Energy Posted January 9, 2012 Posted January 9, 2012 jaanna019 napisał(a):Czyli co? Nadgorliwość gorsza od faszyzmu? :) No może być:evil_lol: Quote
Ewanka Posted January 10, 2012 Author Posted January 10, 2012 Wysłałam dzisiaj prezelew do jaanna019, do BDT 146 zł , przepraszam za opóźnienie, ale leżę chora i po prostu mi to umknęło. Oby jak najszybciej znalazł się transport i Kikunia pojechala do swojego domku :) Quote
filodendron Posted January 10, 2012 Posted January 10, 2012 A czy ona nie wylizuje się pod ogonem? Bo od śliny takie przebarwienia mogłyby być. A jeśli się wylizuje, to faktycznie gruczoły trzeba sprawdzić. Quote
Energy Posted January 10, 2012 Posted January 10, 2012 filodendron napisał(a):A czy ona nie wylizuje się pod ogonem? Bo od śliny takie przebarwienia mogłyby być. A jeśli się wylizuje, to faktycznie gruczoły trzeba sprawdzić. A jak się wylizuje to oczywiście, że trzeba. Quote
jaanna019 Posted January 10, 2012 Posted January 10, 2012 Nie wylizuje się, przynajmniej nie więcej niż przy normalnym myciu. Kika jest niesamowita. Taka maleńka i delikatna. Strasznie mnie rozczula :oops: Znów dzwoniła Pani Stefania :lol: jestem bardzo zadowolona z pogaduszek. Quote
Energy Posted January 10, 2012 Posted January 10, 2012 Pani Stefania pewnie nie może się już doczekać:lol: Ale Tobie się pewnie nie śpieszy za bardzo Jaanna?;) Quote
jaanna019 Posted January 10, 2012 Posted January 10, 2012 Do czego ma się spieszyć? Do oczu czerwonych jak u królika? Do pustego fotela? Kto mi będzie tak słodko postękiwał ehh szkoda, że serce większe niż możliwości. Nawet mój Marek powiedział, że gdyby nie to że już są 3 psy w domu to Kika by została. Cóż nie da się mieć wszystkiego. Cieszę się, że chociaż troszkę czasu mogłam z nią spędzić. Quote
Ewanka Posted January 13, 2012 Author Posted January 13, 2012 Cześć Kikuniu :) ... co słychać, czy walizka spakowana, jak plany wyjazdowe? Pewnie nie chce ci się ruszać, gdzie ci będzie lepiej ;) Aniu, czy dotarł do Ciebie ostatni przelew na 146zł ? Quote
jaanna019 Posted January 14, 2012 Posted January 14, 2012 Powolutku kompletujemy wyprawkę ;) Obróżkę dostanie tę, którą nosi teraz bo innej takiej małej nie mam. Dosłownie wielkości paska od zegarka :) Znajdzie się też smyczka. Potem Pani Stefania kupi dla niej jakieś lepsze i ładniejsze, ale na podróż wystarczy. Kupiłam jej nowy sweterek na nową drogę życia. Niech ma kruszyna pamiątkę. Ciężko będzie, już to widzę. Kika ma wyjątkową zdolność zdobywania serc. Wystarczy, że człowiek spojrzy w jej oczy i wymięka. Jestem w stanie zrobić dla niej wszystko. Serce mięknie :) Uwielbiam moment jak wchodzę do domu a Kika wtedy tańczy, skacze dookoła mnie na tylnych łapkach, macha przednimi, postękuje z radości a pyszczydło normalnie się śmieje jak u ludzi :D Przelew dotarł. Quote
Ewanka Posted January 16, 2012 Author Posted January 16, 2012 Witaj Kikuniu :) ... coś czuję, że wspaniałemu DT będzie bardzo trudno się z tobą rozstać. Quote
Energy Posted January 16, 2012 Posted January 16, 2012 [quote name='Ewanka']Witaj Kikuniu :) ... coś czuję, że wspaniałemu DT będzie bardzo trudno się z tobą rozstać.[/QUOTE] Coś też tak czuję:lol: Quote
jaanna019 Posted January 16, 2012 Posted January 16, 2012 Wy mnie nie podkręcajcie bo i tak łatwo nie jest. Strasznie jest kochana :) Quote
