Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Mshume, zapraszałam Cię kiedyś do odwiedzin, porozmawiamy i zobaczysz jak jest naprawdę , jaka jest moja i psiaków sytuacja.

Zaproszenie jest nadal aktualne, adres podam na PW, jeśli się będziesz do nas wybierać.

• Replies 949
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

mshume napisał(a):
Jakie zaczepianie?Ja zadałam proste pytanie, możesz mi odpowiedzieć na nie?

Odpowiedziałam szczegółowo na tamtym wątkiu, nie chce tu śmiecić ...............

Posted

mshume napisał(a):
to dobry pomysł, plus sprawdziłabym tarczycę.

Tarczyca mur, beton ...prawie 100% malych pudelkow w starszym wieku ma tarczycowy problem.Przerabiam to z moimi wszystkie n lekarstwach do konca zycia.

Posted

Jemy na potęgę :) a jak? A no bierzemy talerzyk, siadamy przy stoliku, talerzyk stawiamy na stoliku. Na talerzyku leżą np. pokrojona na kawałki kanapka i sucha karma. pani je kanapkę a Kika suchą karmę. Jedzonko wchodzi smakuje tylko wtedy kiedy Kikunia siedzi obok mnie ;)
Troszkę się trą z moją Lusią jak to baby ale do rozlewu krwi nie dochodzi, ot nawrzeszczą na siebie, powarczą, poburczą i się rozchodzą. Przekupy ;) Na wspólnych spacerkach jednak panuje miłość i zgoda między dziewczynami. O Kikę nie musicie się martwić bo ona nie z tych co to da sobie w kaszę dmuchać. Umie się babulina odgryźć nawet mojemu Pitusiowi jak jest zbyt natrętny. Dzielny z niej pies i cudny i kochany:loveu:

Posted

Prawe ucho już ok, lewe jeszcze "brudne". Mam obsesję :p nałogowo ważę:evil_lol: dziś waga 3,10kg. Może jednak coś drgnie. Dziś pojadałyśmy suchego Royalka i surowego kurczaczka. Poszło gładko. Myślę, że z jedzeniem już nie będzie problemu.
Zastanawiam się jednak nad jej kupkami. Dziewczyna je 3-4 razy dziennie więc nic dziwnego, że na każdym spacerze robi kupę jest jednak jedno ale... jak zrobi kupę to i tak co jakiś czas przysiada i prze chociaż nic z niej nie wychodzi. Gruczoły ma wyczyszczone. Odrobaczona też jest. O co może chodzić?

Posted

Wiecie co my możemy na niej dobrze zarobić.:cool1: Tak mi przyszło dziś do głowy, że można ją wykorzystać jako "cud dietę". Tyle osób walczy ze zbędnymi kilogramami. Można Kikę wypożyczać za dużą kasę jako specjalistę od odchudzania. Ona tak słodko żebra, jęczy, prosi jak się je, że normalnie człowiek nie ma sumienia wżerać i talerz odsuwa jak jest na nim coś niejadalnego dla psa, a jak jadalnego to oddaje psu:evil_lol:

Posted

Jest pierwszy sukces wychowawczy. Wczoraj Kika zjadła dwa posiłki z miseczki stojącej na podłodze. Wrócił apetyt, dziewczyna az piszczy ja widzi, że coś dla niej przygotowuję i pięknie prosi. Mam nadzieję, że teraz już tak będzie.
Nadal leczymy uszy :( Waga, uwaga 3,20kg!

Posted

jaanna019 napisał(a):

Nadal leczymy uszy :( Waga, uwaga 3,20kg!

Uszy to pięta achillesowa znacznej części pudli:roll:
Ale waga rośnie, mówiłam, że troszkę trzeba poczekać:lol: