eunice Posted December 31, 2006 Posted December 31, 2006 czesc. jestem nowa na forum, mam od 3 m-cy boksia-samca, ktos go wyrzucił a ja wziełam.mam pytania: czy wasze boksie jedza warzywka i owocki?, bo moj nie-NIC Z TYCH PRODUkTÓW :( a jesli i wasz nie je to jak uzupełniacie braki witamin? z góry dziekuje za odpow!:) Quote
la_pegaza Posted January 1, 2007 Posted January 1, 2007 a co mu normalnie dajesz do jedzenia?? jeżeli dobra zbilansowaną karmę to już nic nie musisz dodawac. mój Bazyl tez niechętnie je owoce i warzywa, chyba że je zmiksuje i dodam wątróbki ;) (pies najwięcej wchłania z takich papek) Quote
Iza i Avanti Posted January 1, 2007 Posted January 1, 2007 la_pegaza napisał(a):a co mu normalnie dajesz do jedzenia?? To jest najważniejsze pytanie. Napisz co piesek je, a my jakoś postaramy się ci pomóc :p Quote
eunice Posted February 6, 2007 Author Posted February 6, 2007 Daje mu głównie suchy pokarm: nutre zieloną lub boscha i witaminy w proszku dla psa-zapomnialam nazwy.dostaje jeszcze raz w tyg rybe i ser bialy.a i suszki polewam oliwa. Quote
Jessy i Zulus Posted February 7, 2007 Posted February 7, 2007 Ja mam dwa boksery: Zulus ma 2 lata i podaje mu Boscha dla psów aktywnych i dodatkowo w sklepie zoologicznym kupuje tzw. wypełniacz , są w nim suszone zboża i warzywa i oczewiście witaminy. Jessy ma 3 miesiące i też je Boscha ale juniora niebieskiego+ witaminy od weta. Ale za miesiąc będe podawać i jej wypełniacz. Quote
la_pegaza Posted February 7, 2007 Posted February 7, 2007 Po co podajecie dodatkowe witaminy karmiąc suchą karmą?? :shock: Quote
boksiedwa Posted February 7, 2007 Posted February 7, 2007 Przy karmieniu boschem nie dodaję żadnych witamin. Ta karma ma wszystko czego pies potrzebuje. Moje jedzą ją już kilka lat i nigdy nie było problemów, że czegoś im brakowało. Niestety nie wszyscy weci są uczciwi i jeśli zwietrzą okazję na dodatkowy zarobek to sprzedadzą wam wszystko o co poprosicie i będą wmawiać, że jest to dla psa konieczne. Przedawkowanie witamin może być niebezpieczne dla psa. Quote
eunice Posted February 7, 2007 Author Posted February 7, 2007 o kurcze ...dzieki!!! la-pegaza i boksiedwa!!!:lol: Masz racje boksiedwa ze nierzadko wet. wcisna co sie da by zarobic, cos wiem niestety na ten temat...:roll: Tez mnie jakos ostatnio tkneło ze pewnie w suszkach jest juz wszystko. Pozdrawiam. Quote
Agga Posted February 9, 2007 Posted February 9, 2007 Moja Sara dostawała gotowane przez nas jedzonko i w nim były też warzywa. Czasami lubiła wciągnąć marchewkę, jabłko. Quote
Agga Posted February 11, 2007 Posted February 11, 2007 eunice Sarcia prawie od roku jest za TM. Bardzo lubie o niej wspominać. Teraz mi sie przypomniało jak na działce potrafiła sama sobie wynaleźć jabłko, truskawke nawet gruszke i zjeść. Miała tez czasami ochote na orzechy. W domu jak stało wiaderko z orzechami na beszczelnego podchodziłą i wybierała orzechy. Szła z nimi na legowisko i sama sobie otwierała łupinki.Nie powiem zdolna bestia. Quote
eunice Posted February 12, 2007 Author Posted February 12, 2007 hej. ?a?:-o - inteligentna bardzo!!! :loveu:, wiem :roll: :candle: ze jest za teczowym mostem bo czytalam... Pozdrawiam. Quote
Recommended Posts