Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

witam ponownie i pozdrawiam Kikunie :) martwie sie tym moim przelewem - pieniazki poszly 16 listopada. zaraz na prywatna wiadomosc napisze na jakie konto - bo sprawdzalam w banku i przelew nie wrocil.

• Replies 949
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

dzisiaj rozsypał się worek z przelewami :p

bardzo dziękuję w imieniu Kikuni :loveu::multi::loveu:

pusiolika - 20 zł :loveu::loveu::loveu:

Ida47 - 20 zł na stomatologa :loveu::loveu::loveu:

zaraz wstawię do #4

Posted

Dziękujemy za pomoc dla Kiki :)
Siedzę w pracy ale już się nie mogę doczekać kiedy wyjdę. Kika na mój widok odstawia taniec na tylnych łapkach.
Wczoraj pierwszy raz udało jej się samej wskoczyć na fotel, bo do tej pory trzeba było ją podsadzać. Wieczorem na łóżko już też sama wskoczyła. Malutka śpi wtulona w poduszkę i przykryta kołderką. Muszę się pilnować żeby jej w nocy nie uszkodzić.
No i zaczyna być zaborcza, warczy na moje psy kiedy chce mnie wyłącznie dla siebie. Mała zazdrośnica. Oczywiście nic złego się nie dzieje i sytuacja jest opanowana :)

Posted

inga.mm napisał(a):

poprosze konto do przelewu za konkurs na imię dla babuni

się przypominam, bo nie znalazłam numeru na wątku, chyba, że zaniewidziałam

i zapraszam na reportaż:
Prawie 500 psów, kilkaset kotów i setki szczurów. Korabiewice - jedno z największych schronisk w Europie staje się wielkim cmentarzyskiem dla zwierząt, które pozbawiane opieki zdychają z głodu, bądź zagryzają się wzajemnie. Kamery TVN Uwaga! zarejestrowały na terenie schroniska wstrząsające zdjęcia! Reportaż już dziś o 19.50!

http://uwaga.tvn.pl/53536,news,,prze...,reportaz.html

Posted

Ewanka napisał(a):
dzisiaj rozsypał się worek z przelewami :p

bardzo dziękuję w imieniu Kikuni :loveu::multi::loveu:

pusiolika - 20 zł :loveu::loveu::loveu:

Ida47 - 20 zł na stomatologa :loveu::loveu::loveu:

zaraz wstawię do #4
za bazarek i na stomatologa ;):lol:

Posted

Ewanka napisał(a):
Tragedia = Korabiewice ............ :(:(:(

dzisiaj ogladalam w Uwadze o Korabiewicach , i wiem ze juz nie bede spala :-(:-(:-( , biedne psiaki to jakis koszmar , jutro 2 czesc reportazu :-(:-(:-(

Posted

ida47 napisał(a):
za bazarek i na stomatologa ;):lol:

Kikusia bardzo dziękuje :loveu::loveu::loveu:

ida47 napisał(a):
dzisiaj ogladalam w Uwadze o Korabiewicach , i wiem ze juz nie bede spala :-(:-(:-( , biedne psiaki to jakis koszmar , jutro 2 czesc reportazu :-(:-(:-(

Ja też ...................... :(:(:(

Posted

Głaski dla Kikuni :):)

Korabiewice masakra też oglądaliśmy na TVN24 reportaż o bezdomniakach na Ukrainie :(:( jedno jest pewne coraz więcej się o takich tragediach mówi tylko kiedy coś z tym zrobią :(:(

Posted

Guliwer89 napisał(a):
Głaski dla Kikuni :):)

Korabiewice masakra też oglądaliśmy na TVN24 reportaż o bezdomniakach na Ukrainie :(:( jedno jest pewne coraz więcej się o takich tragediach mówi tylko kiedy coś z tym zrobią :(:(

Nie można pytać "kiedy coś z tym zrobią". Kto ma to coś zrobić? Wszyscy jesteśmy za to odpowiedzialni, my ludzie. Dlatego każdy z nas powinien przyjrzeć się sobie, pomyśleć "co ja mogę zrobić" i robić.

Posted

Aniu, jak się miewa kruszynka i czy dostałaś przelew?

jaanna019 napisał(a):
Nie można pytać "kiedy coś z tym zrobią". Kto ma to coś zrobić? Wszyscy jesteśmy za to odpowiedzialni, my ludzie. Dlatego każdy z nas powinien przyjrzeć się sobie, pomyśleć "co ja mogę zrobić" i robić.

