Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Z chorymi uszami miałam już sporo styczności i oczywiście leki podaje się do czystego i osuszonego ucha.
Kika na kolację przestawiła się na karmę i to na sucho bez namaczania :) dzielna dziewczyna. Coraz bardziej zgrywa się z moim stadem, jestem pewna że może zamieszkać z innymi psami. Jest zazdrośnicą:diabloti: jak siedzi u mnie na kolanach to potrafi ostro warczeć jak inne psisko chce się poprzytulać. Zaczyna też bawić się z psami. Większość czasu spędza przytulona do mnie. Nie lubi zostawać sama w domu. Dziś mi sąsiedzi powiedzieli, że jak mnie nie ma to ona cały czas szczeka :shake:.
Ale są też dobre wieści: emulsja zniknęła :multi: czyli trzustka jest ok.

• Replies 949
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Witaj Kiikuniu w niedzielę :loveu:

[quote name='jaanna019']Z chorymi uszami miałam już sporo styczności i oczywiście leki podaje się do czystego i osuszonego ucha.
Kika na kolację przestawiła się na karmę i to na sucho bez namaczania :) dzielna dziewczyna. Coraz bardziej zgrywa się z moim stadem, jestem pewna że może zamieszkać z innymi psami. Jest zazdrośnicą:diabloti: jak siedzi u mnie na kolanach to potrafi ostro warczeć jak inne psisko chce się poprzytulać. Zaczyna też bawić się z psami. Większość czasu spędza przytulona do mnie. Nie lubi zostawać sama w domu. Dziś mi sąsiedzi powiedzieli, że jak mnie nie ma to ona cały czas szczeka :shake:.
Ale są też dobre wieści: emulsja zniknęła :multi: czyli trzustka jest ok.
Mała słodka zazdrośnica ;)
... wcale się jej nie dziwię, tak długo była samotna, więc teraz jak ma swoją pańcię, nie chce się nią z nikim dzielić :mad:

[quote name='morisowa']Widzę, że i na ten wątek zawędrował test kliszowy :)

przy okazji :
Zapraszam na bazarek na kaukazika Mojo:

książki, filmy, lampki choinkowe, różne drobiazgi, kawa, herbata, biżuteria, pluszaki, akcesoria dla psów

Propaguję ten test na wszystkich wątkach :diabloti: ... ale skoro jest skuteczny, to chyba warto!!!
Dziękujemy za zaproszenie :)

Posted

Babulinka nie jest znowu taka bardzo babulinka ;)
Zajadała się dziś surową piersią kurczęcą aż furczało. Ponieważ znów wrócił łupież zastosowałam dziś kąpiel w Hydrodermie.
A pies po kąpieli wygląda tak:

A ponieważ kąpiel częściowo była wspólna to wyglądaliśmy tak:

To jest jedno z ulubionych miejsc - legowisk Kiki, tuż obok mojego fotela:

Ze względu na uciążliwość Kiki, jutro idziemy razem do pracy. Mam nadzieję, że da mi normalnie pracować :)
Wklejam rachunek z lecznicy, który miałam wkleić i zapomniałam:oops:

Posted

[quote name='jaanna019']Babulinka Kika "pracuje":evil_lol: czyli śpi pod moim biurkiem i wali takie bąki, że co chwila drzwi muszę otwierać:evil_lol:.[/QUOTE]

To musi wspaniale wyglądać, prosimy o fotki pracującej Kikuni :)

... a może dietka za ciężka, skoro taaaakie bąki?

Posted

[quote name='coronaaj']Babulinka Kika wyglada wspaniale...dodajcie imie do tytulu latwiej znalesc watek na Dogo.[/QUOTE]

Mówisz i masz ;):)

..... zmieniłam tytuł i babulka KIKA już się nie zgubi :p

Posted

Bąki pochodzą od kilku chrupek, które mają w składzie rybę.. takie mam podejrzenie bo jej dałam jako smakołyki. Dziś zdjęć z pracy nie ma jutro jej cyknę. Ona jest wyraźnie najszczęśliwsza wtedy kiedy może być cały czas przy swoim człowieku. Także poszukujemy sprawnej emerytki ze porą emeryturką, która dotrzyma towarzystwa Kice ;)

Posted

Słuchajcie jest dramat, jednak będą do mnie strzelać :oops: Serce mi pęka ale musimy szukać innego dt dla Kiki:-( Sąsiedzi mi obiecali, że jeśli pies nie przestanie szczekać to w przyszłym tygodniu zgłoszą sprawę do spółdzielni. Gdyby to był jeden pies i mój to nie byłoby problemu ale jak doniosą to ucierpią na tym też moje psy, bo "pierd.. psiarnia to won z bloku na wioskę". Nie będę już mogła nic do siebie przyjąć na dt :-(
Zabierałam ostatnio Kikę do pracy i ona grzecznie leży pod biurkiem o ile się nie podnoszę z krzesła bo wtedy chce za mną lecieć a ja nie mogę jej pozwolić bo tu jest dużo ciężkich maszyn. Kika wtedy szczeka w moim baraku dopóki nie wrócę. Dziś niestety odwiedził mnie z nienacka mój dyrektor i zastał Kikę w baraku, stała na biurku na moim służbowym laptopie. Lepiej, żebym wam nie pisała jak była jego reakcja :-(
Pomóżcie, bo inaczej wylecę i pracy i z mieszkania:oops:
Kika nie jest kłopotliwa ona po prostu musi mieć kogoś kto jest w domu, nie chodzi do pracy.

