beata_65 Posted November 12, 2011 Posted November 12, 2011 Witam erdecznie, mój piesek yorczek , wiek 7,5 roku zachorował na niewydolność nerek. Wyniki są paskudne- kreatynina 260, a mocznik 46. Co robić leki mało dają. Dializy tylko w lublinie od wagi psa 10 kg, a ja mieszkam w bydgoszczy. Jak go ratować? Czy może ktoś słyszał o przeszczepach nerek gdzie takie robią i ile to kosztuje? Quote
musiaczek Posted November 12, 2011 Posted November 12, 2011 beata_65 napisał(a):Witam erdecznie, mój piesek yorczek , wiek 7,5 roku zachorował na niewydolność nerek. Wyniki są paskudne- kreatynina 260, a mocznik 46. Co robić leki mało dają. Dializy tylko w lublinie od wagi psa 10 kg, a ja mieszkam w bydgoszczy. Jak go ratować? Czy może ktoś słyszał o przeszczepach nerek gdzie takie robią i ile to kosztuje? a w jakiej lecznicy powiedzieli ze tylko lublin?mieszkam w bydgoszczy kiedys moj pies mial podwyzszone parametry nerkowe i dialize chcieli zrobic mi w lecznicy tu w bydgoszczy Quote
gryf80 Posted November 13, 2011 Posted November 13, 2011 kreatynina w jakich wartościach,?g/dl?czy mmol /l? nie słyszłam żeby wykonywali gdziekolwiek przeszczep nerek.spróbuj najprostszych rzeczy-rubenal,"płukania"czyli wlewy dożylne płynów,ale decyzja nalleży oiczywiście do ciebie i do twoich wetów. Quote
musiaczek Posted November 13, 2011 Posted November 13, 2011 beata_65 napisał(a):Witam erdecznie, mój piesek yorczek , wiek 7,5 roku zachorował na niewydolność nerek. Wyniki są paskudne- kreatynina 260, a mocznik 46. Co robić leki mało dają. Dializy tylko w lublinie od wagi psa 10 kg, a ja mieszkam w bydgoszczy. Jak go ratować? Czy może ktoś słyszał o przeszczepach nerek gdzie takie robią i ile to kosztuje? dzis odebralam wyniki i moja sunia ma podwyzszona kreatynine. zaczynamy wlewy zeby oczyscic nerki, dzis sama robilam jej w domu.jesli chcesz namiary na klinike ktora dobrze poprowadzi pieska chetnie sluze Quote
gryf80 Posted November 14, 2011 Posted November 14, 2011 jeśli to w umolach to wynik nie jest taki straszny.do niewydolności jeszcze trochę mu brakuje. Quote
Recommended Posts