arabiansaneta Posted December 7, 2011 Posted December 7, 2011 A gdyby spróbować obrożę antyszczekową? Tylko nie wiem, czy z takim małym pieskiem to by wyszło. Na wątku amstafki Dory, która znalazła bardzo kochający dom, jej obecni właściciele próbowali tego z powodzeniem. Quote
Ewanka Posted December 7, 2011 Author Posted December 7, 2011 [quote name='malagos']Żałuję, ze nie mogę wziąć Kikuni, bo w naszym przypadku szczekanie to najmniejszy problem - ale wróciła z adopcji Tika, i to jest problem.... Małgoś, wiem że Kika miałaby u Ciebie jak w raju i profesjonalna opieka wet w pobliżu ;) co przy wieku naszej suni, jest nie bez znaczenia. Dzięki, że nas odwiedziłaś i polecamy się na przyszłość :) [quote name='jaanna019']Słuchajcie na razie moja Julka jest chora i ma zwolnienie, siedzi w domu więc Kika nie zostaje sama. Będziemy próbować ją oduczyć szczekania, może kenel klatka pomoże. Sytuacja jest ciężka ale powalczymy. Przeprowadzka nie musi być już i natychmiast. Oj, gdyby tak się udało oduczyć małą tego samotnego szczekania, to byłoby najlepsze rozwiązanie :) Bez stresu, bez dodatkowych koszów transportu itd. itp. Postarajcie się dziewczyny - Ania i Julka, macie nasze pełne poparcie :loveu: [quote name='arabiansaneta']A gdyby spróbować obrożę antyszczekową? Tylko nie wiem, czy z takim małym pieskiem to by wyszło. Na wątku amstafki Dory, która znalazła bardzo kochający dom, jej obecni właściciele próbowali tego z powodzeniem. Znam tę metodę, wiem, że do większych psów jest stosowana z wielkim powodzeniem, ale ma też przeciwników. Nie wiem, czy nasza starowinka by to zaakceptowałą, choć podobno można ustawić obrożę tak , że wysyła minimalne impulsy, a skutecznie odwraca uwagę psiaka od szczekania. Ciotki fundatorki i opiekunki Kikuni :) - co sądzicie w sprawie obroży antyszczekowej? Quote
jaanna019 Posted December 7, 2011 Posted December 7, 2011 A są takie maleńkie obroże antyszczekowe? Quote
Ewanka Posted December 7, 2011 Author Posted December 7, 2011 Przypuszczam, że są wszystkie rozmiary, jak powszechnie wiadomo, często małe psiaki są bardziej hałaśliwe niż duże ;) znalazłam coś takiego, ale ceny powalają na kolana :( http://www.innotek.com.pl/obroze-dodatkowe-cat-6.aspx no tu już troszkę lepiej ... http://www.easypet.pl/cat-113.aspx chyba chodzi dokładnie o TO: http://www.easypet.pl/cat131-id25-obroza-antyszczekowa-ultradzwiekowa-iki-sonic.aspx Quote
Vicky62 Posted December 7, 2011 Posted December 7, 2011 Ta chyba najlepsza bedzie dla tak małego psa...moze warto wypróbować http://www.easypet.pl/cat131-id25-ob...iki-sonic.aspx Quote
temikotka Posted December 7, 2011 Posted December 7, 2011 [quote name='jaanna019']Słuchajcie na razie moja Julka jest chora i ma zwolnienie, siedzi w domu więc Kika nie zostaje sama. Będziemy próbować ją oduczyć szczekania, może kenel klatka pomoże. Sytuacja jest ciężka ale powalczymy. Przeprowadzka nie musi być już i natychmiast.[/QUOTE] Czyli na razie czekamy? Faktycznie na razie spróbujcie jakoś nad nią popracować, próbowałaś wychodzić na chwilkę z domu i nagradzać małą jak się grzecznie zachowuje?Stopniowo po odrobince wydłużać ten czas, może dać jej coś super atrakcyjnego zeby się zajęła? Z tą obrożą dobrze się zastanówcie, nie wiem czy to jest tak do końca humanitarne :( Jak już wszystkie metody zawiodą to mała może do mnie jechać. Jedna rzecz mnie tylko jeszcze martwi, ta niewiadoma sterylka, bo mój pies jest niekastrowany, zawsze oczywiścię mogę psy rozdzielić ale jak ona nie moze zostawać sama to byłoby to ciężkie.A co lekarz sądzi o tej sterylce i wycięciu guzków? Quote
