Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 281
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='zaginiona sara']O 12 mają być państwo zobaczyć Miśka :)
Mają brać kocyk i chętnie zapraszają na odwiedziny jak go wezmą.[/QUOTE]

To już nie całe 2 godziny :)

Posted

Uwaga :)
Misio pojechał, państwo powiedzieli że na próbę, bo zobaczą jak się będą dogadywać.
Jak popatrzyłam jak się zachowują w stosunku do niego to raczej już na stałe :).
Pojechaliśmy zaszczepiliśmy go od wścieklizny, ale chcieli sami płacić, bo miałam z bazarkowych przyszłych pieniędzy już zaszczepić.
Początkowo Misio będzie w domu, ma duży kojec, ale na początek będzie w domu.
Misio podchodził do nich, lizał po rękach, trochę się bał, ale odrobinę, do wcześniejszych nie chciał podejść, a z nimi się bawił.
Ma swój kocyk (elektryczny nawet :) ).
Zapraszają kiedy tylko będę mogła a oni będą w domu.
Podpisaliśmy umowę.
Poprzedni pies żył 17 lat.
Misia głaskali, przytulali, pani miała nawet kawałeczki kiełbasy dla niego i podobało się im że surowe kości je.
Jeśli tylko Misio się dostosuje do miasta to będzie dobrze, już mniej się bał w aucie, pani z nim siedziała z tyłu.

Posted

Dziękuje za dobre słowa, mają duży kojec dla niego taki wybieg.
Misio ładnie szedł na smyczy i jak już się przyzwyczai to będą spacerki :).

Drugi pan dzwonił jakby się rozmyślili to on chce.
Zakładam wątek szukamy psa dla pana, bo państwo pisali, że Misio wącha wszystkie kąty i ciągle się do nich łasi.
Może zostanie w domu jak tak się będzie dobrze podlizywał ;).
Widać było, że mają serce do zwierząt.
Podrzucę im tylko tabletkę od robaków jeszcze i przytnę mu pazurki jak będzie trzeba.

Wspaniałe aż ciężko uwierzyć.

Posted

Nawet w budce będzie mu dobrze, teraz jakiś czas w domu mieszka :)
Na pewno będą go wygłaskiwać i wreszcie będzie miał swoich ludzi.
Podlizuj się młody, bardzo go polubili a on ich.
Całkiem inaczej zareagował niż na tamtych co mówili, że za duży do łóżka.

Posted

super :)
Misiu - moze sie nawet spotkamy gdzies jak bedę w cywilizacji?
I to jest piekno adopcji - byle skutecznej. Ludzie szukają kogoś dla siebie, ktos inny im to da. No się rozkleję po prostu :) Nie to co te kocie faszystki.

Posted

Pan do mnie dzwonił, że jak się rozmyślą jest chętny. Nie rozklejaj się, proponowałam go ;).
Założyłam watek na przygarnę i zaproponuję coś z niewielkich psów, obawiam się właśnie zbytniej inwigilacji.
Mnie państwo zapraszają kiedy tylko będę chciała i oni będą, bo powiedziałam, że przyjadę obciąć pazurki.
Oby Misiak się przystosował :) do miasta.

Posted

da sobie radę spokojnie.
Ja swoje wieśniaki jak czasem zabieram do miasta jest wszystko ok. Choc mój Bazyl to i samolotem latał, statkiem pływał, wszystkie byly na Bałkanach - ot takie życie wiejskich labradorów.

Posted

[quote name='zaginiona sara']Misiek cichutko przespał noc na dywaniku bo materiałowa budka nie pasowała, później odśnieżał podwórko czyli skakał na odsunięty już śnieg a teraz poszedł na spacer :).[/QUOTE]

Miodzio! :) tj. super wieści :)

Posted

Na następny dzień pisałam jak przebył noc i to co powyżej a dzisiaj może ich odwiedzę z tabletką od robaków, chociaż nie wiem jak wyjdzie bo zasypane trochę.
Może w weekend się z państwem umówię.
Nie chcę ich męczyć natręctwem :).
Ale pisali, że Misio łasi się do wszystkich ciągle i jest z nim wesoło. Pomagał odśnieżać, czyli wskakiwał na odsunięty śnieg i wychodzi sobie na spacerki, pewnie na początku po posesji.