Ewanka Posted November 23, 2011 Author Posted November 23, 2011 Mshume, zapraszałam Cię kiedyś do odwiedzin, porozmawiamy i zobaczysz jak jest naprawdę , jaka jest moja i psiaków sytuacja. Zaproszenie jest nadal aktualne, adres podam na PW, jeśli się będziesz do nas wybierać. Quote
mshume Posted November 23, 2011 Posted November 23, 2011 Jakie zaczepianie?Ja zadałam proste pytanie, możesz mi odpowiedzieć na nie? Quote
Ewanka Posted November 23, 2011 Author Posted November 23, 2011 mshume napisał(a):Jakie zaczepianie?Ja zadałam proste pytanie, możesz mi odpowiedzieć na nie? Odpowiedziałam szczegółowo na tamtym wątkiu, nie chce tu śmiecić ............... Quote
Ewanka Posted November 24, 2011 Author Posted November 24, 2011 Witaj kruszynko o poranku :loveu: ...co słychać, jak apetyt, jak humorek, co wczoraj robiłaś ? Quote
coronaaj Posted November 24, 2011 Posted November 24, 2011 mshume napisał(a):to dobry pomysł, plus sprawdziłabym tarczycę. Tarczyca mur, beton ...prawie 100% malych pudelkow w starszym wieku ma tarczycowy problem.Przerabiam to z moimi wszystkie n lekarstwach do konca zycia. Quote
jaanna019 Posted November 24, 2011 Posted November 24, 2011 Jemy na potęgę :) a jak? A no bierzemy talerzyk, siadamy przy stoliku, talerzyk stawiamy na stoliku. Na talerzyku leżą np. pokrojona na kawałki kanapka i sucha karma. pani je kanapkę a Kika suchą karmę. Jedzonko wchodzi smakuje tylko wtedy kiedy Kikunia siedzi obok mnie ;) Troszkę się trą z moją Lusią jak to baby ale do rozlewu krwi nie dochodzi, ot nawrzeszczą na siebie, powarczą, poburczą i się rozchodzą. Przekupy ;) Na wspólnych spacerkach jednak panuje miłość i zgoda między dziewczynami. O Kikę nie musicie się martwić bo ona nie z tych co to da sobie w kaszę dmuchać. Umie się babulina odgryźć nawet mojemu Pitusiowi jak jest zbyt natrętny. Dzielny z niej pies i cudny i kochany:loveu: Quote
Ewanka Posted November 24, 2011 Author Posted November 24, 2011 Aniu, dzięki za wspaniałe wiadomości :) ... a to spryciara, umie walczyć o swoje ;) Quote
ida47 Posted November 24, 2011 Posted November 24, 2011 super wiesci , miodzio trzymaj sie Babulinko -Kikuniu , przybieraj na wadze Quote
jaanna019 Posted November 24, 2011 Posted November 24, 2011 Prawe ucho już ok, lewe jeszcze "brudne". Mam obsesję :p nałogowo ważę:evil_lol: dziś waga 3,10kg. Może jednak coś drgnie. Dziś pojadałyśmy suchego Royalka i surowego kurczaczka. Poszło gładko. Myślę, że z jedzeniem już nie będzie problemu. Zastanawiam się jednak nad jej kupkami. Dziewczyna je 3-4 razy dziennie więc nic dziwnego, że na każdym spacerze robi kupę jest jednak jedno ale... jak zrobi kupę to i tak co jakiś czas przysiada i prze chociaż nic z niej nie wychodzi. Gruczoły ma wyczyszczone. Odrobaczona też jest. O co może chodzić? Quote
mshume Posted November 24, 2011 Posted November 24, 2011 Może należałoby dać kał do badania? Może jeszcze jakieś robale przetrwały? Kikunia to prawdziwa dama, je przy stole ;) Quote
jaanna019 Posted November 24, 2011 Posted November 24, 2011 Wiecie co my możemy na niej dobrze zarobić.:cool1: Tak mi przyszło dziś do głowy, że można ją wykorzystać jako "cud dietę". Tyle osób walczy ze zbędnymi kilogramami. Można Kikę wypożyczać za dużą kasę jako specjalistę od odchudzania. Ona tak słodko żebra, jęczy, prosi jak się je, że normalnie człowiek nie ma sumienia wżerać i talerz odsuwa jak jest na nim coś niejadalnego dla psa, a jak jadalnego to oddaje psu:evil_lol: Quote
arabiansaneta Posted November 24, 2011 Posted November 24, 2011 Moja robi to samo, ale różnica jest taka, że jej samej też potrzebne jest odchudzenie! Quote
coronaaj Posted November 25, 2011 Posted November 25, 2011 Kikunia w dobrych rekach...poszlo 100zl na Ewanke...jednak zrobcie badanie kalu ,a bym moze usg zrobila...moje kurduple mialy USG bylo niedrogo. Nic nie wykazalo na szczescie. Quote
ida47 Posted November 26, 2011 Posted November 26, 2011 Kikuniu jak sie czujesz mala spryciaro :lol: :p;) Quote
jaanna019 Posted November 26, 2011 Posted November 26, 2011 Czuję się super: Czy mi się wydaje czy jest poprawa? No przestań już pstrykać! ;) Quote
mshume Posted November 26, 2011 Posted November 26, 2011 Ja widzę,że kości mniej widoczne, jest lepiej.:multi: Najważniejsze,że humor jej dopisuje, to oznaka,że dobrze się czuje :loveu: Quote
malagos Posted November 26, 2011 Posted November 26, 2011 Z ta grzywką wygląda jak żuraw koroniasty :) Quote
ida47 Posted November 26, 2011 Posted November 26, 2011 swietne zdjecia , ale sie usmialam , Kikunia ewidentnie wyglada lepiej , ale sie rozbrykala pannica , smieszna z tym czubkiem Quote
filodendron Posted November 28, 2011 Posted November 28, 2011 Jeśli chodzi o pudla to tylko waga prawdę powie - one szybko zarastają i optycznie robią się większe. Ale dlaczego nie miałoby być lepiej, skoro jest regularnie karmiona :) Quote
jaanna019 Posted November 28, 2011 Posted November 28, 2011 Jest pierwszy sukces wychowawczy. Wczoraj Kika zjadła dwa posiłki z miseczki stojącej na podłodze. Wrócił apetyt, dziewczyna az piszczy ja widzi, że coś dla niej przygotowuję i pięknie prosi. Mam nadzieję, że teraz już tak będzie. Nadal leczymy uszy :( Waga, uwaga 3,20kg! Quote
Maruda666 Posted November 28, 2011 Posted November 28, 2011 Przyszłam poczytać o pudlu, a tu jakiś grzywacz :evil_lol::evil_lol: Cudnie, że mała już w dobrych rękach :):) Quote
Ewanka Posted November 28, 2011 Author Posted November 28, 2011 Witaj Kikuniu :) ...wspaniale, że sunia robi postępy. Jest nadzieja, że dojdzie do siebie szybciej, niż się początkowo wydawało. Quote
ida47 Posted November 28, 2011 Posted November 28, 2011 nie moze byc inaczej jak ma taka opieke, pannica zdrowieje , Quote
ida47 Posted November 28, 2011 Posted November 28, 2011 nie moze byc inaczej jak ma taka opieke, pannica , zdrowieje , Quote
Energy Posted November 28, 2011 Posted November 28, 2011 jaanna019 napisał(a): Nadal leczymy uszy :( Waga, uwaga 3,20kg! Uszy to pięta achillesowa znacznej części pudli:roll: Ale waga rośnie, mówiłam, że troszkę trzeba poczekać:lol: Quote
Recommended Posts