dorobella Posted December 3, 2011 Posted December 3, 2011 Zdarza się, że robale się uodparniają na różne środki na odrobaczenie. Również zdarzają się sytuacje, że w kale nie stwierdza się pasożytów, ich jaj. Mój tymczas był w agonalnym stanie przy zatruciu robalami, płuca i oskrzela stan zapalny (pewnie larwy ). Był za słaby na niektóre środki odrobaczające. Na szczęście dostał odpowiednie zastrzyki, antybiotyki i inne środki. Musisz kotkę odrobaczyć kilka razy pod rząd, zmieniając środki. Może zastrzyki byłyby lepsze. Quote
Gosiara Posted December 3, 2011 Author Posted December 3, 2011 Ja o tym wszystkim wiem:)Micia jest prowadzona w najlepszej klinice vet:)Zastrzyk działa tylko na tasiemca inne robale nie wyginą...Za każdym razem była odrobaczona innym środkiem,ale ponieważ chorowała dłuższy czas odrobaczanie się odwlekło...Teraz jest w dobrych rękach Quote
dorobella Posted December 3, 2011 Posted December 3, 2011 [quote name='Gosiara']Zastrzyk działa tylko na tasiemca inne robale nie wyginą...[/QUOTE] Nie wiem kto Ci takich bzdur naopowiadał, bo to jest nieprawda. Po pierwsze jest np. anipracit w zastrzyku, który zwalcza rzekomo tylko tasiemce, ale... są preparaty w iniekcji, których używają weci np. Ivermectyna, która ma szersze spektrum działania. Mój tymczas byłby dziś trupem, gdyby zastrzyki działały tylko na tasiemca. Kot w stanie agonalnym, który przy zatruciu robalami ma biegunkę i wymiotuje, musi dostać zastrzyk. Jeżeli lotka styka się z innymi zwierzakami- musisz odrobaczyć całe stado. Quote
Gosiara Posted December 4, 2011 Author Posted December 4, 2011 ZAWSZE odrobaczam całe stado w jednym dniu:) Quote
róża35 Posted December 5, 2011 Posted December 5, 2011 I ja też witam Micię w to deszczowe popołudnie. Quote
Gosiara Posted December 5, 2011 Author Posted December 5, 2011 Micia znalazła sobie miejscówę do spania,na bojleże w misce:P Quote
marra Posted December 6, 2011 Posted December 6, 2011 [quote name='Gosiara']Micia znalazła sobie miejscówę do spania,na bojleże w misce:P[/QUOTE] hehe no co, przytulnie ma, cieplutko, super miejscówka ;) Quote
róża35 Posted December 6, 2011 Posted December 6, 2011 Ta Micia jest pysznie śliczna i taka błyszcząca,te białe wąski ładnie wyglądają na czarnym futerku,cudna:loveu: Quote
Gosiara Posted December 6, 2011 Author Posted December 6, 2011 Jest przekochana:) Oczko jej łzawi jutro pujdziemy do Formicy jakieś zapalenie bo zaczerwienione i ropieje:(Przemywałam rumiankiem ale nie pomogło:( Quote
Gosiara Posted March 9, 2012 Author Posted March 9, 2012 Zagłosujcie na moje kocice proszę:) https://konkurs.whiskas.pl/FotoGaleria.aspx?id=6010 https://konkurs.whiskas.pl/FotoGaleria.aspx?id=6007 Quote
Recommended Posts