jaanna019 Posted December 7, 2011 Posted December 7, 2011 [quote name='temikotka']Czyli na razie czekamy? Faktycznie na razie spróbujcie jakoś nad nią popracować, próbowałaś wychodzić na chwilkę z domu i nagradzać małą jak się grzecznie zachowuje?Stopniowo po odrobince wydłużać ten czas, może dać jej coś super atrakcyjnego zeby się zajęła? Z tą obrożą dobrze się zastanówcie, nie wiem czy to jest tak do końca humanitarne :( Jak już wszystkie metody zawiodą to mała może do mnie jechać. Jedna rzecz mnie tylko jeszcze martwi, ta niewiadoma sterylka, bo mój pies jest niekastrowany, zawsze oczywiścię mogę psy rozdzielić ale jak ona nie moze zostawać sama to byłoby to ciężkie.A co lekarz sądzi o tej sterylce i wycięciu guzków? właśnie o to chodzi, żeby była furtka bezpieczeństwa. Ja zawalczę o Kikunię z całych sił, ale na wszelki wypadek musimy mieć zabezpieczenie. Rozmawiałam do tej pory z jednym wetem na temat jej zabiegów, powiedział, że zęby koniecznie ale co do guzów i sterylki to na 100% nie zgodzi się rozbić tego razem z zębami - zbyt duże ryzyko zakażeniem bakteryjnym od zębów, ale mówił że on by rozważył czy usunięcie guzków i sterylka faktycznie przedłużą i polepszą jej życie czy odwrotnie. Porozmawiam jeszcze z innym wetem, a jak trzeba to nawet z kilkoma żeby tylko podjąć właściwą decyzję. Nagradzanie za spokój się nie uda bo ona szczeka jak tylko zamknę drzwi ani chwili nie jest cicho więc nie mam jak wydłużać czasu jej spokojnej samotności. Spróbujemy z kenelem, obroża antyszczekowa nie razi psa prądem, jest humanitarna, jest też pomysł na kaganiec antyszczekowy http://sklep.wesolalapka.pl/HUSHER-kaganiec-antyszczekowy.html Strasznie drogie te akcesoria. Quote
Ewanka Posted December 7, 2011 Author Posted December 7, 2011 Dziękujemy temikotko za chęć pomocy Kikuni :loveu::loveu::loveu: Cały czas mam nadzieję, że Ania przekona Kikę, żeby jednak nie szczekała ;) Akcesoria niestety bardzo drogie, na dzień dzisiejszy mamy 123 zł i żadnych nadziei na więcej :roll: Ciotki, rozsyłajcie zaproszenia na wątek, z prośbą o grosiki, a najlepiej o całe wory $$$, na naszą kochaną babulinkę :p Edit: Teraz sobie uświadomiłam, że jak mojemu psu zakładany kantarek, to on przestaje szczekać, jest cichutki jak aniołek. Kantarek jest z miękkiej taśmy i może w nim swobodnie pić wodę. Może to na początek, oczywiście nie na 8 h, ale na próbę na krótko ??? Quote
jaanna019 Posted December 7, 2011 Posted December 7, 2011 Też się nad tym zastanawiałam, nad kantarkiem. Poszukam czy mam taki maleńki ;) Edit. nie mam ale mam to http://www.chh.pl/produkty/78136/OBROZA_ANTYSZCZEKOWA_ULTRASONIC Quote
temikotka Posted December 7, 2011 Posted December 7, 2011 [quote name='jaanna019']właśnie o to chodzi, żeby była furtka bezpieczeństwa. Ja zawalczę o Kikunię z całych sił, ale na wszelki wypadek musimy mieć zabezpieczenie. Rozmawiałam do tej pory z jednym wetem na temat jej zabiegów, powiedział, że zęby koniecznie ale co do guzów i sterylki to na 100% nie zgodzi się rozbić tego razem z zębami - zbyt duże ryzyko zakażeniem bakteryjnym od zębów, ale mówił że on by rozważył czy usunięcie guzków i sterylka faktycznie przedłużą i polepszą jej życie czy odwrotnie. Porozmawiam jeszcze z innym wetem, a jak trzeba to nawet z kilkoma żeby tylko podjąć właściwą decyzję. Nagradzanie za spokój się nie uda bo ona szczeka jak tylko zamknę drzwi ani chwili nie jest cicho więc nie mam jak wydłużać czasu jej spokojnej samotności. Spróbujemy z kenelem, obroża antyszczekowa nie razi psa prądem, jest humanitarna, jest też pomysł na kaganiec antyszczekowy http://sklep.wesolalapka.pl/HUSHER-kaganiec-antyszczekowy.html Strasznie drogie te akcesoria. też nie wiem jak z tym wycinaniem guzków. Miałam kiedyś sukę ze schroniska, wycięliśmy jej guzki razem ze sterylką, pożyła tylko pół roku, miała przerzuty do płuc :( Nie wiem co w przypadku Kiki będzie najlepsze, faktycznie najlepiej skonsultuj to z jakimś innym wetem. Quote
