Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted (edited)

Domu szuka piesek miniaturka, maleństwo waży ok.3-5kg, jest bardzo przyjazny (zna mnie od dłuższego czasu), na moją bratanicę 5 letnią zareagował super, ganiali się i bawili. Pies tańczy z radości.
Pies prosi się o głaskanie, jest bardzo wdzięczny, dowozimy mu jedzonko, dostał tabletkę od robaków, odpchliłam go. Chociaż nie wiem czy miał pchły, na pewno miał kleszcza i dlatego go opryskałam.

Maluszek szuka nowego domu, wygląda jak miks chi z jamnikiem, czyli taki polski chi.
Do tej pory żył w budce. Jest psiakiem krótkowłosym.

Waga 3-5kg
Szczepienia: brak
Odrobaczenie: tak (bez książeczki)
Zabezpieczony od pcheł i kleszczy

Psiunio jest taki kochany, że gdyby nie to, że mamy swoje psy to bym go zabrała.

Edited by zaginiona sara
  • Replies 281
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Psiak raczej jest uległy, taki typ co podchodzi czołgając się i wystawia się na głaskanie. Nie jest jakiś wypłoszony tylko podbiega i wywraca się, kładzie się pod nogami i czeka na głaski.
Czy jest bezpieczny? Raczej nie bo zimno się robi, narzuciłam mu siana do budki już wcześniej, widać że korzystał z budki. Może się wydostawać poza ogrodzenie ale pilnuje się podwórka. Chciałam go wcisnąć do rodzinki na przechowanie ale za dużo swojego dobytku mają..
Mi psiaczek nic nie mówi jak go głaszczę w czasie jedzenia.

Posted

Bardzo słodziutki i malutki. Taka odmiana chi polskiego :).

Taki przymilny i wdzięczny.
Kiedyś taką samą sunię oddałam dzięki dogo, tylko w innym kolorze. Poznała mnie nawet po długim czasie.

Taki kochany lizusek malusieńki. Przynosił kość kładł przede mną i chciał żeby go głaskać.

Posted

Już jest na mikropsiakowym wątku.
To jest samczyk, piesek.
Na pewno nie jest bardzo pewny siebie, ale jakiś wypłoszony nie jest żeby bał się podejść czy drżał.
Narzuca się nawet do głaskania, ale nie jest jakiś natrętny, po prostu chce się czasem przytulić.

Posted

Ty$ka napisał(a):
Pamiętaj o tym, by z nowym domkiem podpisać umowę adopcyjną oraz pieska wykastrować ;)

Ja go na pewno nie wykastruję, a decyzję co do kastracji raczej pozostawię nowemu właścicielowi z zastrzeżeniem, że nie jest do rozmnażania.
To nie na moją kieszeń :).

Posted

Szukam kogoś do wizyty PA w Garbowie.
Ja nie wymagam kastracji pieska, dlatego proszę o sprawdzenie.
Osoba, która dzwoniła mówiła, że podpisze umowę i ma psa ze schroniska.
Mały byłby w budce albo w ciepłym pomieszczeniu jakby było zimno.

Posted

Dzwoniłam dzisiaj do Pani(a raczej oddzwaniałam), która mam nadzieję będzie DS dla malucha.
Wypadła ta rozmowa pozytywnie, dom jest ogrodzony, piesek byłby wyprowadzany na smyczy żeby przyzwyczaił się do kur.
Misio miałby kolegę ze schroniska, który chce się bawić z psami a nie ma z kim.
Pani obiecała, że rozpieszczałaby małego tak jak obecnego psiaka.

Piesek ma na imię Misio bo tak tata go nazywa, a on najczęściej się z nim widzi i mały już reaguje na imię.
Dzisiaj tak szalał z radości, dostał dużo kości i jedzonko. Wykładał się na plecy żeby go głaskać. Kochany psiaczek.
Szukamy jeszcze transportu do Garbowa z Lublina i kogoś kto pojedzie z MaDi na wizytę PA.

Posted

Pani ponownie dzwoniła i myślę, że to będzie dobry dom.
Jeśli nie uda mi się znaleźć do końca tygodnia kogoś na wizytę to poproszę kogoś, żeby zawiózł mnie z pieskiem i zrobimy wizytę, jeśli wypadnie pomyślnie, na co liczę to Misio tam już zostanie.
Pani chciałaby żeby go wykastrować a ona zwróci koszty ale nie dam rady tego wykonać bo jestem umówiona na kastrację swojej futrzastej potwornicy a muszę chuchać na stwora i pilnować strasznie.
Jedynie o barfie Pani opowiem, bo piesek sporo surowego dostawał taki półbarf.
Misio ma u nowej właścicielki zakupioną smycz i miseczki, myślę, że tam zostanie jak pojedziemy bo już rozmawiałam z Panią i zgadza się na wizyty przed i po, umowę i kastrację :).
Pani nie odpuszcza i bardzo czeka na psiaka.
Mam nadzieję do końca przyszłego tygodnia umieścić malucha w
DS.:cool3: