA domu z ogrodzonym solidnie terenem, dobrze byłoby, gdyby miał wstęp do domu...
Szukamy domu, gdzie człowiek lubi bezpośredni kontakt z psem,
... gdzie człowiek ma czas, środki, chęci, możliwości, doświadczenie,
by poświęcić je Benkowi.

[/FONT][FONT=Arial]Benek nie wykazuje agresji w stosunku do pracowników, obcych ludzi....
zgodnie żyje z innymi psami i sukami...

Jednak ze względu na wielkość oraz dłuższy pobyt w schronisku,
nie zalecana jest adopcja do osób nie doświadczonych, do małych dzieci, do małych psiaków.

Benek jest wykastrowany.
Czeka na swojego człowieka w schronisku, ok. 50km od Olsztyna.

Uwaga:
Nie wydajemy psów na łańcuch!
Warunkiem adopcji jest wizyta przed adopcyjna i podpisanie umowy adopcyjnej.

Kontakt do adopcji:
[/FONT][FONT=Arial]693 960 672

[/FONT]

Posted

Dopiszcie może jeszcze do kontaktów adres mailowy...
Wpisałam wiek w latach, bo ludzie o to bardzo często pytają i zwracają na to uwagę

A mam jeszcze pytanie odnośnie stanu psiaka... czy na miejscu jest weterynarz, który ogląda psiaki?
... Fakt, że to chudnięcie może być spowodowane stresem w schronisku, niedoborem karmy, ale może także być wynikiem problemów z ukł. pokarmowym... jest jakakolwiek szansa, by zdiagnozować psiaka( badania np. )?...czy raczej możemy pomarzyć?

Czy jest możliwość sprawdzenia, czy psiak zjada swoją porcję jedzenia i ile go dostaje?
Może trzeba by wtedy kupić mu wór karmy specjalnie dla niego?... i znowu pytanie- czy to jest realne w realizacji i rzeczywiście pomoże benkowi?

Posted

zuzliczku kochany jak zawsze można na Ciebie liczyc psy ze szczytna oglaszam ja, mial allegro ale zero zianteresowania, teraz nowe zdjęcia mimo ze kiepiskie ale psa widac w calosci, ja oglsoze na allegro, kupiepsa, adopcjapsa, eofertty.com. gumtree, cafeanimal, co do wora wiem ze psy ejdza gotowane jedzenia jets duzo, czasem sie wala po ziemi już niechciane bo psy syte, no ale to wielki pies, więc musi jeśc więćej, czy ktoś sprawdzi czy zjada, hmm można poprosic wolontariuszkę Sylwie lub Asię by zekrnęły, ale bardziej Sylwia tam jest częsciej..dziekujemyza pomoc

Posted

Jeśli z jedzeniem nie ma problemu( nie jest go za mało i zjada wszystko), poważnie trzeba brać pod uwagę: zdrowie i psychikę. I chyba w tej kolejności.
tym bardziej istotne jest pytanie o ew. diagnozowanie(badania: krew z biochemią, cukrem i tarczycą, kał, mocz).

A jak wygląda sprawa spacerów? Wychodzi? Jak często i czy poza teren schroniska?

Anetek
, a zrób też "z rozpedu" i tablica.pl na Wasz rejon... to dosyć skuteczny portal.
Popatrz, a ja o cafeanimalu zapomniałam...

Posted

tak jest jeydnie wybieg na ktory puszczane sa psy-wyiegi w sumie oddzielone kilkanasice-kilkadziesiat minut i spowrotem do boksu, on praktycznie byl na najmnijesyzm wybiegu ostatnio i tlyko stal, nie biegal:( wziął od nas przysmaczek i tyle:( zrobie tabliczkę ok:)

Posted

anetek100 napisał(a):
ok:)wywalam:)ja troche w nim widze kaukaza na pysiu, ale to może kwestia barwy:)i mojej niewiedzy rasowej hehe juz zmieniam tytul

Ja też spec rasowy nie jestem, ale mix z niego murowany... jednak określanie jakich psów, to ja się nie podejmę. Lepiej dokładnie o charakterze psa informować.

Ludziska myślą stereotypami:
benek, to łagodny misiek, ciapa, maskota, a kaukaz, to groźny zabijaka.
A dobrze wiemy, że ani jedno, ani drugie nie jest prawdziwe.
Charakter indywidualny najważniejszy.