Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted (edited)

[FONT=Georgia]

• Kikunia odeszła za Tęczowy Most
  • [/FONT]:-(:-(:-(
    [FONT=Georgia]11 lutego 2014[/FONT][FONT=Georgia]
    w cudownym DS,
    otoczona miłością swojej wspaniałej
    kochanej
    [/FONT]
    [FONT=Georgia]Pani Stefanii.
    ................................................................
    ................................................................
    [/FONT]
    [FONT=Georgia]
    Kika zamieszkała w swoim wymarzonym DS u wspaniałej Pani Steni
    [/FONT]
    [FONT=Georgia] - dużo szczęścia na nowej drodze życia !!! :loveu:[/FONT]:loveu::loveu:

[FONT=Georgia]******************************************[/FONT]
    [FONT=Georgia]15.11.2011 UDAŁO SIĘ !!!![/FONT]
    [FONT=Georgia]sunia zwana Babulinką pojechała do cudownego DT u Jaanny do Białegostoku. Tam planujemy diagnostykę i ewentualne leczenie starowinki.[/FONT]
    [FONT=Georgia]*********************************************[/FONT]

[FONT=Georgia]Maleńka, 2-kilogramowa sunia, pudelek toy,[/FONT]
    [FONT=Georgia]10-13 letnia babuleńka, [/FONT]
    [FONT=Georgia]czeka na wyrok w schronisku !!!!!!!!!!![/FONT]
    [FONT=Georgia] :(:(:([/FONT]

[FONT=Georgia]Musimy jej pomóc!!!![/FONT]

[FONT=Georgia]... dzisiaj kończy się kwarantanna, gdzie teraz trafi ???[/FONT]

sprawy finansowe w # 4

cytuję z wątku pudelków, mshume napisała:
    JEST BARDZO ŹLE :( Sunia okropnie wychudzona (więc te 2 kilo jest możliwe), bardzo wystraszona, siedzi w klatce. Widziała ją moja koleżanka, która adoptowała paluchową staruszkę Mini i powiedziała,że są porównywalnej wielkości, czyli pudelka toy :(
    Mała do tego skołtuniona, trzęsie się. Wyceniona na ok.10 lat ,ale wiecie Mini dali kilkanaście a ta zachowuje się teraz jak w pełni sprawny psiak, zęby to często, jesli zaniedbane, są w kiepskim stanie u małych ras. Mam dostać foty, to wstawię tu i założę małej wątek. Może ktoś się zlituje :(

:(:(:(:(:(

Oto o napisała moja znajoma:
    [FONT=Arial]jest malutka, skołtuniona i bardzo, bardzo chuda do 12.11 ma kwarantannę, nie jest agresywna, jest płochliwa, jak włożyłam rękę do klatki, żeby ja pogłaskac skuliła się w sobie. jak odchodziłam poszczekiwała. jeśli zostanie długo nie pocągnie - szkielet[/FONT]

[FONT=Arial][/FONT]

jeszcze w schronisku ..................

Uploaded with ImageShack.us

po ogoleniu filcaków i kołtunów uakazła się nasza chudzinka ........

Uploaded with ImageShack.us

pięknieje nam Kikunia w cudownym DT u jaanna019

... i zawsze trzyma rękę na pulsie ... ;):)

Edited by Ewanka
    • Replies 949
    • Created
    • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted (edited)

[FONT=Comic Sans MS][SIZE=4]WPŁATY NA MALUTKĄ BABULINKĘ KIKĘ ...... [/FONT]
    [FONT=Comic Sans MS]z góry bardzo dziękujemy..... [/FONT][FONT=Comic Sans MS]:loveu::loveu::loveu:[/FONT]

od nas zależy życie suczki Babulinki Kikuni !!!

zbieramy na:

transport ................................ V :p 15.11.2011
    wyciągnięcie ze schronu ................ V :p15.11.201
    weta,
    jedzenie,
    itd.
    [FONT=Georgia]*********************************************************************[/FONT]
    [FONT=Georgia][FONT=Tahoma][SIZE=3]Ida47 ................................ (na transport) 30zł :loveu: ... 16.11.2011[/FONT][/FONT]
    [FONT=Georgia][FONT=Tahoma][SIZE=3]Ewanka ................................................... 10zł :loveu: ...14.11.2011[/FONT][/FONT]
    [FONT=Tahoma]Skarbonka Pudlowa - Energy .................. 100zł :loveu:... 16.11.2011[/FONT]
    [FONT=Tahoma]Sachma .....................................................20zł :loveu: ... 16.11.2011[/FONT]
    [FONT=Tahoma]WWiola ..................................................... 30zł :loveu: ... 16.11.2011[/FONT]
    [FONT=Tahoma]Poker ........................................................ 20zł :loveu:[/FONT] ... 20.11.2011
    pusiolika ..................................................... 20 zł :loveu: ... 20.11.2011
    Ida47 .................. na stomatologa .............. 20zł :loveu: ... 20.11.2011
    zebrazebra ................................................... 10zł :loveu: ... 22.11.2011
    coronaaj ........................................................100zł :loveu: ... 22.11.2011
    inga,mm .......................................................... 5zł :loveu: ... 6.12.2011
    Poker ............................................................. 50 zł :loveu: ... 19.12.2011
    Sachma .......................................................... 80 zł :loveu: .... 31.12.2011
    RAZEM WPŁACONO DO ...31.12.2011 ........... 495 zł

[FONT=Georgia]WYDATKI:[/FONT]

podróż 41zł + 15,20zł ================ 56,20
    wet rach z dn. 19.11 (4 wizyty) ==========74,90
    usługi wet. z dn. 20-26.11.2011 ======== 109.95 # 452 #482 - foto
    usługi wet. z dn 15.12.2011 =========== 107,25 # 642 # 651 - foto
    uslugi wet USG 19.12.2011 =============30,00 # 676
    usługi wet RTG 19.12.2011============= 35,00 jaanna019 :loveu: # 676
    wet - czyszczenie zębow 30.12.2011 ====== 116,00 # 782
    wet - badania krwi 30.12.2011 ========== 64,00 jaanna019 :loveu: #777 # 782 foto

RAZEM WYDATKI DO 31.12.2011 ======== 593,30 zł
    jaanna019 BDT pokryła koszt badań ====== 99,00 zł .......:loveu:

WYDATKI do dnia 31.12.2011 ...........................494,30 zł

PRZELEWY ........ WYSŁANE DO BDT U JAANNA019 W BIAŁYMSTOKU:

21.11.2011 przelew do DT ===== 132.00 (dołożyłam 90gr do równego rachunku ;) )
    6.12.2011 przelew do DT ====== 110,00
    15.12.2011 przelew dla DT ===== 107,25
    10.01.2012 przelew do DT ===== 146,00

RAZEM przelewy wysłane do BDT do dn.10.01.2011 = 495,25
    RAZEM wydatki w BDT do dn. 10.01.2011======== 494,30

Edited by Ewanka
    literowka
    Posted

Zajrzałam po tytule wątku o rany jakie biedne maleństwo :(
    Ewanko myślę że nie będzie potrzeby szukania domu tymczasowego- taka kruszynka to wiele miejsca nie zajmie a też jedzonka nie zje dużo może mogłabyś przyjąć sunieczkę do siebie i pokryć koszty wyżywienia a patrząc że to starowinka to napewno uzbierałoby się na weta.

Posted

Gdybym nadal miała tymczasowanie, to bez chwili zastanowienia bym ją wzięła :(

Niestety teraz nie mogę, sporo wyjeżdżam, a TZ nie wyraża zgody, bo na niego spadają wszystkie obowiązki, których ma niemało, a do tego dwa nasze psy :(

Szukam babulince miejsca wśród rodziny i znajomych w Warszawie, trzymajcie kciuki !!!

Posted

Dzięki, że jesteś :)

... nie mam pomysłu, ale szukam jej miejsca na cito, no i oczywiście później kasy na ewentualne leczenie, ząbki i cała reszta :(

Posted

Dzięki, że jesteś, pomysły przyjdą z czasem ;)

.... obdzwaniam wszystkich znajomych, może ktoś się ulituje nad malutką, na razie niestety bez efektu, wszyscy zapsieni i zapracowani :(

Posted

omi napisał(a):
    Jak przeczytałam, że 2 kg...to musiałam przyjść...taka malizna sama...

No właśnie, to samo pomyślałam, przecież nie można jej tam zostawić ...........

dzwonię do wszytkich, urabiam TZ-ta, na razie wszystko bez rezultatu ....... :(

Posted

jaanna019 napisał(a):
    Pogadam z TZ bo to jemu przysięgłam a on pudle lubi, no spróbuję przynajmniej.

Dzięki kochana, próbuj, może da się namówić ...... mi wyobraźnia pracuje i wiem, że ona tam nie doczeka wiosny :( ... ba, chyba nawet Świąt nie doczeka :(

Posted

Chiquita&DeeDee napisał(a):
    Jaka biedulka... a ja mogę tylko podnosić:placz:

Dzięki Kochana, podnoszenie też ważne, bo inaczej wątek zginie w tłumie innych potrzebujących bid :(

Posted

Energy napisał(a):
    Jestem i ja, straszna biedulka:-(

Dziękuję , że jesteś!

...cały czas mam nadzieję, że wspólnie coś wymyślimy.

Nie mamy innego wyjścia, ona nie może tam zostać i modlić się nad pełną michą suchego, widać, że nie może tego jeść :(

Konieczna pilna wizyta u weta i porządek z ząbkami!!!