Yzalbe Posted December 30, 2006 Posted December 30, 2006 Witam wszystkich, na Dogomanie trafilam z Forum Miau :) Rodzina mojego chlopaka ma 11 letniego psa. Czasami zdarzalo mu sie zsiusiac na lozko taty mojego chlopaka (jak sadze, cos mu sie nie podobalo w domu...). Tuz przed Swietami zaczac siusiac czesciej. Ostatnio robi to przynajmniej 1 dziennie. Dzisiaj dziadek zakladal mu obroze, a Stilo zsiusial sie pod samymi drzwiami... Nie znam sie na psach, jestem kociara i kompletnie nie wiem dlaczego Stilo tak sie zachowuje... Choroba czy poprostu cos mu nie pasuje? Dodam jeszcze, ze to nie sa raczej milosnicy zwierzat, a do weterynarza chodza z psem w ostatecznosci... Quote
Gosia>>> Posted December 30, 2006 Posted December 30, 2006 Mój pies, który miał już 15 let też popuszczał i pod koniec swojego życia nie mógł utrzymać moczu. Także takie zachowanie może być poprostu ze starości, ale 11-letni pies nie powinien z tego powodu sikać... Ja radziłbym iść do weta. To mogą być problemy z pęcherze, jakiś stan zapalny, mocznica. Psa musi obejrzeć weterynarz. Quote
nowmaja Posted December 30, 2006 Posted December 30, 2006 To moze byc cos latwego do wyleczenia , ale rownie dobrze powazna choroba . Nie chce straszyc , ale moj pies , ktorego stracilam 3 miesiace temu , tez najpierw zaczal sikac w domu , moczyl czasem poslanie , byl leczony antybiotykiem , na troche pomagalo , ale potem znowu bylo to samo . Okazalo sie ze byl to guz w jamie brzusznej , doradzam wnikliwa diagnoze , jesli po leczeniu to sie bedzie powtarzac .Oczywiscie , nawet nie myslcie ze to moze byc z jego strony zlosliwosc . Quote
Yzalbe Posted December 30, 2006 Author Posted December 30, 2006 Wiem, ze zwierzaczki nie sa zdolne do odczuwania zlosliwosci :) Mam nadzieje, ze to tylko zapalenie pecherza czy drog moczowych, a nie, jak w przypadku Twojego pieska guz :( Jutro idziemy z nim do weterynarza. Quote
Gosia>>> Posted December 31, 2006 Posted December 31, 2006 Napisz co powiedział wet. Pozdrawiam Quote
zaba14 Posted December 31, 2006 Posted December 31, 2006 Hmm.... "Czasami zdarzalo mu sie zsiusiac na lozko taty mojego chlopaka (jak sadze, cos mu sie nie podobalo w domu...)" Pies sikał w domu przez całe swoje 11 lat? Jeśli tak to ja nie widze zbyt duzego problemu...:roll: jezeli było mu wolno, to teraz robi to samo tylko czesciej, ale do weta jak najbardziej powinno się z psem isc bo to moze byc jakis problem.. Moj pies ma 15 lat i nie sika w domu, jak narazie nawet nie popuszcza ;) w całym jego zyciu zdarzylo sie moze z 3-4 razy jak zalatwil sie w domu. Quote
Recommended Posts