Pewnie każdy robi ile może , przynajmniej tutaj, wśród nas ... a tam, "na zawnątrz" jest niestety dużo gorzej. Nie wiem, czy jest nadzieja, że to się zmieni w, dającej się przewidzieć, przyszłości :/

Posted

Przelew sprawdzę po południu. Wczoraj dostaliśmy proszek do rwania włosów z uszu. Dziękujemy! :) Lecznica podarowała Kikuni nową bluzę, taką cieńszą do chodzenia w domu i kilka paczek próbek Royala :)
Kika miewa się dobrze, tylko nie podoba mi się, że nie przybiera na wadze. Zrobiłabym jej badania krwi w kierunku trzustki. Co o tym myślicie?

Posted

Oczywiście i uważam, że trzeba by zrobić również pełną morfologię, żeby mieć pojęcie o stanie zdrowia Kikuni.

Niech się jeszcze inne ciotki - fundatorki wypowiedzą :)

Widzę, że właśnie minął tydzień, odkąd kruszynka zamieszkała u Ciebie, może jeszcze za wcześnie na poprawę wagi (?) jak sądzisz?

Posted

No tak a ja to bym chciała już i natychmiast mieć spasionego psa ;) Popasiemy jeszcze tydzień i zrobimy badania. Jednak widząc ją codziennie, jak je, jakie i ile kup robi, wydaje mi się, że to może być trzustka.

Posted

jaanna019 napisał(a):
Przelew sprawdzę po południu. Wczoraj dostaliśmy proszek do rwania włosów z uszu. Dziękujemy! :) Lecznica podarowała Kikuni nową bluzę, taką cieńszą do chodzenia w domu i kilka paczek próbek Royala :)
Kika miewa się dobrze, tylko nie podoba mi się, że nie przybiera na wadze. Zrobiłabym jej badania krwi w kierunku trzustki. Co o tym myślicie?

jaanno , oczywiscie zrob Kikuniu ,niezbedne badania , mozesz na mnie liczyc , Kikunia jest mi drog a ,jakmoj pudelek Toj,Bangus ,kibicuje Kikuni ,codziennie jestem na watku ,chociaz niezawiele sie odzywam , Kikunia jest w dobrych rekach , ma cudowna opieke , jestem juz spokojniejsza, bedzie jeszcze z Babci pudelek , nie moze byc inacze

Posted

arabiansaneta napisał(a):
I nikt nic z tym nie robi? Jak to się ma do znowelizowanej ustawy?

O czym Ty mowisz jaka ustawa ....to Ukraina. Tam ludzie nie maja co do geby wlozyc..ale w jednym z poprzednich wywiadow widzialam kobiete co dzielila sie ze swoim psem i dokarmiala inne bidule.

Ewanka poprosze o konto z danymi na pw. Dzieki Jaanie19 za BDT, dzieki za Jokiego ale cos nie moze znalesc domeczku. Slepaczkowi trudno znalesc DS, a ogloszenia nie za bardzo.(zdjecia).

Posted

coronaaj napisał(a):
O czym Ty mowisz jaka ustawa ....to Ukraina. Tam ludzie nie maja co do geby wlozyc..ale w jednym z poprzednich wywiadow widzialam kobiete co dzielila sie ze swoim psem i dokarmiala inne bidule.

Dokładnie - oni nawet w UE nie są więc robią co chcą...

Posted

Też myślę, że tydzień to za krótko na "przytycie";)
Nie wiadomo co jadła i w jakich warunkach była (może to i lepiej) dlatego sądzę, że musi się przyzwyczaić również do jedzenia.

Posted

cytat dla przypomnienia nieco dziwnej strategii Ewanki. Ewanko, czy twoja działalność jako PDT jest zgłoszona do rejestru działalności gospodarczej?

Ewanka napisał(a):
Witamy, witamy :)

... szukamy wytrwale osoby, która wyciągnie malutką Babulinkę ... może się uda !!!

Nie było mowy o płatnym DT ...... nic o tym nie wiem.

U mnie BDT ...........

sunia skradła mi serducho i chce jak najszbciej wyciagnac ja z tego miejsca, w ktrym przebywa.

Ani dnia dluzej !!!!!!

Posted

to dobry pomysł, plus sprawdziłabym tarczycę.

jaanna019 napisał(a):