Ag_konin Posted November 13, 2011 Posted November 13, 2011 [SIZE="3"]Sawa trafiła do schroniska w Koninie 15 marca 2007r. Niestety od początku los nie był dla niej łaskawy... Sawunia została wyrzucona z samochodu przy ul. Gajowej (obok schroniska) razem z rodzeństwem! Miała wtedy zaledwie kilka tygodni!! Suczka dojrzewała wśród nas, mijały kolejne lata, jej rodzeństwo znalazło nowe domy a Sawa niestety wciąż tkwi w tym samym miejscu :( Jest nieufna i trzyma dystans do obcych ludzi. Bardzo czujna, potrafi bronić swojego terenu, chociaż z natury to bardzo spokojna i nieśmiała suczka. Jest przyjazna i radosna, uwielbia się bawić, ma dobry kontakt z innymi psiakami. Przebywa na otwartym wybiegu, nie wdaje się w konflikty, ale zaczepiona potrafi się obronić. Prosi o głaskanie, mizianie, podstawia łepek, widać, że kontakt z człowiekiem sprawia jej mnóstwo radości, ale sama nie podejdzie do człowieka, do którego nie ma zaufania. Sawa chyba nie czuje się zbyt dobrze w dużych grupach, woli raczej towarzystwo kilku suczek, z którymi ma dobry kontakt. Dziewczyna nie potrafi chodzić na smyczy, przychodzi jej to ze strasznym trudem, widać, że bardzo się stresuje i nie czuje się bezpiecznie. Powinna trafić do osoby cierpliwej, mającej świadomość, że sunia nie należy do "najłatwiejszych" zwierząt i trzeba nad nią popracować. A nagroda za taki wysiłek jest nie do opisania. Naprawdę warto! Sawa jest już po zabiegu sterylizacji. Kontakt: Schronisko dla Bezdomnych Zwierząt w Koninie ul. Gajowa 7a tel /63/ 243 80 38 lub p.Marta 513-252-632 email: ag@schronisko.konin.pl Quote
Karolcia_ko5 Posted November 14, 2011 Posted November 14, 2011 Jedyna nie ma szczęścia z całego rodzeństwa - wciąż w schronisku. . Quote
Ag_konin Posted November 25, 2011 Author Posted November 25, 2011 Uczymy się bezstresowego chodzenia na smyczy, obrożę już ma od jakiegoś czasu na stałe, czas nauczyć ją, że jakiś sznur ją trzyma jeszcze. Trzymajcie kciuki. Quote
Ag_konin Posted December 5, 2011 Author Posted December 5, 2011 Sawuchna śliczna w górę! Nie mogę pojąć dlaczego taka prześliczna, czujna, wrażliwa i kochana sunia siedzi tyle lat w schronie... Quote
Ag_konin Posted December 10, 2011 Author Posted December 10, 2011 Śliczna, zabawowa i radosna sunia czeka! Quote
Ag_konin Posted December 19, 2011 Author Posted December 19, 2011 Zakochałam się w tej suni, po tylu latach znajomości... Taka urocza, nieśmiała ślicznotka tyle lat w schronie... http://tablica.pl/oferta/od-szczeniaka-w-schronisku-4-letnia-sawa-czeka-na-nowy-dom-IDA2xL.html Quote
wollygator Posted December 27, 2011 Posted December 27, 2011 Sawa i Dżoker: [video=youtube;Qtv8BW2HC-k]http://www.youtube.com/watch?v=Qtv8BW2HC-k[/video] Quote
Ag_konin Posted January 1, 2012 Author Posted January 1, 2012 Nikt do Ciebie ślicznotko nie zagląda? W górę! Quote
Ag_konin Posted January 4, 2012 Author Posted January 4, 2012 Podrzucę Sawunię, Krawcu pojechał do hotelu, więc najwyższy czas się Tobą zająć mała :) Quote
Ag_konin Posted January 16, 2012 Author Posted January 16, 2012 Jest ciężko, ale się nie poddamy ;) Quote
Ag_konin Posted February 6, 2012 Author Posted February 6, 2012 Ślicznotka tak daleko? W górę! :) Quote
M_mm Posted February 14, 2012 Posted February 14, 2012 (edited) Do góry. ;) Edited February 18, 2012 by M_mm Quote
Ag_konin Posted February 17, 2012 Author Posted February 17, 2012 Wpadłam podrzucić ślicznotkę :) Quote
Pyrdka Posted February 18, 2012 Posted February 18, 2012 I ja przybiegłam do Sawy. śliczna jest. MoZe wydarzenie na fb zróbcie. Quote
Ag_konin Posted March 21, 2012 Author Posted March 21, 2012 Moja ślicznotka... Przepiękna jest! Mam nadzieję, że niedługo zobaczycie nowe fotki ze spacerów Quote
Recommended Posts