Vicky62 Posted December 7, 2011 Posted December 7, 2011 Na allegro cena takiej jak podałaś Jaanna jest taka http://allegro.pl/antyszczek-obroza-antyszczekowa-baterie-i1956999406.html Nie wiem tylko czy nie za duża na Kikunię, ta jest chyba najmniejsza:p Jeśli chodzi i guzki to moja 12 letnia pudelka, również po wycięciu guzków żyła pół roku ...przeżuty do płuc.Może prześwietlić sunię i sprawdzić czy płuca są ok. pierwszym objawem guzów w płucach jest kaszel. Quote
jaanna019 Posted December 7, 2011 Posted December 7, 2011 [quote name='Vicky62']Na allegro cena takiej jak podałaś Jaanna jest taka http://allegro.pl/antyszczek-obroza-antyszczekowa-baterie-i1956999406.html Nie wiem tylko czy nie za duża na Kikunię, ta jest chyba najmniejsza:p Taką właśnie mam w domu. Kiedyś kupiłam jak moja Kyra szczekała zostawiana w domu ale nie koniecznie podziałała obroża, bo feromony też stosowałam. Zrobiłyśmy małą próbę. Kice złożyłam kaganiec Pitka, zostawiłyśmy światło i telewizor włączone i poszłyśmy do sklepu na zakupy i ...nic..cisza :) Wcześniej zostawała z łączonym telewizorem ale to nie pomagało więc to musi być sprawa kagańca. Quote
Vicky62 Posted December 7, 2011 Posted December 7, 2011 Oby, oby kochana ten kaganiec pomógł,a może i radio czy tv, no i oczywiście kaganiec, w końcu dadzą efekty...musi być jakiś sposób:p Quote
Ewanka Posted December 7, 2011 Author Posted December 7, 2011 To wspaniała wiadomość , jest swiatełko w tunelu:multi::multi::multi: ....jednak kaganiec podziałał , tak jak na mojego psa kantarek. Quote
joanna83 Posted December 7, 2011 Posted December 7, 2011 Ania ja mam niuniowy kantarek w domu. Jak chcesz, to pożyczę. Quote
jaanna019 Posted December 7, 2011 Posted December 7, 2011 [quote name='joanna83']Ania ja mam niuniowy kantarek w domu. Jak chcesz, to pożyczę.[/QUOTE] Biorę :) zawsze to wygodniejsze niż kaganiec. Spróbujemy chociaż. Quote
psi Posted December 7, 2011 Posted December 7, 2011 [quote name='jaanna019']Słuchajcie jest dramat, jednak będą do mnie strzelać :oops: Serce mi pęka ale musimy szukać innego dt dla Kiki:-( Sąsiedzi mi obiecali, że jeśli pies nie przestanie szczekać to w przyszłym tygodniu zgłoszą sprawę do spółdzielni. Gdyby to był jeden pies i mój to nie byłoby problemu ale jak doniosą to ucierpią na tym też moje psy, bo "pierd.. psiarnia to won z bloku na wioskę". Nie będę już mogła nic do siebie przyjąć na dt :-( Zabierałam ostatnio Kikę do pracy i ona grzecznie leży pod biurkiem o ile się nie podnoszę z krzesła bo wtedy chce za mną lecieć a ja nie mogę jej pozwolić bo tu jest dużo ciężkich maszyn. Kika wtedy szczeka w moim baraku dopóki nie wrócę. Dziś niestety odwiedził mnie z nienacka mój dyrektor i zastał Kikę w baraku, stała na biurku na moim służbowym laptopie. Lepiej, żebym wam nie pisała jak była jego reakcja :-( Pomóżcie, bo inaczej wylecę i pracy i z mieszkania:oops: Kika nie jest kłopotliwa ona po prostu musi mieć kogoś kto jest w domu, nie chodzi do pracy. Hej jaanna019 to jest ten kaganiec antyszczekowy o którym dziś Ci mówiłam http://sklep.wesolalapka.pl/HUSHER-kaganiec-antyszczekowy.html lub coś takiego zrobić z bandażu elastycznego mam nadzieję,że pomoże rozwiązać Ci problem z Kiką Quote
