Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

ID: 1314
imię: Aza
wielkość: duża
szczepienie: TAK (wścieklizna)
sterylizacja: TAK

dom: nie ma wymogów mieszkaniowych
dzieci i os. starsze: nie sprawdzono, nie lubi obcych
inne zwierzęta: niekonfliktowa poza boksem
przeznaczenie: przyjaciel rodziny, mimo że nie przepada za obcymi raczej nie nadaje sie do pilnowania (chowa się, gdy obcy wchodzi na jej teren), psi sportowiec

charakter:
Aza to bardzo młoda suczka po przejściach. Z początku w ogóle nie mogła odnaleźć się w nowej sytuacji, jaką było dla niej przybycie do schroniska. Zlękniona i wystraszona chowała się lub siedziała w bezruchu przez większość czasu. Po pewnym czasie z innym ‘odważnym’ kompanem z boksu (który swoją droga dalej jest dziki) zaczęła przejawiać agresję. Kiedy tylko została odseparowana na zabieg sterylizacji zaczęła się z nią praca. Obecnie Aza to bardzo żywiołowa i miła suczka. Jest bardzo usłucha i bardzo ładnie chodzi na smyczy, lecz równie dobrze można ją spuszczać. Z nieufnością podchodzi do osób obcych zarówno ludzi (zwłaszcza mężczyzn!) jak i psów. Na spacerach nie wykazuje agresji do psów ani do suk, w boksie sytuacja się nieco zmienia, gdyż wówczas potrafi podporządkować sobie inne, nawet większe od niej, psy. Aza uwielbia aportować, szczególnie w wodzie. Jest to nie tylko jej wielki atut, ale także z jednej strony mankament, gdyż sunia nałogowo oczekuje zabawy w aportowanie. Nie zależnie czy to patyk, butelka, frisbee czy piłka, wszystko nakręca ją tak samo. Potrafi prze pół godziny latać bez odpoczynku. Jest niezwykle energiczna. Aporty przynosi, potrafi je także oddać na komendę. Słucha się przewodnika, puszczona luzem nie ucieka. Na smyczy chodzi przy nodze, nie ciąga. Spuszczona szaleje z radości. Uwielbia kontakt z człowiekiem. Nadaje się do psiego sportu jak również jako towarzysz rodziny. Idealnym domem byłby dla niej ten z ogródkiem, gdyż Aza lubi sobie poszaleć

Kontakt w sprawie adopcji:
Wolontariuszka Iwona – 785960615 (dzwonić po 15)

W pierszych dniach, zlękniona i przestraszona...:-(
Przesiedziała tak dobry tydzień...

Jeden z pierwszych spacerów

Aport, to jest to !! :razz::

Posted

też jestem u Azy :-) ........... i widze, że dziewczyny mnie ubiegły - i z info o ilości zdjęć .... skzoda, żeby mod je pozamieniał w linki, ........i co do ogłoszeń. Trzeba napisac fajny tekst ogłoszeń i poogłaszać ją. na dogo to raczej domu nie znajdzie :-(

• 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
Posted

Aza została dzisiaj lub wczoraj adoptowana.
w weekend postaram się to dogłębnie sprawdzić i dowiedzieć się gdzie trafiła.
Nie wiem czy się cieszyć, bo nie wiem kto ją adoptował :(
a był to pies z mega potencjałem... nie chcę aby ktoś go zmarnował.
Mam nadzieje że jednak trafiła dobrze...

Posted

iwcia93 napisał(a):
Aza jest w Drezdenku. Mam nadzieje że domek jednorodzinny bo adres tak wskazuje.

aha, ja mam tam koleżankę, to mogę ją poprosić żeby poszła tam obejrzeć przez płot, czy czasem Aza na łańcuch nie trafiła.

Posted

nie no łańcuch to na pewno nie, bo my nie wydajemy na łańcuch i zawsze się pytają gdzie pies będzie. Aczkolwiek musze porozmawiać z Arturem bo to on ją wydawał.

Posted

iwcia93 napisał(a):
nie no łańcuch to na pewno nie, bo my nie wydajemy na łańcuch i zawsze się pytają gdzie pies będzie. Aczkolwiek musze porozmawiać z Arturem bo to on ją wydawał.

A jaką masz gwarancje, że ludzie mówią prawdę?

Posted

Ludzie często mówią wpierw gdzie pies będzie a dopiero potem mówimy że jeśli na łańcuch trafi a ktoś to sprawdzi to go zabiorą i ludzie albo rezygnują albo się decydują na adopcję. Poza tym to nie wioska więc mam nadzieje że łańcucha nie będzie . Zawsze można sprawdzić...

Posted

iwcia93 napisał(a):
....... Zawsze można sprawdzić...

dlatego napisałam, żeby ta moja koleżanka tam podeszła zobaczyć ;-) TOZ tak sam z siebie, raczej do Drezdenka nie pojedzie....

Posted

moja koleżanka podeszła zobaczyć jak Aza mieszka .... widziała jak sobie biega po podwórku, nie jest na łańcuchu, cały teren ogtodzony, ma duże podwórko do dyspozycji, to chyba nie jest najgorzej :-)