zaginiona sara Posted November 28, 2011 Author Posted November 28, 2011 Misio nadal szuka domu... Osoba, która miała go wziąć w ostatnim momencie stwierdziła, że jednak nie może a już byliśmy po niego... Już miałam nadzieję, pojechaliśmy po niego no i dostałam telefon. Chyba była to decyzja jednej osoby i rodzina się nie zgodziła. Szkoda, że ta osoba najpierw nie uzgodniła tego z rodziną tylko codziennie dzwoniła i pytała o niego. Proszę o pomoc w ogłaszaniu. W dzień muszę mu zrobić dobre zdjęcia. Misio jest trochę przestraszony jak jest ktoś obcy. Quote
zaginiona sara Posted November 28, 2011 Author Posted November 28, 2011 Kolejny telefon :) Może tym razem. Quote
zaginiona sara Posted November 29, 2011 Author Posted November 29, 2011 Przyda się bardzo. Tak pani chciała Misia, wydzwaniała i jak już mieliśmy go zabierać... Odwołała. Quote
azalia Posted November 29, 2011 Posted November 29, 2011 Trzymam mocno kciuki,oby to był dobry domek dla pieseczka. Quote
zaginiona sara Posted November 29, 2011 Author Posted November 29, 2011 Dziękujemy. Wizyta PA w czwartek, oby to był ten dom.. Quote
zaginiona sara Posted November 30, 2011 Author Posted November 30, 2011 Czekam na ten czwartek z dużą nadzieją. Misio jest trochę wystraszony jednak, trochę się boi przy obcych, za mało ma kontaktu z człowiekiem. Quote
zaginiona sara Posted December 2, 2011 Author Posted December 2, 2011 Dzisiaj kolejny raz poraziła mnie normalnie ludzka bezmyślność. Osoba która bierze Misię (pekinkę z Pabianic) była zdecydowana na 2 psy. Powiedzieli mi żeby już go nigdzie nie ogłaszać, że go biorą. Dom został sprawdzony pod kątem Misi państwo nie dzwonili, że jednak go nie chcą bo pani co była na wizycie PA im nie kazała brać dwóch. Znowu na jutro zorganizowałam transport i zadzwoniłam się umówić a tu się dowiaduję, że jednak już go nie chcą. Tak się po prostu nie robi zwykła kultura zobowiązywałaby do telefonu za kilkadziesiąt groszy nie chcemy tego psa i tyle.:angryy: A państwo nawet nie raczyli zadzwonić. Jakiś czas temu stracili poprzedniego psa. Ja się dowiedziałam jak, pani powiedziała, że go psy zagryzły.... To chyba jednak nie był ten dom. Teraz się okazało, że ludzie jednak zrozumieli, że trochę to nie fair i należałoby mnie powiadomić ale ja już nie wiem jakby to było jak dom nie jest w pełni ogrodzony, Misiek obcych będzie się początkowo bać i śmierć poprzedniego psa mnie niepokoi. Naprawdę nie wiem co robić, dziewczyny po wizycie bardzo dobrze ich oceniły. Misio jak tam zostanie może zamarznąć, bo będzie tam sam, może nie dostać jeść na czas. :shake: Nie wiem już co robić. Quote
zaginiona sara Posted December 3, 2011 Author Posted December 3, 2011 Dla Miśka to wielka szansa ale jeśli się okaże, że jednak pogorszyłam mu warunki, albo sytuacja z zagryzieniem się powtórzy. Chyba dam sobie na wstrzymanie, ludzie też niech się zastanowią, Misiek jest jednak dość płochy i na smyczy nie chodził, muszę go sprawdzić jak mu to pójdzie. Zrobię mu ładne zdjęcia i zostawię zapas mięska. Jeszcze nad tym pomyślę, nie chce go tylko się pobyć, ale żeby miał dobry dom. To taki lizus, ciągle podbiega i się cieszy, mało ma kontaktu z człowiekiem. Chyba jednak dom z ogródkiem albo ciepła budka z możliwością spania w jakimś pomieszczeniu byłaby dla niego najlepsza. Quote
Ty$ka Posted December 3, 2011 Posted December 3, 2011 Uważam, że nie ma co się spieszyć. Lepiej dla psa, by dłużej czekał na TEN dom, aniżeli domek okazał się nie tym, co trzeba... Quote
zaginiona sara Posted December 3, 2011 Author Posted December 3, 2011 Czekamy. Dzisiaj niestety nie pojechałam ale dostał 2 kostki mięsa mielonego, podobno wcinał aż mu się uszy trzęsły. Quote
panbazyl Posted December 5, 2011 Posted December 5, 2011 no bo po co zaraz odbierać psa i znow poszukiwania. Niech lepiej czeka na TEN dom. Quote
zaginiona sara Posted December 5, 2011 Author Posted December 5, 2011 Tylko jakoś mi to nie idzie żeby mu nawet ładne zdjęcia zrobić, jak kończę jest już ciemno, ale może już w ten weekend się uda. Quote
Szarotka Posted December 6, 2011 Posted December 6, 2011 Przyszlam do Misia w odwiedziny. Mam nadzieje, ze domek sie wktrotce trafi. Misiu czeka .......... Quote
zaginiona sara Posted December 6, 2011 Author Posted December 6, 2011 Dziękujemy za odwiedziny. Muszę dobre fotki zrobić zawsze to łatwiej jak będzie widać że maleńki jest. Mam nadzieję, że w sobotę się uda i może sprawdzę go na moje zarazy jeśli wszystko wypali. Quote
panbazyl Posted December 6, 2011 Posted December 6, 2011 no rób te zdjęcia! Podstawa to porządne zdjecie, bedzie dużo łatwiej dalej. Quote
Szarotka Posted December 6, 2011 Posted December 6, 2011 Moze mu zrobic wydarzenie na f.b., tam jst sporo ludzi, a on jest maly. Malemu zawsze latwiej znalezc dom, bo malo miejsca zajmuje :):) Quote
zaginiona sara Posted December 7, 2011 Author Posted December 7, 2011 Nie będę zapeszać ale wysłałam zdjęcia i decyzja ma być dzisiaj. A dobre zdjęcia chyba najwcześniej w sobotę, ale taki wiercipięta to nie wiem czy da sobie zrobić dobre zdjęcia, chyba jak się zmęczy. Tak podskakuje i biega jak przyjeżdżamy z jedzonkiem, motorek mu się włącza. Quote
panbazyl Posted December 7, 2011 Posted December 7, 2011 Oby na Święta grzał doopke w swoim domu!!!! sara - co myślisz o slimakach "helenkach" - one na serio zjadają inne slimaki? Bo mi sie zaplęgły te czerwone potworne ślimaki w akwarium i nie moge się plagi wyzbyc ( z zoologa z rybka musialy sie przywlec) Quote
zaginiona sara Posted December 7, 2011 Author Posted December 7, 2011 Zostawiłam telefon w domu i nie wiem czy jest jakaś decyzja w sprawi mikrusa. Pożyczę aparat i może w sobotę z rana bym z moimi sukami skoczyła to jakoś by się dał aparatem złapać. Sądzę, że tak jeśli karma nie szuka ryb tylko ryby karmy. Jak nie przekarmiasz to heleny wcinają inne ślimaki aż miło, mam chyba ze 3 sztuki. Nieocenione w walce z zatoczkami, pokonają nawet ampularię dorosłą, oczywiście świderki też. Na allegro są bardzo tanie w kompletach. Liczy się chyba po 10 sztuk na 100l, jeśli wyjątkowo silna plaga to można więcej. Polecam Quote
Recommended Posts