iwcia93 Posted November 12, 2011 Posted November 12, 2011 ID: 1314 imię: Aza płeć: suka wiek: 2 lata wielkość: duża szczepienie: TAK (wścieklizna) sterylizacja: TAK dom: nie ma wymogów mieszkaniowych dzieci i os. starsze: nie sprawdzono, nie lubi obcych inne zwierzęta: niekonfliktowa poza boksem przeznaczenie: przyjaciel rodziny, mimo że nie przepada za obcymi raczej nie nadaje sie do pilnowania (chowa się, gdy obcy wchodzi na jej teren), psi sportowiec charakter: Aza to bardzo młoda suczka po przejściach. Z początku w ogóle nie mogła odnaleźć się w nowej sytuacji, jaką było dla niej przybycie do schroniska. Zlękniona i wystraszona chowała się lub siedziała w bezruchu przez większość czasu. Po pewnym czasie z innym ‘odważnym’ kompanem z boksu (który swoją droga dalej jest dziki) zaczęła przejawiać agresję. Kiedy tylko została odseparowana na zabieg sterylizacji zaczęła się z nią praca. Obecnie Aza to bardzo żywiołowa i miła suczka. Jest bardzo usłucha i bardzo ładnie chodzi na smyczy, lecz równie dobrze można ją spuszczać. Z nieufnością podchodzi do osób obcych zarówno ludzi (zwłaszcza mężczyzn!) jak i psów. Na spacerach nie wykazuje agresji do psów ani do suk, w boksie sytuacja się nieco zmienia, gdyż wówczas potrafi podporządkować sobie inne, nawet większe od niej, psy. Aza uwielbia aportować, szczególnie w wodzie. Jest to nie tylko jej wielki atut, ale także z jednej strony mankament, gdyż sunia nałogowo oczekuje zabawy w aportowanie. Nie zależnie czy to patyk, butelka, frisbee czy piłka, wszystko nakręca ją tak samo. Potrafi prze pół godziny latać bez odpoczynku. Jest niezwykle energiczna. Aporty przynosi, potrafi je także oddać na komendę. Słucha się przewodnika, puszczona luzem nie ucieka. Na smyczy chodzi przy nodze, nie ciąga. Spuszczona szaleje z radości. Uwielbia kontakt z człowiekiem. Nadaje się do psiego sportu jak również jako towarzysz rodziny. Idealnym domem byłby dla niej ten z ogródkiem, gdyż Aza lubi sobie poszaleć Kontakt w sprawie adopcji: Wolontariuszka Iwona – 785960615 (dzwonić po 15) W pierszych dniach, zlękniona i przestraszona...:-( Przesiedziała tak dobry tydzień... Jeden z pierwszych spacerów Aport, to jest to !! :razz:: Quote
iwcia93 Posted November 12, 2011 Author Posted November 12, 2011 Aza w swoim żywiole :lol: Aza kocha przytulanki :cool3: [FONT=Comic Sans MS]BANERKI[/FONT]: Quote
agnieszka32 Posted November 12, 2011 Posted November 12, 2011 Iwcia, w jednym poście może być max 5 zdjęć (regulamin), bo mod się "przyczepi" ;) Quote
koelka Posted November 12, 2011 Posted November 12, 2011 Fajny psiak, trzeba będzie ją ogłaszać. Quote
Kajusza Posted November 13, 2011 Posted November 13, 2011 też jestem u Azy :-) ........... i widze, że dziewczyny mnie ubiegły - i z info o ilości zdjęć .... skzoda, żeby mod je pozamieniał w linki, ........i co do ogłoszeń. Trzeba napisac fajny tekst ogłoszeń i poogłaszać ją. na dogo to raczej domu nie znajdzie :-( Quote
koelka Posted November 16, 2011 Posted November 16, 2011 Dziewczyny, napiszcie tekst i wykupcie ogłoszenia na bazarku ogłoszeniowym. Bo taki fajny psiak, więc może ktoś ją wypatrzy. Quote
iwcia93 Posted December 13, 2011 Author Posted December 13, 2011 Aza została dzisiaj lub wczoraj adoptowana. w weekend postaram się to dogłębnie sprawdzić i dowiedzieć się gdzie trafiła. Nie wiem czy się cieszyć, bo nie wiem kto ją adoptował :( a był to pies z mega potencjałem... nie chcę aby ktoś go zmarnował. Mam nadzieje że jednak trafiła dobrze... Quote
Kajusza Posted December 13, 2011 Posted December 13, 2011 oby do jakiegoś fajnego domu ... a nie do budy :-( Daj Iwcia znać jak ustalisz gdzie mieszka. Quote
iwcia93 Posted December 17, 2011 Author Posted December 17, 2011 Aza jest w Drezdenku. Mam nadzieje że domek jednorodzinny bo adres tak wskazuje. Quote
Kajusza Posted December 17, 2011 Posted December 17, 2011 iwcia93 napisał(a):Aza jest w Drezdenku. Mam nadzieje że domek jednorodzinny bo adres tak wskazuje. aha, ja mam tam koleżankę, to mogę ją poprosić żeby poszła tam obejrzeć przez płot, czy czasem Aza na łańcuch nie trafiła. Quote
iwcia93 Posted December 17, 2011 Author Posted December 17, 2011 nie no łańcuch to na pewno nie, bo my nie wydajemy na łańcuch i zawsze się pytają gdzie pies będzie. Aczkolwiek musze porozmawiać z Arturem bo to on ją wydawał. Quote
Kajusza Posted December 17, 2011 Posted December 17, 2011 iwcia93 napisał(a):nie no łańcuch to na pewno nie, bo my nie wydajemy na łańcuch i zawsze się pytają gdzie pies będzie. Aczkolwiek musze porozmawiać z Arturem bo to on ją wydawał. A jaką masz gwarancje, że ludzie mówią prawdę? Quote
iwcia93 Posted December 17, 2011 Author Posted December 17, 2011 Ludzie często mówią wpierw gdzie pies będzie a dopiero potem mówimy że jeśli na łańcuch trafi a ktoś to sprawdzi to go zabiorą i ludzie albo rezygnują albo się decydują na adopcję. Poza tym to nie wioska więc mam nadzieje że łańcucha nie będzie . Zawsze można sprawdzić... Quote
Kajusza Posted December 17, 2011 Posted December 17, 2011 iwcia93 napisał(a):....... Zawsze można sprawdzić... dlatego napisałam, żeby ta moja koleżanka tam podeszła zobaczyć ;-) TOZ tak sam z siebie, raczej do Drezdenka nie pojedzie.... Quote
Kajusza Posted December 20, 2011 Posted December 20, 2011 moja koleżanka podeszła zobaczyć jak Aza mieszka .... widziała jak sobie biega po podwórku, nie jest na łańcuchu, cały teren ogtodzony, ma duże podwórko do dyspozycji, to chyba nie jest najgorzej :-) Quote
Recommended Posts