Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

lilk_a napisał(a):

smarowanie łap jest ok , ale faktycznie tylko wazeliną i nie na spacery po ulicach gdzie jest sól , w takim wypadku najlepiej po przyjściu do domu wymyć psu łapy zimną wodą wysuszyć i dopiero posmarować wazeliną , czy kremem w witaminami

nie smaruje wazeliną łap. W tej chwili nie pamiętam nazwy, ale byla to maść za 3zł na odmrożenia w aptece.

po spacerze, smarowanie łap w domu - odpada u nas całkowicie.

• Replies 53
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

motylek1007 napisał(a):
nie smaruje wazeliną łap. W tej chwili nie pamiętam nazwy, ale byla to maść za 3zł na odmrożenia w aptece.

po spacerze, smarowanie łap w domu - odpada u nas całkowicie.

chyba wiem jaka , maść ochronna z witaminą a , jest bardzo dobra i skuteczna
ja smaruję nawet zwykłą wazeliną , szybko się wchłania i poduszki łap od razu jakby fajniejsze , zresztą profilaktycznie smaruję poduchy mojej suni też przez cały rok raz czy dwa razy w tygodniu kremem z nagietka :)

Posted

Ja mojego psa ubieram zimą właściwie na każdy spacer. Kurtkę sciągam, gdy biega i ma możliwość rozgrzania się, poczym, gdy znów przechodzmy na "tryb spaceru", to kurtkę zakładam ponownie. Nie wyobrażam sobie, nie mieć żadnego ubrania dla niego i np. przy -20 spacerować kilka godzin po górach, bo tu nawet kurtka to za mało... teraz na takie wypady mamy dodatkowo kombinezon, no i oczywiście wazelina zawsze w kieszeni i częste smarowanie łap.

Posted

Ja swoim psiakom smaruję tylko łapy, nic poza tym. Labradory mają gęstą sierść i bogaty podszerstek, mój koondel w ubranku nie chce się ruszyć i potrafi kłapnąć zębami o to ;)

Posted

Mój nie ma nic przeciwko ubieraniu, zmarzluch z niego poprostu i cieszy się na widok ubranka i nawet śpi w polarze, a jak go nie ubiorę, to budzi mnie kilka razy w nocy, żeby go przykryć, także wolę go już ubrać.

Posted

U mnie smarowanie na spacer nie ma specjalnego sensu, bo jesienią-zimą uaktywnia nam się malassezia, i tak czy siak po kazdym spacerze pies ma płukanie i odkażanie łap, i pudrowanie propolisem...

Posted

Tak - niestety, i nieubieranych, ale to raczej zaniedbane, źle wyglądające psy, prawdopodobnie z problemami zdrowotnymi. Wszystkie zadbane ttb jakie znam i widziałam, śpią w domu.

Posted

Ja rzadko spotykam TTB zimą ubrane w kombinezonik co mnie przeraża, przecież ta mini sierść nie chroni ich przed zimnem. Jeden facet tylko na moim osiedlu ubiera psa w moro kombinezonik.

Posted

[quote name='gryf80']czy spotkaliście sie osobiście z trzymaniem ttb-ów na dworze przez okragły rok w naszej strefie klimatycznej?jeśli tak czy były zimą ubierane w kubraki?

In z niebieskiego forum swoje psy trzyma zimą na dworze, ale z tego mi pisała to mają mega budy i też mają kurtki zimowe.

My się w tym roku lansujemy by Caball

Posted

Derka jest szyta na wymiar. Forma kamizelki (wkładana przez głowę), kołnierz, dłuższa w grzbiecie (dlatego się marszczy) i długa klapa pod brzuchem to tylko i wyłącznie mój wymysł. Teraz tylko troszkę żałuję, że nie wpadłam wcześniej na pomysł małej kieszonki. Tu działa zasada klient nasz pan, co wymyśli to uszyjemy ;)

Posted

Dzięki :) Już wiem, czemu nie mogłam wygooglować, wpisywałam "ubranka caball", a nie derki :)

Zakup wdzianka dla ttb to wyzwanie, bo nie dość, że 90% ubranek jest robionych na malutkie pieski, to jeszcze bullowate są "niewymiarowe" i to co dobre na długość, jest zwykle za kuse ;)
I widzę nawet moro robią, TZ będzie wniebowzięty, bo on nawet na nasze obecne czarne wdzianko z króliczkiem playboya nosem kręcił ;)
Btw gdyby w necie można było dostać jakieś fajne stylowe np. punkowe wdzianka dla psów, to pewnie musiałabym założyć swojemu psu osobną szafę :evil_lol: no ale niestety (albo stety) w sieci dominują ubranka w stylu "słitaśnym" :p

Posted

O materiały trzeba pytać, bo większość zdjęć nie jest wstawiona na stronę.
Ja mam od nich już kurtkę przeciwdeszczową i jestem bardzo zadowolona. Solidne wykonanie i bardzo porządne materiały. Zimówka jest taka gruba, że mogłabym w niej uderzyć na Syberię. No i cena... 80zł jest śmiesznie niska ;) (cena zależy od długości grzbietu psa).

Posted

Moja psina (shitzu) uwielbia śnieg i mróz. Na spacerze potrafi usiąść na górze śniegu i siedzieć tak przez dłuuugi czas (aż Pani jej nie ściągnie, bo zimno). Aż dziwne, że jeszcze nie przymarzła :D Ubranek nie lubi ... może jej za ciepło?! ;D

Posted

Moja Kala uwielbia śnieg ale mrozu niestety już nie :roll: Już teraz przy temperaturze 0 stopni nie chce być na dworze dłużej niż 5 min :shake: podszerstek ma tylko na karku i troche na tyłku :razz: Kilka razy mi się przeziębiła tak więc ruda śmiga w ubrankach :p Ubranka robie jej sama bo w zoologach w mojej okolicy są same malutkie :shake: