Prince Posted May 2, 2012 Author Posted May 2, 2012 No i znowu to samo...problem z kupkami u obu psiaków. Znowu zaczął się równocześnie. Raz kupki są dobre ale błyszczące, a raz ze śluzem. Dodam, że na bieżącą badamy kał, ostatnim razem chyba dwa tygodnie temu i nic. Zero robali. Zatem co to może być? Chyba czeka nas metronidazol a to dla mnie najgorsza opcja. Metro.., żeby wybić ewentualne bakterie, które są w jelicie. Lamblii nie podejrzewamy bo była już parokrotnie sprawdzana. Czy macie jakieś doświadczenie z tym lekiem? Jak długo Wasze psy brały ten lek i czy im nie zaszkodził? Quote
gryf80 Posted May 2, 2012 Posted May 2, 2012 tak mam dosc spore doswiadczenie jesli chodzi o metronidazol.mój pies miał labliozę.stosował go przez miesiąc(4-miesięczny wtedy szczenior),łącznie z osłonowymi na watrobe i raz na 2 tyg kontrola biochemiczna(transaminazy).nie miał efektów ubocznych(pies). Quote
Prince Posted May 9, 2012 Author Posted May 9, 2012 Zrobiliśmy badanie krwi. Tylko próby wątrobowe (przed podaniem metronidazolu) i lipazę. I okazało się, że u obu psiaków lipaza jest zaniżona. Znowu wracamy do Gastro Intestinal. I będziemy robić dalsze badania. Bo chyba z trzustką jest coś nie tak. I to u obu psów naraz. Szukamy nadal przyczyny. Jeśli ktoś zetknął się z podobnym przypadkiem bardzo proszę o informację. Quote
Recommended Posts