jaanna019 Posted December 8, 2011 Posted December 8, 2011 Dzis podjmiemy znów próbę ale tym razem dłuższą. Tak sobie myślę, że nawet jeśli kaganiec czy kantarek będzie skuteczny to przecie ona nie może siedzieć w nim 8 godzin. Mam nadzieję, że się oduczy szczekania i będzie można jej go po jakimś czasie nie nakładać. Dziś panna nalała mi rano na podłogę aż chlupało, pewnie nie wytrzymała aż się ubiorę, ehh. Quote
temikotka Posted December 8, 2011 Posted December 8, 2011 [quote name='jaanna019']Dzis podjmiemy znów próbę ale tym razem dłuższą. Tak sobie myślę, że nawet jeśli kaganiec czy kantarek będzie skuteczny to przecie ona nie może siedzieć w nim 8 godzin. Mam nadzieję, że się oduczy szczekania i będzie można jej go po jakimś czasie nie nakładać. Dziś panna nalała mi rano na podłogę aż chlupało, pewnie nie wytrzymała aż się ubiorę, ehh.[/QUOTE] Trzymam mocno kciuki żeby się eksperyment udał, oby mała zapomniała po co w ogóle szczekała, no przecież to w końcu bardzo męczące ;) Quote
Ewanka Posted December 8, 2011 Author Posted December 8, 2011 [B]Witaj Kikuniu o poranku :)[/B] .. nie szczekaj kochana, bo jak w taką marną pogodę podróżować ? :p Quote
joanna83 Posted December 8, 2011 Posted December 8, 2011 [quote name='jaanna019']Dzis podjmiemy znów próbę ale tym razem dłuższą. Tak sobie myślę, że nawet jeśli kaganiec czy kantarek będzie skuteczny to przecie ona nie może siedzieć w nim 8 godzin. Mam nadzieję, że się oduczy szczekania i będzie można jej go po jakimś czasie nie nakładać. Dziś panna nalała mi rano na podłogę aż chlupało, pewnie nie wytrzymała aż się ubiorę, ehh.[/QUOTE] W kantarku może spokojnie siedzieć. To cieniutki paseczek. Może w nim jeść i pić wodę. Szczekać też może ;) Quote
psi Posted December 8, 2011 Posted December 8, 2011 A z jakiego materiały jest zrobiony kantarek? Czy on męczy psa podczas szczekania? Kaganiec antyszekowy jest zrobiony z elastycznego materiału, który podczas szczekania męczy mięśnie psa Quote
joanna83 Posted December 8, 2011 Posted December 8, 2011 [quote name='psi']A z jakiego materiały jest zrobiony kantarek? Czy on męczy psa podczas szczekania? Kaganiec antyszekowy jest zrobiony z elastycznego materiału, który podczas szczekania męczy mięśnie psa[/QUOTE] [B]Ulcia[/B] kantarek, to zwykły paseczek z taśmy. Jak podepniesz pod brodą smycz, to przy szarpnięciu się zaciska. A nałożony sam, bez smyczy, wisi sobie luzem wokół pyszczka. Quote
Evelin Posted December 8, 2011 Posted December 8, 2011 O obroży antyszczekowej mogę coś powiedzieć,bo Randa zakładała ją Kusemu <za TM*>...Problem był taki,że wydzierał się w nocy,bo chciał wejść na ganek a kierwoniczka stada nie pozwalała Mu... Obroża okazała się być skutecznym rozwiązaniem... O kagańcu nic nie wiem,nie znam nikogo kto by taki kaganiec zastosował... Życzę powodzenia...tylko nie mogę się nadziwić,co za mendy mieszkają w bloku jaanny...ech,nie będę więcej pisać,bo mnie stąd wywalą... Quote
psi Posted December 8, 2011 Posted December 8, 2011 [quote name='joanna83'][B]Ulcia[/B] kantarek, to zwykły paseczek z taśmy. Jak podepniesz pod brodą smycz, to przy szarpnięciu się zaciska. A nałożony sam, bez smyczy, wisi sobie luzem wokół pyszczka.[/QUOTE] Aha rozumiem więc nie męczy mięśni no z tego co się już udało mi wypytać to antyszczekowy kaganiec pomaga bardzo szybko rozwiązać problem a pies w nim śmiało je i pije to mu w niczym nie przeszkadza. :)Powodzenia :) Quote
Recommended Posts