Posted

Ojej, Aniu strasznie Ci współczuję ...................... :(:(:(

..... czy ci sąsiedzi nia mają kompletnie serca ani wyobraźni???

Babulinka to malutki psiak tylko kilka godzin szczeka, przecież w nocy, gdy jest tzw. cisza nocna, Ania jest w domu i jest spokój.

Biedna malutka Kikunia, dopiero odetchnęła po schroniskowej traumie :(:(:(

Ciotki,

szukamy na cito innego DT,

to znaczy BDT

bardzo proszę pomóżcie

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

:placz::placz::placz::placz::placz::placz::placz::placz::placz::placz::placz::placz::placz::placz:

Posted

Mieszkanie jest moje ale sąsiedzi jak to sąsiedzi i tak krzywo patrzą na stada psów przewijających się przez mój dom. Oni nie rozumieją, że można i trzeba pomagać zwierzakom. Do różnych uwag już przywykłam ale po tym jak ostatnio opadły mnie trzy baby to zaczęłam Kikę zabierać do pracy. Normą jest, że jak mnie mijają na schodach to burczą pod nosem różne epitety. nie mówiąc o tym, że wszystkie koopy na podwórku to wg nich moich psów. W piwnicy u nas są pchły bo tam mieszkają koty ale to są też pchły z moich psów. Jak w sąsiedztwie jakiś zwierz choruje to też od moich bezdomnych bo zarazę do domu przyniosłam itd. To nie robiło na mnie wrażenia bo wiem, że nic te psy nie zawiniły, ale teraz jednak Kika faktycznie szczeka, cały czas jak mnie nie ma, sprawdziłam bo nie do końca wierzyłam sąsiadom. Gdyby dziś grzecznie siedziała na swoim miejscu nie byłoby problemu bo pewnie by nawet jej nikt nie zauważył ale niestety.. zgroza :(

Posted

Aniu, postaramy się jak najszybciej znaleźć inny DT, oby się okazał równie cudowny jak Twój !!!

Ciotki, wstawcie proszę, w swoje sygnatury, info o tym, że na cito szukamy BDT dla naszej Babulinki!!!!

Wierzę, że coś znajdziemy, to mała kruszynka, tyle , że ktoś musi być astale w domu, żeby nie czuła się znowu odrzucona :( lub domek z ogrodem i wtedy kwestia sąsiadów odpada.

Posted

Ja niestety nie mogę wziąć Kiki do siebie- pomijając że tez kilka razy słyszałam że mieszkanie to nie psiarnia (a mam własnościowe) to jednak w kwestii szczekliwosci muszę się dostosować... Do pracy nie mogę brać dziewczynki, bo pracuję w firmie zw. z żywnością min- czyli kontrole sanepidu itp.
Jednak popytam wśród rodziny, znajomych... Taka kruszynka nie powinna mieć problemów ze znalezieniem domu-choćby tymczasu...:sad:

Jaanna, napiszę Ci coś z mojego doświadczenia- kiedy kupiłam drugiego psa jeden sąsiad cały czas głosował "hodowli to tu nie będzie" i straszył mnie spółdzielnią. Nie zwracałam na niego uwagi, dzisiaj mam 5 psów (w tym 3 chihuahua) i nikt nic nie mówi- ale to dlatego że towarzystwo jest nauczone, po wielu trudach, nieszczekania kiedy mnie nie ma... W tym celu musiałam zaangażować sąsiadke, problem był głównie z Pakiem- terierem... Po prostu zaczynał szczekać- do mieszkania wkraczała obca pani (sąsiadka) z gazeta w reku i dostawał w poopę. Niestety, inaczej, ze względu na charakter Paka, nie mogłam go wychować- a gazeta nie jest przecież znęcaniem sie, chociaż miałam wyrzuty że straszę psiaka. Teraz moge wyjść- pracuję na pół etatu, nie licząc prac dorywczych...
A czy nie miałabyś kogoś, kto zaopiekowałby sie Kiką na czas Twojej nieobecności?

Posted

Problem z hałasowaniem w ciągu dnia jest taki, że i za to można dostać mandat, za naruszanie tzw miru domowego.
Cisza nocna to odrębna sprawa, ale w dzień też obowiązują zasady zachowania względnej ciszy.
Tym bardziej, że nie mówimy o pojedynczych szczekaniach, tylko o całodziennym.
Swoja droga niezłą kondychę ma Kikunia.

Posted

Wstawiłam babulinkę Kikusię na :

mikroskopy w potrzebie:

http://www.dogomania.pl/threads/176778-MIKROPSY-w-potrzebie-ogłaszając-swoje-MIKRUSY-pamiętajcie-o-innych-które-cierpią!/page175

pudle w potrzebie ...

http://www.dogomania.pl/threads/177924-Pudle-i-pudlowate-potrzebne-pilnie-nowe-bdt-dla-2-kg-pudelki-Kiki!/page223

Mam nadzieję, że ktoś ulituje się nad naszą Babulinką Kikunią.

Aniu, wstaw proszę jakieś nowe fotki Kiki, to zawsze przemawia do wybraźni, może ktoś ją pokocha i weźmie pod swoje skrzydła.