drachena Posted November 12, 2011 Posted November 12, 2011 Witajcie :) Na dogo już trochę jestem czas, więc chyba pochwalić się swoim 'białkiem' :cool3: Lusia (vel Parówa, Lusiława, Klusia, Meniątko, Rondel, terrorysta) Lusia ma już za sobą 9 lat. Najlepiej pasuję do niej określenie mały terrorysta :evil_lol: Mamy masę poważnych problemów za sobą... Z naciskiem za sobą. Lusia jest psem który wymagał ode mnie ogromnej wiedzy, cierpliwości, wyczucia, by życie z nia wyglądało tak jak obecnie. Wiele mnie nauczyła i po niej chyba nic mnie już w pracy z psami nie zdziwi :) Trochę obiedence'ujemy, z naciskiem na trochę, bo wolę bardziej dynamiczne sporty, z tego względu też ćwiczymy agi w miarę możliwości mojego kudłacza. Mam psa bardzo chętnego do pracy i nauki nowych rzeczy więc ciągle męczymy sztuczki :razz: Lusia umie już: *siad *leżeć *zostań *równaj *poproś vel. wiewióra *stój *chodź *czekaj *wejdź *zejdź *ooooo(krąż) *oprzyj się *kółko *hop *tunel ;) *łapa *druga łapa *zamknij (szufladę, drzwi itp.) *otwórz (drzwi, itp.) *podrap *ence pence w której ręce *do szafy Więcej sztuczek nie pamiętam. Po za tym Lusia wiedzie żywot szczęśliwego psa (tak mi się przynajmniej wydaję :roll:) Parę zdjątek na początek: A tak sobie śpimy :lol::lol::lol: Tak sobie po drzewach chodzimy :shake::-o:roll: Na razie to tyle, jutro jedziemy na kilkugodzinny wyjazd do lasu, to zalejemy galerię fociszami ;) Quote
drachena Posted November 12, 2011 Author Posted November 12, 2011 Oprócz tego Lusia ma też galerię na forum kynologia i border collie fora :) Quote
Herrouash Posted November 13, 2011 Posted November 13, 2011 Cudna. A jak ty skłoniłaś swojego psa, aby wlazł na drzewo, to w to nie wnikam XD Quote
Riven Posted November 13, 2011 Posted November 13, 2011 Cudny białasek :) a zdjęcie na drzewie genialne!!! Quote
drachena Posted November 14, 2011 Author Posted November 14, 2011 Oo zrobiłaś też na dogo galerie :smile: A no ;) Cudna. A jak ty skłoniłaś swojego psa, aby wlazł na drzewo, to w to nie wnikam XD To zdjęcie akurat było zrobione kiedy dałam psu komendę 'wejdź' na drzewo, Białko weszło na drzewo, ale postanowiło mi pokazać jak bardzo ono na to drzewo wchodzi i weszła prawie, że na samą górę O_O. Ale już nie chodzimy po drzewach. Cudny białasek :smile: a zdjęcie na drzewie genialne!!! W imię białaska, który właśnie leży kołami do góry na łóżku - dziękuje ;) Quote
darii_iia Posted November 14, 2011 Posted November 14, 2011 Jak na 9 lat, to mała świetnie się trzyma. :) Śliczna jest i jaka mądra. ;) My też ćwiczymy agility, śiwetny sport. :) Quote
drachena Posted November 14, 2011 Author Posted November 14, 2011 Na razie tylko parę ;) Reszta jutro ;) Nauka wzywa ;) Quote
catie Posted November 14, 2011 Posted November 14, 2011 Świetne fotki :) I gdzie byliście w tym lesie? Quote
Maalwi Posted November 15, 2011 Posted November 15, 2011 Dzień doberek porannie :) Fotki cudowne, świetny aparat, widze :) Uwielbiam po prostu takie fotki!: https://lh4.googleusercontent.com/-qzfZ81SBJFE/TsFg6bIVwtI/AAAAAAAAARg/ZNQWxpIPovY/s1024/TSF_5310.jpg Quote
Finnigan Posted November 20, 2011 Posted November 20, 2011 Cudne masz to futrzątko :) Pies w lesie to szczęśliwy pies :) Quote
Yuveza Posted November 26, 2011 Posted November 26, 2011 no to wypada mi zawitac w waszej galerii :D Quote
KasiaOliwia Posted December 29, 2011 Posted December 29, 2011 Witam :) Wspaniałe zdjęcia! Uwielbiam westie :loveu: Będę zaglądać :) Quote
Natalia&Cody Posted January 28, 2012 Posted January 28, 2012 Lusia jest śliczna. :loveu: Jest taka słodka, że tylko pozazdrościć takiej Westuni. :D Quote
Anecioreczek Posted January 29, 2012 Posted January 29, 2012 powiem Ci, że wcale nie wygląda na 9 lat.. dałabym jej max.. 5.. https://lh6.googleusercontent.com/-cXQnLeqF1wo/TvT1pXEk42I/AAAAAAAAAPM/4zO5MGRZwhc/s1024/TOM_6545.jpg Księżna i jej królestwo :) :D Quote
Recommended Posts