Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Wczoraj jechalismy Fundacyjną grupą odwiedzić nasze psy w hotelach no i stało się. W leśnej okolicy, z rowu przy drodze - wystawał mały czarny łepek. Mikro psiak. Krótkie małe łapinki. W pobliży żadnych domów, żadnej wsi. Wszystko dość daleko, a on się z tego miejsca nie ruszał. Mokry brzuś, zmarznięty i głodny chłopaczek. Trochę sie bał - trzeba było złapać siłą, ale w aucie - już cudo. Łagodny, kochany, choc przerażony wszystkim.
Ponieważ driga była długa, a mały prawie całą musiał z nami przejechać - po pół godzinie już spokojnie spał. Nakarmiony, napojony, wysuszył sie i ogrzał.
jest miziasty, młodziutki i naprawde maleńki.
Nieodzowna snuszkak wzięła malca w drodze powrotnej na tymczas. Nie atakuje kotów, łagodny do psiaków (w hotelach miał kontakt z dobermanką, naszym leosiem i tylko ogonek biegał).
Dzisiaj zostanie odrobaczony, odpchlony, Kasia pewnie wytnie dredy za uszkami (bo uszka takie troszke jak papillon) - chłopak gotowy.
Pokocha na zabój, taki typek.

Kto pokocha jego?

Właśnie znalazł się z rowu w aucie, jedziemy - nie ma choroby lokomocyjnej.

A tu w całej okazałości Pshemko!

• Replies 106
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Boszzzz.... ale cudo :) uwielbiam ten typ psiej urody - czyli zwykłe najzwyklejsze kundelki :)
Mój pierwszy własny osobisty pies tak wyglądał -> kiedy przyniosłam go do domu wmawiałam Rodzicom, że to jest właśnie ten mój wymarzony owczarek niemiecki, którego kilka tygodni wcześniej ukradziono mi pod sklepem... a wygląda niepozornie bo na pewno przez ten czas głodował i zmalał... taaaa.... ale wtedy jakieś 10 lat miałam i strasznie mocno w to wierzyłam :oops:

Btw. jego też podesłałam do obejrzenia domkowi, który chciał adoptować Boo - mam nadzieję, że któraś malizna spodoba się rodzince...

Posted

brawo Supergoga i kmk - na Was zawsze można liczyć, jak gdzieś razem jedziecie, to zawsze coś przywieziecie :D
Aneta i Dorota -wyrok za współudział :evil_lol:

serio mówiąc bardzo się cieszę, że szkrabika zabraliście z tego rowu!

Posted

a zachowuje się bardzo dobrze ;)
kociego kilera nie przywieźliście więc tymczasowo wyrok dla Was odwołany!
bawi się, wariuje, spokojnie też w domu sam zostanie (co prawda tylko godzinka ale niespodzianek nie było), ma apetyt, Łatkę kompletnie olewa, utrzymuje czystość, cieszy się jak wariat na spacery, więc nie tylko ładny ale i raczej bezproblemowy :)
czasem da głos jak coś bardzo interesującego się dzieje na ulicy

no i ciocia i wujek dziś byli w odwiedzinach, przywieźli karmę i smaczki nawet więc bardzo się Przemko ucieszył
może uda mi się jakoś umówić z Hania na spacerek to i fotki by były ładne do ogłoszeń bo mamy czas do 8.12!
chłopak odrobaczony, dziś też kąpiel bo śmierdzi jak skunks....

Posted

dla mnie Przemko od Przemysława :) bo ludzie później boją się dzwonić jak literki w imieniu jakieś dziwne ;)

no i właśnie skończyłam kąpiel chłopaka
jajca umyte, łapy odmoczone i już psy na wsi śmiać się z niego nie będą, że brudas.....
wody brudnej jak szambo wyleciało bardzo dużo jak na tak małego kejtra :) sufon czy jak to się mówi letko się zatkał od sierści... początkowo lekko przestraszony Przemko poddał się zabiegom a na końcu odtańczył szaleńczego walca psa mokrego po pokoju, a teraz śpi :)

i mam już jedno zapytanie na maila z facebooka :)

Posted

ale nie mamy też wiele czasu, ogłaszac można, jak będzie dobry domek to poczeka te 2 tygodnie na szczpienie - tak myślę
na ankietę czekam i zobaczymy jak nie wróci to się chyba musze zainteresować się czy coś może z mojej strony jest nie tak z tymi ankietami bo ostatnimi czasy nic do mnie nie wróciło

Posted

Dokładnie, ogłaszać od razu, ankieta i wizyty trwają, a tak jak pisze snuszkak rezerwacje można zrobić a nowi właściele będą mieli czas na przygotowanie wszystkiego :)

Posted

domki? chyba nie....
Pani z facebooka stwierdziła, że z Warszawy ma za daleko ankiety nie odesłała.
Przemko grzeczny, ładnie zostaje w domku na dłuższy już czas. Zaznaczył juz sikami pokój na dole, mój pokój i korytarz więc chata jest już jego ;)
uwielbia spacerowanie, ale wypuszczony na ogród w celu szybkiego sika wraca zaraz pod drzwi, czyli zimna to w życiu miał już dosyć i go nie lubi. Dzisiaj odpchlenie.
Ładne fotki będą prawdopodobnie dopiero w weekend

Posted

jak tak czytam na wątkach, że psiaki zaznaczają ściany, drzwi itp. w mieszkaniach, to się dziwię naszemu szczęściu, że Gacio nie zrobił tego u nas ani razu - mimo, że zabrany był z ulicy i w domu to on raczej nigdy nie przebywał

Posted

Ale słodziak!
Hmm... apetyt ma, spacery kocha - znaczy taki prawie Ciapek (dla odmiany posikujący ;)). Żeby mu się tylko nie włączył tryb "Rambo 10" jak temu naszemu wampirowi :razz:

Posted

chyba się nie włączy ;)
bo tak kwestie uwielbienia spacerów i apatytu się zgadzają ale dalej to już 2 inne psiaki. Dinko wesoły radosny ale taki nieogarnięty, chaotyczny, Ciapek mam wrażenie zawsze ma wszystko przemyślane (tak jak z tym filmikiem, kuchnia i kotletem :evil_lol:) do tego Ciapek jest dominant i stanowczo dąży do tego czego chce, a Przemko odpuszcza, jest bardziej karny i podporządkuje się każdemu psiakowi i człowiekowi

oba są świetne i to jest pewne :multi:

Posted

a i tak w razie w, gdyby było więcej chętnych na Przemko to w Mosinie jest bardzo podobny chłopaczek i też super sympatyczny

Nero

tylko ani widu ani słychu o domku dla przemka, pamiętajcie on ma czas do 8.12 ...

Posted

Super Przemko, oby szybko znalazł domek! :dog:
Tak mu fajnie z oczu patrzy... Dobry kolega dla Ciapka, skoro uległy :D

P.S. Ciapo faktycznie ma wszystko dokładnie przemyślane, w domu nie ma chłopaka - grzeczny jak nie wiem! Słucha i się podporządkowuje, w szczególności tym osobom, którym wie, że nie może podskoczyć. Tylko na zewnątrz się z niego robi dominator i cały świat traktuje jak własne podwórko ;) Ale jest moim malutkim psiuniem i już :)

P.S2. Kasiu kochana, kiedy chciałabyś odebrać te szelki? Bo je blokujemy niepotrzebnie. Możesz je wziąć od nas jakoś w tygodniu, jeśli miałabyś czas albo my Ci je podrzucimy na początku grudnia, jak będziemy jechać do domu. Wszystko zależy od tego, czy potrzebujesz je "na już" :)