Ewanka Posted January 16, 2012 Author Posted January 16, 2012 [quote name='jaanna019']Wy mnie nie podkręcajcie bo i tak łatwo nie jest. Strasznie jest kochana :)[/QUOTE] ;) ... my tak trochę żartujemy, wiemy, że w DS będzie jej wspaniale i że Pani Stenia bardzo już na nią czeka :) ..... a u Ciebie zwolni się miejsce dla kolejnej cudnej potrzebującej suczynki. Quote
Equus Posted January 16, 2012 Posted January 16, 2012 Cieszę się że Kikuni się poszczęściło i napotkała na Joaannę i innych dobrych ludzi. A u nas na pudlowym wątku teraz taki biedak siedzi: Siedzi w przytulisku, mieszka w boksie a że prawie łysy to strasznie marznie, podobno ginie w oczach... możliwe, że ma problemy z tarczycą... wydaje się, że długo tam nie pociągnie a widać że dobra opieka może zdziałać cuda jak to z Kiką było. Tak o nim pisze wolontariuszka wilczka: juz ledwo lazi...niby apetyt ma jeszcze ale wydaje mi sie ze juz niedlugo:-( bardzo szubko wylysial-poczatkowo mysleli ze to gronkowiec,potem ze nuzyca a teraz poprostu starosc....bral antybiotyki ale to na nic.edyta szyje mu ubranka ale minimum 2 dziennie bo wszystko zaraz mokre,wilgotne....jeszcze nic go nie boli ale mimo wszystko serce mi peka jak na niego patrze:-( Dziewczyny - jakbyście coś słyszały o jakimś tymczasie albo pomysł miały jakiś to dajcie znać... Quote
Poker Posted January 17, 2012 Posted January 17, 2012 Myślałam,Że Kikunia już grzeje doopkę w DS ,a tu jeszcze DT się nią cieszy. Kiedy jedzie? Quote
jaanna019 Posted January 17, 2012 Posted January 17, 2012 W sobotę. Już odliczam dni i nie mogę uwierzyć, że to już, że tak szybko. Za 4 dni już będzie u Pani Stefanii. Quote
Ewanka Posted January 17, 2012 Author Posted January 17, 2012 jaanna019 napisał(a):W sobotę. Już odliczam dni i nie mogę uwierzyć, że to już, że tak szybko. Za 4 dni już będzie u Pani Stefanii. O, to świetna wiadomość, trzymam kciuki, żeby dróg nie zawiało :) Quote
jaanna019 Posted January 20, 2012 Posted January 20, 2012 Jutro naszą gwiazdę czeka wielki dzień. Jutro nadejdzie chwila pożegnania i powitania zarazem. Jutro przed południem wyprawię Kikę w nowe życie. W domu będzie po 18stej. Walizka spakowana: Uznałam, że prawdziwa dama nie wyrusza w drogę bez zabezpieczenia, czyli posagu i pozwoliłam sobie na małe szaleństwo. Oto zawartość walizki: miseczki, obroża + smyczka, sweterek, zapasik karmy i kocyk (domowy używany żeby miała kawałek dt ze sobą ;) ) A to dama w posażnym ubranku: Wieczorem czeka mnie pisanie listu do Pani Stefanii. Trudno się żegnać ale jednocześnie wielka radość, że są jeszcze na świecie ludzie, którzy są skłonni pokochać psiego staruszka :) Quote
coronaaj Posted January 20, 2012 Posted January 20, 2012 Czekamy na wiesci z podrozy, foty, etc....zycze powodzenia w nowym domku!!!! Quote
psi Posted January 20, 2012 Posted January 20, 2012 staruszki są świetne,kochane i oddane :) znam to z autopsji :) Życzę szczęśliwej podróży oraz błogiego życia a z tego co pisze Ania takie się zapowiada :) Quote
mshume Posted January 20, 2012 Posted January 20, 2012 Ech, słodko gorzkie te chwile pożegnań... Quote
wtatara Posted January 20, 2012 Posted January 20, 2012 wczoraj dzwoniła Pani do mnie cała przejęta i zarazem szczęśliwa. Mówiła Joanno że chyba Ci żal oddać suni. Tłumaczyłam jej że zawsze tak jest. Pani na to że przecież ona bedzie mieć u mnie dobrze Quote
Energy Posted January 20, 2012 Posted January 20, 2012 Ale ma Kikunia wyprawkę:lol:cudnie wygląda w kubraczku:loveu: Quote
Recommended Posts