Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 949
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Boże, jak ona chuda...
Dziewczyny, na którymś wątku związanym z pudlami w potrzebie, ktoś podawał przepis (Coronaj?, Mshume? Może to gdzieś było na wątku Dudzi, ktora była u Arktyki?) na taką specjalną potrawkę z kurczaka z różnymi dodatkami na odkarmienie zabiedzonych psów. Nie mogę tego znaleźć - gdzieś coś takiego było - dla takich chudziaków.

Posted

filodendron napisał(a):
Boże, jak ona chuda...
Dziewczyny, na którymś wątku związanym z pudlami w potrzebie, ktoś podawał przepis (Coronaj?, Mshume? Może to gdzieś było na wątku Dudzi, ktora była u Arktyki?) na taką specjalną potrawkę z kurczaka z różnymi dodatkami na odkarmienie zabiedzonych psów. Nie mogę tego znaleźć - gdzieś coś takiego było - dla takich chudziaków.

Wątek pudli w potrzebie, post 12;)

Posted

No to idę czytać, bo panna wyjątkowo kapryśna. Dziś sam gotowany kurczaczek. Serek i jogurt już jest be :-( ale wszystko co ja jem bardzo ją interesuje. Jak jadłam bułkę, zwykłą na sucho to jej gały z orbit wychodziły :crazyeye:
Kaszelek jakby mniejszy, wetka powiedziała że jeszcze jutro dla pewności podać antybiotyk i można odstawić.

Posted

jaanna019 napisał(a):
ale wszystko co ja jem bardzo ją interesuje. Jak jadłam bułkę, zwykłą na sucho to jej gały z orbit wychodziły :crazyeye:

Może trzeba spróbować troszkę z ręki pokarmić - póki choć trochę ciałka nie nabierze. Niektóre psy tak mają, zwłaszcza jak żołądek zasuszony.

Posted

A może spróbuj ... jakby to napisac... udawac że jesz to co ona? Tzn wziąć np kawałek kurczaka, chrupkę i potrzymac przy ustach, a później jej dać? Moja babcia tak robiła jak jej jamniś nie chciał jeść- on też tylko z ręki jadł... A kurczaka można np podać z kluskami- bardziej kaloryczne niż ryż, albo chrupki zalane wrzątkiem i zostawione na trochę- robi sie bulion. Z suchych karm ja polecam Acanę- jest robiona właśnie na rybim tluszczu, no i energetyczna (może w przypadku Kiki warto byłoby karmę o zawartości białka typu super premium, tylko nie wiem jak z wątrobą, bo nie wiem czy nie obciąży za bardzo... Najlepsza chyba byłaby karma dla rekonwalescentów... Z preparatami wit. nie przesadzajcie, Kika ma swoje lata, a jeżeli sa z wapniem, białkiem itd to zbyt duzo moze zaszkodzic... Najważniejsze to dobrze zbilansowana karma...

Posted

Nareszcie dotarłam do naszej kryszynki Kikuni powiem tylko dobranoc, oby jutro miała lepszy apetyt.
Wszystkie rady wydają się dobre, zbyt dużo białka nie służy nerkom, tluszczu - wątrobie itp. itd.

Dobra zbilansowana karma nie jest zła, tylko żeby Kikunia zechciała ją jeść ;) Trzymam kciuki :)

Posted

mój pudel też marudzi.. wczoraj dostał serce wieprzowe - be, później próbowałam pierś z kaczki - też be, kurze łapki to w ogóle świństwo, pasowała dopiero szyjka z indyka.. codziennie dostaje coś innego, a i tak marudzi ;) trzeba przywyknąć :P
po za tym ona może też wybrzydzać przez te ząbki - nie wiem jak zaawansowany jest kamień, ale widziałam psa który miał taki kamień że drażnił pyszczek od środka - też wybrzydzał z jedzeniem do czasu usunięcia kamienia..

Posted

Kikunia dostała 20zł od cioci Poker, bardzo dziękuję w imieniu babulinki :loveu::loveu::loveu:

Przelew dla Jaanny wysłany, zaraz uzupełnię finanse w poście 4 :)

Posted

pusiolika napisał(a):
witam i pozdrawiam Kikunie, ja tak niesmialo sie pytam czy moj przelew juz doszedl? wysłałam tydzien temu i nic :(

Niestety nie doszedł :(

Posted

No to rozgryzłam dziewczynisko wredne :diabloti: ona po prostu musi jeść ze mną najlepiej z jednego talerza, raz ja raz ona:evil_lol: Jak myślicie czy brzoskwinia jej nie zaszkodzi?
Dziś mamy zjedzone: Royal dla ras małych, kurczaczka i brzoskwinkę. Wszystko rozłożone na 4 posiłki.
Dostała ostatnią dawkę antybiotyku, pani doktor wyczyściła gruczoły przyodbytnicze i zabrała się za uszy. Uszy wydepilowane i wyczyszczone, okazało się, że coś tam w uszach siedzi więc zakraplamy. Kika dzielnie się broniła resztkami zębów :evil_lol: wiła się jak wąż i kombinowała jak tu ugryźć panią doktor, ale ogólnie była dzielna :cool1:.
Waga 3kg :shake: za mało.

Posted

jaanna019 napisał(a):
No to rozgryzłam dziewczynisko wredne :diabloti: ona po prostu musi jeść ze mną najlepiej z jednego talerza, raz ja raz ona:evil_lol: Jak myślicie czy brzoskwinia jej nie zaszkodzi?(...).

Dzielna dziewczynka :D

... pewnie mieszkała z jakąś starszą samotną osobą i jadły razem posiłki, pani pewnie rozpieszczała, dogadzała, kochała swoją malutką sunię.

Aniu, jesteś wspaniała ... odkryłaś najbardziej skrywana tajemnicę Kikusi :evil_lol:
zebrazebra napisał(a):
Dyszka poszła, więcej nie mogę. Z pozdrowieniami dla Kiki :)

Bardzo dziękujemy, każda dyszka na wage złota, jak tylko dojdzie wstawię do #4.

Kikunia będzie z pewnością potrzebować $ na dalsze leczenie !!!

Jeszcze koniecznie stomatolog no i może ... jakieś SPA albo chociaż wizażystka :diabloti: