Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Witam wszystkich, na Dogomanie trafilam z Forum Miau :)

Rodzina mojego chlopaka ma 11 letniego psa. Czasami zdarzalo mu sie zsiusiac na lozko taty mojego chlopaka (jak sadze, cos mu sie nie podobalo w domu...).

Tuz przed Swietami zaczac siusiac czesciej. Ostatnio robi to przynajmniej 1 dziennie. Dzisiaj dziadek zakladal mu obroze, a Stilo zsiusial sie pod samymi drzwiami...

Nie znam sie na psach, jestem kociara i kompletnie nie wiem dlaczego Stilo tak sie zachowuje... Choroba czy poprostu cos mu nie pasuje?

Dodam jeszcze, ze to nie sa raczej milosnicy zwierzat, a do weterynarza chodza z psem w ostatecznosci...

Posted

Mój pies, który miał już 15 let też popuszczał i pod koniec swojego życia nie mógł utrzymać moczu. Także takie zachowanie może być poprostu ze starości, ale 11-letni pies nie powinien z tego powodu sikać... Ja radziłbym iść do weta. To mogą być problemy z pęcherze, jakiś stan zapalny, mocznica. Psa musi obejrzeć weterynarz.

Posted

To moze byc cos latwego do wyleczenia , ale rownie dobrze powazna choroba . Nie chce straszyc , ale moj pies , ktorego stracilam 3 miesiace temu , tez najpierw zaczal sikac w domu , moczyl czasem poslanie , byl leczony antybiotykiem , na troche pomagalo , ale potem znowu bylo to samo . Okazalo sie ze byl to guz w jamie brzusznej , doradzam wnikliwa diagnoze , jesli po leczeniu to sie bedzie powtarzac .Oczywiscie , nawet nie myslcie ze to moze byc z jego strony zlosliwosc .

Posted

Wiem, ze zwierzaczki nie sa zdolne do odczuwania zlosliwosci :)
Mam nadzieje, ze to tylko zapalenie pecherza czy drog moczowych, a nie, jak w przypadku Twojego pieska guz :(
Jutro idziemy z nim do weterynarza.

Posted

Hmm....
"Czasami zdarzalo mu sie zsiusiac na lozko taty mojego chlopaka (jak sadze, cos mu sie nie podobalo w domu...)"

Pies sikał w domu przez całe swoje 11 lat? Jeśli tak to ja nie widze zbyt duzego problemu...:roll: jezeli było mu wolno, to teraz robi to samo tylko czesciej, ale do weta jak najbardziej powinno się z psem isc bo to moze byc jakis problem..
Moj pies ma 15 lat i nie sika w domu, jak narazie nawet nie popuszcza ;) w całym jego zyciu zdarzylo sie moze z 3-4 razy jak zalatwil sie w domu.