ingridr Posted January 10, 2004 Posted January 10, 2004 Mam pytanko :D We wrześniu stawiłam sie w ZK celem wyrobienia rodowodu mojej Dumie! Wpłaciłam 120 zl (czy cuś takiego) i baaardzo "miła" pani powiedziala mi, że pod odbiór mam się stawić w grudniu! Hmmmm...grudzień minął i tak się złożyło, że nie dotarłam do ZK w grudniu (godziny otwarcia ZK kolidują z moimi godzinami pracki). I teraz pytanko: :D Grozi jakaś kara za "nieterminowe" odebranie rodowodu? :D Bo ta kobitka w ZK wyglądała dość groźnie :lol: I do kiedy trzeba wpłacać roczną składkę? (chyba 40zl) Quote
Ninna Posted January 11, 2004 Posted January 11, 2004 Nic ci nie grozi :wink: Mozesz sobie odebrac ten rodowód kiedy chcesz. Składka kosztuje 44zł. Quote
briards Posted January 11, 2004 Posted January 11, 2004 a nie przysla ci tego rodowodu? mi przyslali Quote
ingridr Posted January 11, 2004 Author Posted January 11, 2004 Pewnie nie przyślą...na pewno chcieliby zwrotu za znaczek pocztowy :lol: Quote
nice_girl Posted January 11, 2004 Posted January 11, 2004 Ja płaciłam 125 zł i za dwa miesiące po wpłacie przysłali mi rodowód i żadnego znaczka nie chcieli :roll: Quote
Dzidtka_Gl Posted January 11, 2004 Posted January 11, 2004 raczej nie wyslą, bo kierownik sekcji przed wydaniem rodowodu może chcieć zobaczyć psa Quote
nice_girl Posted January 11, 2004 Posted January 11, 2004 raczej nie wyslą, bo kierownik sekcji przed wydaniem rodowodu może chcieć zobaczyć psa :o :o :o Mi nie robili żadnego problemu, moze dlatego ,że moja jest z tego związku w którym wyrabiałam jej rodowód Quote
Dzidtka_Gl Posted January 11, 2004 Posted January 11, 2004 mi też nie robili :) ale jak ja prowadziłam sekscje to nigdy nie wydałam rodowodu nie widząc psa, zreszta taki miałam "nakaz" Quote
nice_girl Posted January 11, 2004 Posted January 11, 2004 Tyle ,że przewodnicząca sekcji widziała moją sukę na przeglądzie Quote
Carie Posted January 12, 2004 Posted January 12, 2004 Ja też czekam od września i nic , wiem tylko że jak kiedyś przyślą mi pismo o odbiór rodowodu to bez psa nie mam co przychodzić Quote
ingridr Posted January 12, 2004 Author Posted January 12, 2004 Widzę, że co związek, to i inne obyczaje :lol: U mnie pani na pytanie "czy muszę przyjść z piesą" stwierdziła: "a po co?" :lol: :lol: Quote
Ninna Posted January 13, 2004 Posted January 13, 2004 U nas tez nikt nikogo nie pyta o psa,rodowod odbiera sie w sekretariacie i tyle. Quote
agamblu Posted January 13, 2004 Posted January 13, 2004 Ja kilka dni temu zlozylam metryczke i czekam na rodowod. Zaplacilam 100zl - razem ze skladka za 2004. Pani poinformowala mnie ze listem poleconym dostane informacje o tym ze mam sie zglosic po odbior rodowodu. Po sam rodowod musze sie zglosic z psem. Zobaczymy jak to bedzie w praktyce... Quote
Agappe Posted January 15, 2004 Posted January 15, 2004 W wwa też trzeba się stawić z psem, chyba, że został wcześniej wystawiany i oceniany, to wtedy nie ma problemu.. a co do samego rodowodu... tu jeździłam 3 razy do związku żeby łaskawie dokładnie przepisali przodków mojej suńki.. Anaty matka, babka, prababka i praprababka były według naszego rodowodu jedną i tą samą suką.. A odebrać rodowód musiałam osobiście.. Quote
Recommended Posts